szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kolosezw
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

claysman pisze:
kolosezw pisze:do felg JR jakie wentyle podpasuja?

http://allegro.pl/wentyle-zawory-skreca ... 43943.html
http://allegro.pl/zawor-niklowany-do-ko ... 45661.html

nie mam felg w miejscie, stad pytanie.
Ja standardowe gumowe wrzuciłem...
chodzi o srednice montazowa, w starym kole mam te waskie, a tutaj nie mam jak sprawdzic.

w aukcji podaja, ze pierwszy ma 15 mm, a drugi 8 mm. 8 mm to sa te felgi bbs, rh, ale aby az 15 mm bylo w tych JR to nie pamietam.

lepiej sie czuje jak mam te "stalowe" wentyle. kij z estetyka. lepsze by byly czarne-gumowe bo by sie nie rzucaly w oczy, ale jw.
Ostatnio zmieniony śr 26 mar, 2014 07:00 przez kolosezw, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Czarne gumowe dają radę ;)
Awatar użytkownika
kolosezw
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ja sie pytam o co innego :-P jaka srednice ma otwor na wentyl w tych felgach JR xD
Ostatnio zmieniony śr 26 mar, 2014 09:17 przez kolosezw, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
st4t1c
Stały gość
Stały gość

kolosezw pisze:ja sie pytam o co innego :-P jaka srednice ma otwor na wentyl w tych felgach JR xD
A główny dystrybutor nie udostępnia tych informacji?
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Do moich JR poszły zwykłe normalne gumowe wentyle "standardowej" średnicy - jakakolwiek to jest :P
Jak będę miał chwilę później to zmierzę Ci w tych felgach co leżą u mnie ;)
Awatar użytkownika
kolosezw
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Binio_ pisze:Do moich JR poszły zwykłe normalne gumowe wentyle "standardowej" średnicy
dzieki, standardowe to sa chyba ze srednica zewn. 15 mm.
st4t1c pisze:A główny dystrybutor nie udostępnia tych informacji?
wiesz, normalny czlowiek to jedzie z felgami do wulkanizatora i mowi, prosze zalozyc mi opony do mojego auta :lol: a tutaj czlowiek gdyba, jakie pierscienie, jakie zawory, jakie opony sie zmieszcza, a felg przy sobie nie mam. nie chce znowu dzwonic do rodzicow, bo bedzie, ze wydziwiam itd... nie chce mi sie tego sluchac :D

ps. przejrzalem neta w jezyku pl i ang w poszukiwaniu srednicy wentyli, ale widocznie wszyscy sa o zdrowych zmyslach i nikt nie wpadl na taki genialny pomysl :lol:
Ostatnio zmieniony śr 26 mar, 2014 12:06 przez kolosezw, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

pomiędzy pompą ABS a silniczkiem wycieraczek są 3 wtyczki, one wszystkie są od sterowania pompą ABS?
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Czym moge usunac resztki wygluszen z podlogi? Rozgrzac i usunac jakims rozpuszczalnikiem/nitro czy nasadka druciana na wiertarce?
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
kolosezw
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

static z forum uzywal suchego lodu...
Obrazek
Hikiel
Stały gość
Stały gość

Lekko podgrzać i szeroki śrubokręt/szpachelka. Potem zmywacz do mat bitumicznych na szmatę i jazda.
Awatar użytkownika
st4t1c
Stały gość
Stały gość

kamilp1908 pisze:Czym moge usunac resztki wygluszen z podlogi? Rozgrzac i usunac jakims rozpuszczalnikiem/nitro czy nasadka druciana na wiertarce?
kolosezw pisze:static z forum uzywal suchego lodu...
Dokładnie tak. Polecam zaopatrzyć się w suchy lód + (najlepiej) 3 fury jak będzie tego koło 25kg.

Wysypujesz wszystko na maty (trzeba uważać przy kablach/przewodach), zostawiasz na jakieś 20-30 minut (przy ten temperaturze powietrza może krócej, ja robiłem przy -5 xD). Wracasz z jakimś dłutem lub twardą szpachelką. Jeżeli samo po podważeniu nie odchodzi (a w większości wypadków powinno odejść bez problemu) to w dłoń narzędzie obróbki precyzyjnej (rzeczony młotek) i mocno uderzasz o maty. Powinny skruszeć i bez problemu odejść. Benzyna może się przydać później bo w miejscach gdzie się przez lata wygrzało (okolice wydechu i skrzyni) lubi zostać klej i tam trochę gorzej wszystko odchodzi.

WAŻNE! Trzeba zachować kilka zasad bezpieczeństwa. Suchy lód ma koło -80 stopni, jak spadnie na skórę może powodować poparzenia. Już nie wspominam o tym co się może stać jak wpadnie do oka, czy do przewodu pokarmowego. Dlatego grube rękawice, długi rękaw aby zminimalizować kontakt ze skórą. I obowiązkowo okulary ochronne. Jest to potrzebne przy młotkowaniu, a także jak się wysypie lód. Na skutek kurczenia się mat lubią one samoistnie pękać co powoduje, że drobinki lodu będą "podskakiwać".

Ogólnie jest z tym kupa fajnej zabawy i z kumplem 2 auta zrobiliśmy w +/- 2h (cif i s13).
W razie czego służę pomocą.

Przy okazji sam mam pytanie. Jaki oryginalnie kolor ma środkowy panel lamp kouki w s13? Bo wg tego co znalazłem to te bez napisu mają czarny połysk, a z napisem rps13 brązowy?
Awatar użytkownika
kacus13
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

no to moja fura musi byc dziwna albo z cieplych krajow hah bo ja przcinakiem wszystko wywalilem przecinak mlotek i tylko pukalem i calymii platami odpadalo taka twarda i krucha byla :D
Awatar użytkownika
wolek1993
Coś już wiem
Coś już wiem

Jakie felgi wrzucić do 300zx z31 z '86r. Aktualnie są czarne Borbety pięcioramienne z tyłu 17x11 z naciągniętymi oponami 235/45. Nie wiem jakie mają ET. Potrzebuje coś bardziej pod drift. 18x8 z ET48 będą okej, czy lepiej nie pakować się w 18 do driftu?
Co polecacie, żeby dobrze się latało bokami?
300zx z31 '86 przyszłe drift machine
Awatar użytkownika
kacus13
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

18 do driftu to tak dosc na bogato nie sadzisz? mysle ze 17 9 spokojnie dadza rade
Awatar użytkownika
Andy
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

na 18tkach moze mocy brakowac :p
Obrazek
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”