porównanie silników

Moderator: Moderator

wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Aj tam już bez przesady... W końcu może śmigać i s13ką byle z głową
Może to porównanie trochę nie na miejscu ale znam ludzi którzy przesiadali się ze skuterków na 130-150konne motocykle i jakoś żyją to z autem tym bardziej powinno się udać W końcu wystarczy odrobina myślenia i można przeżyć...
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

RWD to podstawa, jak się nauczysz na FWD to później dziwnie się robi po przesiadce do nissana :D
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Paweł B

Najbardziej to ja się boję awaryjności tego nissana fakt te auto co mam na oku ma przejechane 80 tys z 90roku i gość dodaje silnik z przebiegiem gratis silnik jest z turbo i skrzynią
niewiem jak będzie sie silnik sprawował ???powiedzcie jak to jest by było tak żeby patrzeć pod maske jak wybije 5000 km i zmieniać tylko olej jest to możliwe??

[ Dodano: Czw Maj 17, 07 11:12 ]
chyba że jest jakaś alternatywa auto mniej podatne na usterki np s14?? najlepiej s14a bo ładniejsza ale s14 to ma ten sam silnik 2.0 turbo ,szpera hyy możecie coś na ten temat powiedzieć czy to auto jest faktycznie jest mniej "awaryjne" dużo sie oczytałem na temat s13 na turbokillers i troszke sie boje usterek powiedzcie jak wygląda sprawa z s14 2.0 T
na s14 by starczyło ale na wersje s14a to już niezabardzo nawet niewiem ile stoi s14a

[ Dodano: Czw Maj 17, 07 11:21 ]
chciałbym wiedzieć jak to faktycznie jest z tymi silnikami ca18det mimo tego żę s14 ma 2.0 ,większe wydatki ale jak ma być przy nim mniej dubania to wole :)
Awatar użytkownika
celi
Coś już wiem
Coś już wiem

Ja mam prawie rok prawko i od początku ucze się jeździć Celica 156 KM, miała być s13 ale bałem się, że nie bede jej wstanie utzymać gdyż nigdzie nie pracuje. Mam pytanie do posiadaczy Nissana 200sx którzy przesiedli sie na niego z Celicy, wiem, że paru takich tu jest, czy utrzymanie 200sx jest dużo drosze, znaczy się wychodzi jeszcze raz tyle? Jak z tym jest dokładniej? Mam zamiar za jakiś czas przesiąść sie z Celicy GTi na 200sx s 13 lub na Celice GT4 tylko nie wiem czy starczy mi kasy żeby ją utrzymać. Sorry za zaśmiecanie tematu ale nie chciałem robić nowego żeby nie zaśmiecać forum.
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

celi pisze:Ja mam prawie rok prawko i od początku ucze się jeździć Celica 156 KM, miała być s13 ale bałem się, że nie bede jej wstanie utzymać gdyż nigdzie nie pracuje. Mam pytanie do posiadaczy Nissana 200sx którzy przesiedli sie na niego z Celicy, wiem, że paru takich tu jest, czy utrzymanie 200sx jest dużo drosze, znaczy się wychodzi jeszcze raz tyle? Jak z tym jest dokładniej? Mam zamiar za jakiś czas przesiąść sie z Celicy GTi na 200sx s 13 lub na Celice GT4 tylko nie wiem czy starczy mi kasy żeby ją utrzymać. Sorry za zaśmiecanie tematu ale nie chciałem robić nowego żeby nie zaśmiecać forum.
to chyba ja sie do tych osob zaliczam
powiem tak ceny czesci zamiennych sa na podobnym poziomie ,ale koszt eksplatacji to juz inna bajka w nissanie sa znacznie drozsze,chocby cos takiego jak wymiana oleju co 5tys km i to nie byle jakiego ,dbanie o turbine,robienie wszystkiego na bierzaco bo jak nie zrobisz czegos to polegniesz pozniej :wink: itp
co do awaryjnosci to po moich doswiadczeniach to rowniez dwie inne bajki,celica prawie przez rok przejechalem wymieniajac tylko olej i dolewajac paliwa(nawet gaz tankujac co w nissanie nie jest najlepszym pomyslem) i nie robiac malego przebiegu-jedyna moja awaria byla wymiana szczotek w alternatorze,a nissan hahaha :lol: w moim przypadku wiecej stoi niz jezdzi ,zawsze cos sie spierdo.... ,caly urok w tym samochodzie :wink:
ale nigdy nie zalowalem swojej decyzji zamiany,nissan jest dla prawdziwych maniakow tego modelu,a nie dla snobow ,ktorzy chca poszpanowac przed wiejskimi dyskotekami,bo szybko ich pograzy eksplatacjia i szybcie beda go sprzedawac niz go kupowali.
kiedys ktos na forum powiedzial slowa ktore odzwierciedlaja w 100% 200sx

"najpierw trzeba go znienawidziec,zeby zaczac go kochac..."

co do GT4 to uwazam ze samochod dla koneserow bardziej,bo zdaje mi sie ze bedzie problem z czesciami zamiennymi,tego jest bardzo malo
a co do ich awaryjnosci slyszalem(nie wiem czy to prawda) ze nie jest dopracowana zbyt dokladnie bo ten model byl wypuszczany do produkcji zbyt szybko i go nie dopracowali do konca,zeby zdobyc jak najszybciej homologacje niezbedna aby wystartowac w rajdach

to chyba na razie wszystko...
Awatar użytkownika
celi
Coś już wiem
Coś już wiem

Dzięki Barni za konkretną odpowiedź. Widze, że jesteś z Olsztyna czyli niedaleko mnie mieszkasz (jakies 80 km) byłaby możliwość, żebyśmy sie kiedys spotkali i pokazałbyś mi co to jest dokładnie s13, gdyż widziałem 200sx nie raz i siedziałem nawet nawet w nim, ale nigdy nie przypatrywałem się bliżej od strony technicznej. Powiedz tylko, jeśli utrzymanie Celicy nie sprawia mi wogóle kłopotów, to z utrzumaniem 200sx powinienem sobie poradzić, przeznaczając na początku srednio 600-700zł na miesiąć(chodzi mi o paliwo naprawy wymienianie części) z regóły mało jeżdze,a samochód był by tylko do zabawy i przyjemności z jazdy.
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

celi wyslalem ci pw zeby nie robic ot w temacie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”