mielnik pisze:Ban0ff pisze:mielnik pisze:Jak zrobic by elektryczny wentylator sterowany termowlacznikiem wylaczal sie po wyjeciu kluczyka lub zgaszeniu auta?
Potrzebne mi to bo potrafi wiać mi nawet z 30 sekund po wyjsciu z auta, a przy moim mikro akumulatorze ryzykuje jego szybkie rozladowanie

wystarczy ze przewod dajacy sygnal z termowlacznika dasz na przekazniku zalaczanym przez + po zaplonie
Bast pisze:wolisz żeby Ci się nissan gotował?
Ja kiedyś miałem taką usterkę jak Twój planowany "mod" i powiem Ci że nie jest to dobry pomysł na ciepłe dni..
no chyba że masz chłodnicę 52 to może może się uda...
ten wentylator powstał właśnie z myślą o chłodzeniu po zgaszeniu.. w innym wypadku robi to wisco....
tu zalezy jaki jest termowlacznik, jak ma niska temp wylaczania to bez sensu jest zeby zbijal po zgaszeniu silnika np do 80st
a ten przekaznik tez musi byc duzy, czyli 60A czy mniejszy wytrzyma?
Moj termowlacznik dziala miedzy 87 a 82 stopnie.
dzieki za pomoc

a jak masz podlaczony termowlacznik??
Wg mnie powinienes to zrobic w ten sposob.
Przez termowlacznik puscic + po zaplonie, czyli jak sie odpowiednio ciecz nagrzeje zwieraja sie styki w termowlaczniku i na przekaznik wlaczajacy wiatrak idzie +, drugi kabelek od sterowania przekaznikiem podlaczasz do minusa i masz problem z glowy
Gasisz silnik, na termowlaczniku znika napiecie i wylacza sie wentylator.
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM