szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

st4t1c pisze:
Binio_ pisze:Żeby to uszczelnić dobrze, by nie powodowało przedmuchów i wirowania powietrza za turbiną trzeba by wspawać lub pofrezować i wprasować przegrodę, splanować a następnie dorobić custom uszczelkę by to uszczelnić na flanszy.

Bez zrobienia tego cały czas wydech pierdzi i brzmi jak by był rozszczelniony a przy butowaniu jest trochę głośniej
No dobra ale tam jest już przegroda między wylotem z kompresora, a z waste. Ważne aby na max uszczelnić i powinno być git. Szkoda, że nikt tego nie praktykował, będzie trzeba sprawdzić :D
Nie piszę z powietrza tylko praktyki bo 'uczestniczyłem' przy montażu 2 takich diwajsów, jeden do CA, drugi do SR i zawsze problem był ten sam, pomimo tego pseudo klocka uszczelniającego który wcale nie uszczelnia.
Silikony poleci w 3sek po odpaleniu auta, a pasta po pierwszym dodaniu gazu.
Opisałem tak jak powinno być to zrobione by było dobrze i wtedy ma to sens.
Tak też było zrobione w jednym aucie, tyle ze bez planowania i dorabiania dobrej uszczelki i po 30km problem powrócił...
Awatar użytkownika
st4t1c
Stały gość
Stały gość

Binio_ pisze:Nie piszę z powietrza tylko praktyki bo 'uczestniczyłem' przy montażu 2 takich diwajsów, jeden do CA, drugi do SR i zawsze problem był ten sam, pomimo tego pseudo klocka uszczelniającego który wcale nie uszczelnia.
Silikony poleci w 3sek po odpaleniu auta, a pasta po pierwszym dodaniu gazu.
Opisałem tak jak powinno być to zrobione by było dobrze i wtedy ma to sens.
Tak też było zrobione w jednym aucie, tyle ze bez planowania i dorabiania dobrej uszczelki i po 30km problem powrócił...
Aaa to wszystko jasne:) Czyli nie specjalnie warto, dzięki:)
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Warto o ile ktoś poświeci temu trochę czasu i środków by to zrobić dobrze.
Wtedy ma to sens a nawet spory bo można zostać przy trochę mniejszym wydechu - ciszej oraz lepszy dół - ze względu na fakt iż nadmiar ciśnienia przez klapkę ucieknie bokiem.

By to miało sens trzeba wyciągnąć całe turbo, odkręcić muszlę wydechową i się zająć odseparowaniem na profi
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Binio_ pisze:Warto o ile ktoś poświeci temu trochę czasu i środków by to zrobić dobrze.
Wtedy ma to sens a nawet spory bo można zostać przy trochę mniejszym wydechu - ciszej oraz lepszy dół - ze względu na fakt iż nadmiar ciśnienia przez klapkę ucieknie bokiem.

By to miało sens trzeba wyciągnąć całe turbo, odkręcić muszlę wydechową i się zająć odseparowaniem na profi
czekaj czekaj,czy dobrze przeczytałem ze piszesz-ciszej ? :P
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

borimichal pisze:
Binio_ pisze:Warto o ile ktoś poświeci temu trochę czasu i środków by to zrobić dobrze.

Tak, mniejszy wydech = ciszej i lepszy dól

Wyciągasz z kontekstu widać :P
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Binio_ pisze:
borimichal pisze:

Tak, mniejszy wydech = ciszej i lepszy dól

Wyciągasz z kontekstu widać :P
scrimer w glebe przy nogach na booscie jest cichszy niz wylot spalin z tylu za wozem ? :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Tego nie napisałem, napisąłem iż wąski wydech = cichy wydech
a suma ze screemerem i jazda na podciśnieniu albo z lekkim bostem - da się jeździć cicho jak potrzeba, a jak nie trzeba to jest ogień

tak robie we fiołku czyli cywilizacja z ogniem kiedy potrzeba :P
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

i chcesz z malym synkiem wyprzedzac kogos na podcisnieniu??
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Spokojnie da radę wyprzedać dmuchając do 1 bara by było cicho kiedy będzie spał ;)
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

to kiedy próby przyjadę do Łodzi...
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Ha ha ha ha ha .......

Za miesiąc może :roll: :roll:
cinn
Stały gość
Stały gość

Witam
S13 CA18DET, czy olej valvoline vr1 5w50, syntetyk, będzie się nadawał do normalnej jazdy?
dym z opon leczy astme ;D
Awatar użytkownika
wolek1993
Coś już wiem
Coś już wiem

Jak rozpoznać czy pasy Sabelt to oryginały czy repliki, za 350zł z homologacją do 2016roku, ale dość mocno poharatane mogą być oryginalne. Zdjęcia:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony pn 19 maja, 2014 14:21 przez wolek1993, łącznie zmieniany 1 raz.
300zx z31 '86 przyszłe drift machine
Awatar użytkownika
MEFisto087
-#Moderator
-#Moderator

moim zdaniem to nie jest ori
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda
Obrazek
"If it isn’t broken, don’t fix it"
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

100% fake :)

Ładnie mówiąc replika. Natomiast są ok, działają i klamra w nich się nie zacina.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”