Panowie czy do 240SX spasuje wisko od terrano/maverick 2.4 ?
Takie : http://allegro.pl/sprzeglo-wiskotyczne- ... 95671.html
I od czego spasuje potencjometr ten na przepustnicy. Terrano?
Np taki? :
http://allegro.pl/czujnik-polozenia-prz ... 22540.html
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
- klimas1778
- Coś już wiem

- Kontakt:
Ostatnio zmieniony czw 26 wrz, 2013 19:14 przez klimas1778, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mariusz199044
- Coś już wiem

GT2560r jak zamienię A/R z .64 na .86 dużo większego laga będzie miało turbo w CA ?
- Furious
- Stały gość

- Kontakt:
W S13 chcialem dostać sie do zegarorow, niestety nie moge wyciągnąć obudowy zegarow bo klinuje mi sie o dzwignie regulacji kolumny kierownicy. Podpowiedzcie prosze jak wyciagnac zegary? Ta dzwignie jakos musze zdemontowac?
- claysman
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Jakie kolanko do dolotu do CA? 45 stopni http://fmic.pl/kolanka-45-/145-kolanko-45-51mm.html i redukcja na średnicę otworu?
Flansza do turbo ma 60mm, a przepływka 45mm. Jak macie to rozwiązane?
ja to bym proponowal przeplywke zmienic na 60mm
i wsyzstkie problemy z glowy 

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Witam,
dzisiaj pojawił mi się w sr20det dziwny problem
przy pełnym 'bucie dochodzi' dochodzi do 4tys. i potem lekko szarpnie(jak bym gazu popuścić ) i nie chce się w kręcić do odcięcia zapłonu,ale jak lekko gazu się dodaje to spokojnie wkręca się na 7 tys.
specyfikacja: turbo t25r,walbro,nissantune, ic'ek,świece irydowe(przelot 15tys.) wystrojony także naprawdę się dzisiaj zdziwiłem bo wszystko w miarę bezpiecznie pomodzone
jutro sprawdzę dokładnie dolot, ale raczej wszystko jest szczelne
kostki itd.
z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
przy pełnym 'bucie dochodzi' dochodzi do 4tys. i potem lekko szarpnie(jak bym gazu popuścić ) i nie chce się w kręcić do odcięcia zapłonu,ale jak lekko gazu się dodaje to spokojnie wkręca się na 7 tys.
specyfikacja: turbo t25r,walbro,nissantune, ic'ek,świece irydowe(przelot 15tys.) wystrojony także naprawdę się dzisiaj zdziwiłem bo wszystko w miarę bezpiecznie pomodzone
kostki itd.
z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Sprawdź lambdę, a potem pompę paliwa.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
Co do kolanek to na allegro taniej znajdzieszclaysman pisze:Jakie kolanko do dolotu do CA? 45 stopni http://fmic.pl/kolanka-45-/145-kolanko-45-51mm.html i redukcja na średnicę otworu?
No i zgodzę z Andym - zmień albo wywal całkowicie.
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Kupuje KA24de automata co potrzeba żeby przejść na manuala ? Komp od automata ogarnie ? skrzynia zamach sprzęgło itp muszę mieć a czy w bloku jakieść tulejki nie muszę zmienić jak to w sr jest ? Sprzęgło Od CA nie podejdzie ?
Ostatnio zmieniony pt 04 paź, 2013 11:48 przez Dawid3017, łącznie zmieniany 1 raz.
topics49/zamiana-skrzyni-a-t-na-m-t-vt6655.htmDawid3017 pisze:Kupuje KA24de automata co potrzeba żeby przejść na manuala ? Komp od automata ogarnie ? skrzynia zamach sprzęgło itp muszę mieć a czy w bloku jakieść tulejki nie muszę zmienić jak to w sr jest ? Sprzęgło Od CA nie podejdzie ?
przeczytaj

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Mialem tak samo i winna byla mega nieszczelnosc, bo turbo bylo zle poskrecane, moze sprawdz czy sie nie poluzowalo u Ciebie.Damian pisze:Witam,
kostki itd.
z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454

[/center]