Shakur91, sprawdz szczelnosc dolotu, moze jak ci sie zgrzeje to sie pojawiaja nieszczelnosci i jest kupa,
mozesz to sprobowac zdiagnozowac tak, ze jak ci przygasa i swiruje to na zgaszonym silniku odepnij wtyczke od przeplywki, odpal i sprawdz czy dziala stabilnie i wkreca sie normalnie do 2000 rpm (w trybie awaryjnym tylko do tylu ci sie dokreci), pozniej zgas i podepnij wtyczke, nastepnie odpal, jesli bez podpietej wtyczki dziala, a z podpieta nie, to najprawdopodobniej masz nieszczelnosc dolotu.
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Pany
Wejdzie na ,,mniej więcej seryjne
,, zawieszenie do S13 taki zestaw?:
Przód 18x8 et35
Tył 18x9 et40
Sam jak wyliczałem to wejdzie ale nie wiem. Bez dystansu.
Według tego co patrzyłem wejdzie ale boje się obcierania o amory...
Wejdzie na ,,mniej więcej seryjne
Przód 18x8 et35
Tył 18x9 et40
Sam jak wyliczałem to wejdzie ale nie wiem. Bez dystansu.
Według tego co patrzyłem wejdzie ale boje się obcierania o amory...
Ostatnio zmieniony pt 18 wrz, 2015 20:19 przez Barta, łącznie zmieniany 1 raz.
Obecnie '92 200SX S13 CA18DET GT2860RS
Auto stało tydzień na dworze, nie odpalane. Po zagrzaniu ma problem z wkręceniem sie do 3 tysi (seryjne ca, pompa DW nie ma roku, większe IC).Wygląda to tak, ze przy wklepaniu nie idą w ogóle, albo bardzo powoli, obroty idą do góry. Jak odpuszczę gaz i nacisnę raz jeszcze to jest troche lepiej. Czasem jest tak ze but w podłogę a obroty stoją. Powyżej 4tys jest pełny piec. Zakładam, ze się wdała drobna nieszczelność. (luzowalem śruby miedzy turbo a DP wiec moze cos szturchnąłem) ale czy moze byc jeszcze jakas inna przyczyna? Wymieniony został wężyk paliwa ale o tej samej średnicy co wcześniej , wiec nie powinno miec wpływu.
Igor Zrob ta sama procedure z przeplywka co napisalem powyzej 
onepointeightT
Orientuje się ktoś w który dzień (sobota czy niedziela) będzie klasa PRO w nadchodzącej rundzie STW DC w Białej Podlaskiej?
Dzięki, zrobiłem w ten sposób, i niestety wynika z tego, że to nie nieszczelność.szaman pisze:Shakur91, sprawdz szczelnosc dolotu, moze jak ci sie zgrzeje to sie pojawiaja nieszczelnosci i jest kupa,
mozesz to sprobowac zdiagnozowac tak, ze jak ci przygasa i swiruje to na zgaszonym silniku odepnij wtyczke od przeplywki, odpal i sprawdz czy dziala stabilnie i wkreca sie normalnie do 2000 rpm (w trybie awaryjnym tylko do tylu ci sie dokreci), pozniej zgas i podepnij wtyczke, nastepnie odpal, jesli bez podpietej wtyczki dziala, a z podpieta nie, to najprawdopodobniej masz nieszczelnosc dolotu.
Akurat byłem na torze, i znów to samo, 3-4 boki, zaczynają obroty spadać do 0 po zatrzymaniu, silnik kuleje na maxa, ostygnie i znów można latać...
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
Zawsze są pierwszego i drugiego dniaeMTi pisze:Orientuje się ktoś w który dzień (sobota czy niedziela) będzie klasa PRO w nadchodzącej rundzie STW DC w Białej Podlaskiej?
tz pierwszego są treningi zarówno pro jak i chalange + kwali obu grup a drugiego dnia są zawody chalange a później pro
Dzięki za informacje.Binio_ pisze:Zawsze są pierwszego i drugiego dniaeMTi pisze:Orientuje się ktoś w który dzień (sobota czy niedziela) będzie klasa PRO w nadchodzącej rundzie STW DC w Białej Podlaskiej?
tz pierwszego są treningi zarówno pro jak i chalange + kwali obu grup a drugiego dnia są zawody chalange a później pro