szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

Furious pisze:Panowie, pomóżcie bo już trace nerwy z tym Nissanem, czego nie kupie to nic nie pasuje :/
Chciałem wymienić półoś lewą, zakupiłem przez allegro, sprzedawca sie zarzeka że to napewno z S13 i prawa/lewa są identyczne, ale ona mi nie pasuje. Jest dłuższa o dobre kilka cm, nie da rady jej zmieścić.
Czy to możliwe że występowały różne? O co chodzi..?
"Przyzwyczaj się" to nie Honda :D
mariusz199044
Coś już wiem
Coś już wiem

Furious pisze:Panowie, pomóżcie bo już trace nerwy z tym Nissanem, czego nie kupie to nic nie pasuje :/
Chciałem wymienić półoś lewą, zakupiłem przez allegro, sprzedawca sie zarzeka że to napewno z S13 i prawa/lewa są identyczne, ale ona mi nie pasuje. Jest dłuższa o dobre kilka cm, nie da rady jej zmieścić.
Czy to możliwe że występowały różne? O co chodzi..?
Prawa i lewa różnią się długością.
Awatar użytkownika
Andy
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Hikiel pisze:Mam sprawę. Wymieniam sprzęgło w R33. Zdjąłem wał, podporę skrzyni, wysprzęglik, odkręciłem wszystkie śruby ze skrzyni itd. Ogólnie skrzynia gotowa do wyjęcia. Problem mam następujący: koniec skrzyni od strony wału bez podparcia jest bardzo nisko i pod takim kątem, że nie da się zrzucic skrzyni bo się blokuje. Jak pomagam sobie lewarkiem i podnoszę końcówkę skrzyni to w pewnym momencie drążek zmiany biegów blokuje się o budę a przydałoby się jeszcze z 5cm podnieść żeby wypoziomować skrzynię i ją zdjąć. Drążka raczej teraz już nie wyjmę bo tam nie dojdę. Jakieś sugestie jak to ugryźć?

drazek jest montowany tak samo jak w s13 - pierscieniem...

jesli nie masz jak dostac sie zeby zdiac pierscien - odkrec ta plytke na ktorej jest drazek - 6 srubek ja trzyma

mozna ja bez problemu odkrecic nawer jesli skrzynia jest zamontowana na aucie wiec nie powinno byc to problemem

z drazkiem jest ciezko to zrobic bo czesto sie blokuje.. najprosciej podnies skrzynie zeby siedziala mniejwiecej na swoim miejscu, odkrec ta plytke na skrzyni - ta z drazkiem i skrzynia zejdzie Ci bez problemu

Obrazek
Obrazek
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Awatar użytkownika
klaper
Coś już wiem
Coś już wiem

Mam pytanie koledzy czy uszczdelki cometica pod kolektor ktory zostal juz 3 raz zdemontowany uszczelki sie juz odksztalcily i lekko obkopcily nie beda puszczac zakladac je kolejny raz czy przydadza sie nowe?
Japan Cars..........
Awatar użytkownika
luki343
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Zależy jak mocno są pogniecione ale jak okocone to pewnie puszczają, ja mam założone od lublina i działa xD
CA18
Awatar użytkownika
klaper
Coś już wiem
Coś już wiem

sa obkopcone na krawedziach czyli poza kolektor sie nie wydostawaly"chyba" od lublina pod kolektor podejda?
Japan Cars..........
Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

miedzy kolektor a turbo te z lublina metalowe są ok.
Awatar użytkownika
klaper
Coś już wiem
Coś już wiem

no wlasnie chodzi mi pod kolektor :P
Japan Cars..........
Awatar użytkownika
rusek300zx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ja tez wsadzalem od lublina i jest git zaledwie 12zl placilem hihi ;)
Awatar użytkownika
klaper
Coś już wiem
Coś już wiem

ta kwadratowa kupilem w sklepie motoryzacyjnym po znizkach za 8 zl :P wzgledem katalogu
http://nissan4u.com/parts/200sx/el_s13/ ... tration_1/
Japan Cars..........
Awatar użytkownika
nismo250
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

kto w malopolsce pospawa i wywazy mi wal po swapie ?
czesci do nissanów 889643199
[center]Obrazek[/center]
Hikiel
Stały gość
Stały gość

Potrzebuje pilnie pomocy. Jak w rb25 zablokować zamach żeby go odkręcić? Próbuje i kombinuje jak mogę ale ni hu hu. Szybko bo siedzę w kanale!:)))

Edit: nieaktualne:) poszło ;)
Ostatnio zmieniony sob 07 wrz, 2013 10:33 przez Hikiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andy
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

zalozyc klucz z dluga raczka i na rozruch albo srubokret zamiast rozrusznika i zablokowac zamach :D

powodzenia
Obrazek
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Awatar użytkownika
kober
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Siemanko,

Robiłem wiązkę kabinową. Poskładałem ją w całość, żeby posprawdzać czy wszyskto działa. Było ok., wszystko hulało i nysa paliła na dotyk. Jak założyłem całą dechę i poskładałem wszystko do kupy, auto zaczeło palić na 3 gary. Z tego co dzisiaj na szybko sprawdziłem to jak rozłącze wtyczką łączącą kompa z wiązką kabinową to nic się nie zmienia. Czyli jak by do kompa nie docierało info z wiązki kabinowej.

Może ktoś pokieruję gdzie szukać babola, bo dzisiaj na szybko sprawdzałem i niby wszysto ok. Problem musi być gdzieś w wiązce kabinowej.

Nysa 13 z CA
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

popatrz w ktora strone od kompa wychodza przewody na power tranzistora-nie jestem teraz pewien czy ida kabinowka czy ida zaraz w prawy kielich.

pozatym to wiazka kabinowa polaczona jest z kompem kostka przy schowku-podawany jest w niej sygnal start,obrotomierza i predkosciomierza-
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”