"Przyzwyczaj się" to nie HondaFurious pisze:Panowie, pomóżcie bo już trace nerwy z tym Nissanem, czego nie kupie to nic nie pasuje
Chciałem wymienić półoś lewą, zakupiłem przez allegro, sprzedawca sie zarzeka że to napewno z S13 i prawa/lewa są identyczne, ale ona mi nie pasuje. Jest dłuższa o dobre kilka cm, nie da rady jej zmieścić.
Czy to możliwe że występowały różne? O co chodzi..?
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
-
mariusz199044
- Coś już wiem

Prawa i lewa różnią się długością.Furious pisze:Panowie, pomóżcie bo już trace nerwy z tym Nissanem, czego nie kupie to nic nie pasuje
Chciałem wymienić półoś lewą, zakupiłem przez allegro, sprzedawca sie zarzeka że to napewno z S13 i prawa/lewa są identyczne, ale ona mi nie pasuje. Jest dłuższa o dobre kilka cm, nie da rady jej zmieścić.
Czy to możliwe że występowały różne? O co chodzi..?
Hikiel pisze:Mam sprawę. Wymieniam sprzęgło w R33. Zdjąłem wał, podporę skrzyni, wysprzęglik, odkręciłem wszystkie śruby ze skrzyni itd. Ogólnie skrzynia gotowa do wyjęcia. Problem mam następujący: koniec skrzyni od strony wału bez podparcia jest bardzo nisko i pod takim kątem, że nie da się zrzucic skrzyni bo się blokuje. Jak pomagam sobie lewarkiem i podnoszę końcówkę skrzyni to w pewnym momencie drążek zmiany biegów blokuje się o budę a przydałoby się jeszcze z 5cm podnieść żeby wypoziomować skrzynię i ją zdjąć. Drążka raczej teraz już nie wyjmę bo tam nie dojdę. Jakieś sugestie jak to ugryźć?
drazek jest montowany tak samo jak w s13 - pierscieniem...
jesli nie masz jak dostac sie zeby zdiac pierscien - odkrec ta plytke na ktorej jest drazek - 6 srubek ja trzyma
mozna ja bez problemu odkrecic nawer jesli skrzynia jest zamontowana na aucie wiec nie powinno byc to problemem
z drazkiem jest ciezko to zrobic bo czesto sie blokuje.. najprosciej podnies skrzynie zeby siedziala mniejwiecej na swoim miejscu, odkrec ta plytke na skrzyni - ta z drazkiem i skrzynia zejdzie Ci bez problemu

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Mam pytanie koledzy czy uszczdelki cometica pod kolektor ktory zostal juz 3 raz zdemontowany uszczelki sie juz odksztalcily i lekko obkopcily nie beda puszczac zakladac je kolejny raz czy przydadza sie nowe?
Japan Cars..........
miedzy kolektor a turbo te z lublina metalowe są ok.
- rusek300zx
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
ja tez wsadzalem od lublina i jest git zaledwie 12zl placilem hihi 
ta kwadratowa kupilem w sklepie motoryzacyjnym po znizkach za 8 zl
wzgledem katalogu
http://nissan4u.com/parts/200sx/el_s13/ ... tration_1/
http://nissan4u.com/parts/200sx/el_s13/ ... tration_1/
Japan Cars..........
Potrzebuje pilnie pomocy. Jak w rb25 zablokować zamach żeby go odkręcić? Próbuje i kombinuje jak mogę ale ni hu hu. Szybko bo siedzę w kanale!:)))
Edit: nieaktualne:) poszło
Edit: nieaktualne:) poszło
Ostatnio zmieniony sob 07 wrz, 2013 10:33 przez Hikiel, łącznie zmieniany 1 raz.
zalozyc klucz z dluga raczka i na rozruch albo srubokret zamiast rozrusznika i zablokowac zamach 
powodzenia
powodzenia

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Siemanko,
Robiłem wiązkę kabinową. Poskładałem ją w całość, żeby posprawdzać czy wszyskto działa. Było ok., wszystko hulało i nysa paliła na dotyk. Jak założyłem całą dechę i poskładałem wszystko do kupy, auto zaczeło palić na 3 gary. Z tego co dzisiaj na szybko sprawdziłem to jak rozłącze wtyczką łączącą kompa z wiązką kabinową to nic się nie zmienia. Czyli jak by do kompa nie docierało info z wiązki kabinowej.
Może ktoś pokieruję gdzie szukać babola, bo dzisiaj na szybko sprawdzałem i niby wszysto ok. Problem musi być gdzieś w wiązce kabinowej.
Nysa 13 z CA
Robiłem wiązkę kabinową. Poskładałem ją w całość, żeby posprawdzać czy wszyskto działa. Było ok., wszystko hulało i nysa paliła na dotyk. Jak założyłem całą dechę i poskładałem wszystko do kupy, auto zaczeło palić na 3 gary. Z tego co dzisiaj na szybko sprawdziłem to jak rozłącze wtyczką łączącą kompa z wiązką kabinową to nic się nie zmienia. Czyli jak by do kompa nie docierało info z wiązki kabinowej.
Może ktoś pokieruję gdzie szukać babola, bo dzisiaj na szybko sprawdzałem i niby wszysto ok. Problem musi być gdzieś w wiązce kabinowej.
Nysa 13 z CA
- borimichal
- -#Moderator

popatrz w ktora strone od kompa wychodza przewody na power tranzistora-nie jestem teraz pewien czy ida kabinowka czy ida zaraz w prawy kielich.
pozatym to wiazka kabinowa polaczona jest z kompem kostka przy schowku-podawany jest w niej sygnal start,obrotomierza i predkosciomierza-
pozatym to wiazka kabinowa polaczona jest z kompem kostka przy schowku-podawany jest w niej sygnal start,obrotomierza i predkosciomierza-

[/center]
[/center]