kamilp1908 pisze:Czym moge usunac resztki wygluszen z podlogi? Rozgrzac i usunac jakims rozpuszczalnikiem/nitro czy nasadka druciana na wiertarce?
kolosezw pisze:static z forum uzywal suchego lodu...
Dokładnie tak. Polecam zaopatrzyć się w suchy lód + (najlepiej) 3 fury jak będzie tego koło 25kg.
Wysypujesz wszystko na maty (trzeba uważać przy kablach/przewodach), zostawiasz na jakieś 20-30 minut (przy ten temperaturze powietrza może krócej, ja robiłem przy -5 xD). Wracasz z jakimś dłutem lub twardą szpachelką. Jeżeli samo po podważeniu nie odchodzi (a w większości wypadków powinno odejść bez problemu) to w dłoń narzędzie obróbki precyzyjnej (rzeczony młotek) i mocno uderzasz o maty. Powinny skruszeć i bez problemu odejść. Benzyna może się przydać później bo w miejscach gdzie się przez lata wygrzało (okolice wydechu i skrzyni) lubi zostać klej i tam trochę gorzej wszystko odchodzi.
WAŻNE! Trzeba zachować kilka zasad bezpieczeństwa. Suchy lód ma koło -80 stopni, jak spadnie na skórę może powodować poparzenia. Już nie wspominam o tym co się może stać jak wpadnie do oka, czy do przewodu pokarmowego. Dlatego grube rękawice, długi rękaw aby zminimalizować kontakt ze skórą. I obowiązkowo okulary ochronne. Jest to potrzebne przy młotkowaniu, a także jak się wysypie lód. Na skutek kurczenia się mat lubią one samoistnie pękać co powoduje, że drobinki lodu będą "podskakiwać".
Ogólnie jest z tym kupa fajnej zabawy i z kumplem 2 auta zrobiliśmy w +/- 2h (cif i s13).
W razie czego służę pomocą.
Przy okazji sam mam pytanie. Jaki oryginalnie kolor ma środkowy panel lamp kouki w s13? Bo wg tego co znalazłem to te bez napisu mają czarny połysk, a z napisem rps13 brązowy?