Czy BelegU$ zarżnie Subarynkę? :((

Moderator: Moderator

Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

prędzej czy później i tak coś się zesra, także nie ma co się spuszczać
moja rada jest taka, olej syntetyk do silnika i skrzyni kolejno 5w40 i 75w90 przy czym musiałbyś zweryfikować co producent do skrzyni wlał
często zmieniać te oleje nie później niż 10 k km silnikowy a w skrzyni to 40 k
a jak często i ostro heel'n'toe i ogólnie harpaganisz biegi to nie później niż 30 k km

you know, V hamulec sprzęgło gaz IV hsg III hsg II :wink:

płyn w hamulcach jak się zagotuje-> zapowietrzy wymiana w innym wypadku co 2 lata
płyn w chłodnicy co 5 lat około zależne od przebiegu

olej w serwie jak jest też czasem zmienić

co do zawiasu to jak się zesra to zmienić i już niema reguły w polsce na to

hamulce i opony jak się skończą to się skończą wymiana i już

i najważniejsze i czym było mowa nie pałujemy na zimnym silniku, płyn jest ciepły po 2~3 km, olej potrzebuje około 5km(zależne jak mocno obciążasz) tak więc jak chcesz pałować to rozgrzewka musi być

poziomy płynów lepiej 3 razy za często sprawdzić niż raz za mało zawsze maksymalny poziom

zesrać coś się musi, jak będziesz dbał to powoli i drobniejsze sprawy a jak nie to szybko i grubo
Rice is nice
Obrazek
BelegUS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

szaman pisze:OT
jak bede w twoich okolicach to jestem chetny na przejazdzke tym subaru :)
jak szybciej sie nie uda, to powinnismy tam zawitac z innymi turbokillersami pod koniec maja-jadac na TRIP'a :D
EOT
A zapraszam, zapraszam... TK zawsze w Istebnej jest mile widziane (co zresztą w "Za Zakrętem" pokazano ^^). Dajcie tylko znać, kiedy (maj to matura, cholera jasna...). :/

Tomek89 - przyjąłem, zastosuję :) Płyny sprawdzane są co tydzień, regularnie wszystko wymieniane i dolewane... ale strzeżonego mafia strzeże :P
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”