Pytanie ile waży sprzęgło do SR
i ile waży sprzęgło z CA + koło zamachowe XTD
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
- Furious
- Stały gość

- Kontakt:
Przednie koła na prosto, oddalasz sie na 3-5metrów od auta, kucasz i patrzysz na rant tylnej felgi. Prowadzisz wzrokiem prostą między punktem na rancie felgi najblizej Ciebie, a tym najdalej i wiesz gdzie wypada wzgledem przedniego koła. Czy idzie do środka auta, czy na zewnątrz czy wypada na rant przedniej felgi.
Nie wiem czy jasno opisałem, ale ja tak ustawiam, dokładność całkiem znośna
Potem podczas jazdy jak puszczasz kiere i znosi Cie na jakąś strona to można zrobić minimalną korekte.
Potem podczas jazdy jak puszczasz kiere i znosi Cie na jakąś strona to można zrobić minimalną korekte.
Ostatnio zmieniony śr 23 kwie, 2014 13:55 przez Furious, łącznie zmieniany 1 raz.
Sposób ok ale warto dodać sznurek na wysokości piasty idący wzdłuż auta. Na wyprostowanych kołach będzie widać czy przód/tył felgi jest bardziej oddalony od sznurka czy nie. NIe wiem czy jasno to opisałemFurious pisze:Przednie koła na prosto, oddalasz sie na 3-5metrów od auta, kucasz i patrzysz na rant tylnej felgi. Prowadzisz wzrokiem prostą między punktem na rancie felgi najblizej Ciebie, a tym najdalej i wiesz gdzie wypada wzgledem przedniego koła. Czy idzie do środka auta, czy na zewnątrz czy wypada na rant przedniej felgi.
Gdzie dostanę tą gume od wału napędowego od 240sx s13 tam gdzie wchodzi do skrzyni ???
Hikiel pisze:Sposób ok ale warto dodać sznurek na wysokości piasty idący wzdłuż auta. Na wyprostowanych kołach będzie widać czy przód/tył felgi jest bardziej oddalony od sznurka czy nie. NIe wiem czy jasno to opisałemFurious pisze:Przednie koła na prosto, oddalasz sie na 3-5metrów od auta, kucasz i patrzysz na rant tylnej felgi. Prowadzisz wzrokiem prostą między punktem na rancie felgi najblizej Ciebie, a tym najdalej i wiesz gdzie wypada wzgledem przedniego koła. Czy idzie do środka auta, czy na zewnątrz czy wypada na rant przedniej felgi.
chodzi wam o linie pomocnicze siatke "wektory" ogarniam o co chodzi jakos sobie poradze
- borimichal
- -#Moderator

bierzesz dluga listwe/kantowke/poziomice i przystawiasz do felgi i idealnie widzisz co sie dzieje z kolem
DziękiBinio_ pisze:Z tego co wiem to wszystkie SSQV mają mieć ten sam dzwiękKrychu pisze:Czy między fake BOV HKS SSQV III a IV różnica jest tylko w wyglądzie, czy mają też odmienny dźwięk, bo nie wiem na który sie zdecydować
lolek pytales o opony, kazdy producen ma prawie zawsze rozne szerokosci pomimo takich samych wymiarow, inaczej niz przez zalozenie tej opony na auto nie sprawdzisz czy wejdzie czy nie 
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Panowie z jednej strony przy szybie odkleila mi sie uszczelka (ta ktora jest od zewnatrz z przodu na szybie przedniej) wciskana w szpare miedzy blacha auta a szyba
powiedzcie mi... zaczac szukac nowej uszczelki? co raczej latwe nie bedzie? czy moge to jakims silikonem czy czyms zakleic?
zaklej czym masz,albo szukaj jakiejs uniwersalnej uszczelki ktora mozna kupic z metra
powiedzcie mi... zaczac szukac nowej uszczelki? co raczej latwe nie bedzie? czy moge to jakims silikonem czy czyms zakleic?
zaklej czym masz,albo szukaj jakiejs uniwersalnej uszczelki ktora mozna kupic z metra
Ostatnio zmieniony czw 24 kwie, 2014 23:29 przez Andy, łącznie zmieniany 1 raz.

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
- Furious
- Stały gość

- Kontakt:
Mam pytanie do osób które posiadają gwint w S13.
Kupiłem z zakupu grupowego ISC. Mam taki problem że z przodu opona trze o sprężyne. Mam koła 205/50/16 7,5" ET29 i musze dowalać jeszcze dystansu (z 10mm) aby opona nie kolidowała ze sprężyną. A jak wsadze jeszcze opone 225 czy więcej to już zupełna dupa.
Seryjny amor miał mocowanie sprężyny dużo wyżej, nad oponą i nie było problemu.
Czy u każdego tak jest? Dowalenie dystansu nie bardzo mi pasuje bo koło wyjdzie poza obrys błotnika, szpilki zaczną robić się za krótkie itp.
Tak jest zawsze przy gwincie z przodu?
Kupiłem z zakupu grupowego ISC. Mam taki problem że z przodu opona trze o sprężyne. Mam koła 205/50/16 7,5" ET29 i musze dowalać jeszcze dystansu (z 10mm) aby opona nie kolidowała ze sprężyną. A jak wsadze jeszcze opone 225 czy więcej to już zupełna dupa.
Seryjny amor miał mocowanie sprężyny dużo wyżej, nad oponą i nie było problemu.
Czy u każdego tak jest? Dowalenie dystansu nie bardzo mi pasuje bo koło wyjdzie poza obrys błotnika, szpilki zaczną robić się za krótkie itp.
Tak jest zawsze przy gwincie z przodu?
Ostatnio zmieniony pt 25 kwie, 2014 07:54 przez Furious, łącznie zmieniany 2 razy.
Hmmm ja mam gwint i rózne koła zakładałem, raz miałem 16, raz 17, teraz 18 i nie miałem takich problemów nawet jak nie było dystansu.
Ale to na pewno nie wina gwintu, raczej felgi.
Ale to na pewno nie wina gwintu, raczej felgi.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Felga ma złe osadzenie. Jedyne wyjście jak nie chcesz zmieniać felg to dystans.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować