jak sama nazwa sugeruje...Fer pisze:spływ oleju
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Poszukuję...
pewnie, jak masz dostęp to poluzuj muszlę wydechową, obróć spływ do dołu i dokręć. Tylko wtedy będziesz też musiał ustawić zimną stronę, ale to podobnie jak gorącą.
"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

pytanie organizacyjne o olej ... wiem ze tematow na forum u nas jest duzo , ale chodzi o dupowoz . Ibiza pobiera sladowe ilosci oleju , i zastanawiam sie co mu wlac mobil 1 czy castrol magnatec . 10w40 wchodzi w gre . Najbardziej zalezy mi na ograniczeniu pobierania oleju , nie wiem ktory z nim lepiej sobie z tym poradzi , poprzedni wlasciciel wlal jakies scierwo z cepeenu , i tak sie to zaczelo . Moze macie inne pomysly , jakis motul ?? moto doktor tylko w ostatecznosci 
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
- rusek300zx
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
chlopaki ktos ma kogos w stanach moze potrzebuje cos kupic 
Nagle podczas jazdy auto straciło iskre i wtryski nie podają paliwa, silnik to ka24de w s12. Rozebrałem kompa i nie widać żadnych spalonych miejsc. Czy to mogą być jakieś bezpieczniki lub przekaźniki ? Czy niekoniecznie musi być na kompie coś nadpalone ?
Poprzedni właściciel mojego auta zalał go olejem, do którego niestety nie pamięta oznaczeń, a potrzebuję trochę dolać.
Jakie są najbardziej prawdopodobniej oleje, którymi można zalać ten silnik? Chcę przy dolewce zminimalizować ryzyko niewłaściwego oleum?
Pacjent to seryjne CA, miał jakiś drobny remont ale raczej bez szlifu czy coś w ten ton.
Jakie są najbardziej prawdopodobniej oleje, którymi można zalać ten silnik? Chcę przy dolewce zminimalizować ryzyko niewłaściwego oleum?
Pacjent to seryjne CA, miał jakiś drobny remont ale raczej bez szlifu czy coś w ten ton.
A wiadomo czy syntetyk czy półsyntetyk czy minerał? Bo jak nie wiadomo to wymień olej.
Ostatnio zmieniony wt 19 sie, 2014 10:47 przez GRAQ, łącznie zmieniany 1 raz.