szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
z tego co pamiętam to w s13 z klima po włączeniu nawiewu na szybę automatycznie odpala się klima aby szybciej odparować, przynajmniej w mojej poprzedniej tak było 
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

przy dachu szyba ma szerokosc 110 cm , wzdluz maski 148 .
wysokosc przez srodek 77 , wzdluz slupka 75 .
Moze byc pare mm roznicy , bo nie sciagalem listew to pomiarow
wysokosc przez srodek 77 , wzdluz slupka 75 .
Moze byc pare mm roznicy , bo nie sciagalem listew to pomiarow
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Musisz kupić sobie adapter do filtra. Chyba podpasuje każdy uniwersalny z kołnierzem na filtr o średnicy 77mm.
Coś takiego
http://allegro.pl/adapter-filtra-stozko ... 00597.html
Coś takiego
http://allegro.pl/adapter-filtra-stozko ... 00597.html
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
Zeby nie pisac 2x tego samego (i nie wiem czy ktos tam zaglada) daje linka do mojego tematu gdzie potrzebuje porady : topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt2 ... htm#233940
Nie mam pojecia nic a nic o olejach i stad moja wątpliwosci, a olej musze zamawiac jak chce go miec na niedziele...
Nie mam pojecia nic a nic o olejach i stad moja wątpliwosci, a olej musze zamawiac jak chce go miec na niedziele...
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
- claysman
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Dzięki Kamil;)
No i jeszcze jedno pytanko
Mb: Od razu Pro Perfekt, czy bawić się w inne wynalazki?
Znalazłem coś takiego ciekawego:
http://allegro.pl/mbc-pressure-z-pol-ku ... 92156.html
W zeszłym sezonie miałem jakiegoś chinola za marną kasę i co chwilę się przestawiał i gubił ciśnienie. Wolę kupić raz a dobrze
No i jeszcze jedno pytanko
Mb: Od razu Pro Perfekt, czy bawić się w inne wynalazki?
Znalazłem coś takiego ciekawego:
http://allegro.pl/mbc-pressure-z-pol-ku ... 92156.html
W zeszłym sezonie miałem jakiegoś chinola za marną kasę i co chwilę się przestawiał i gubił ciśnienie. Wolę kupić raz a dobrze
W ProPerfekcie będę dzisiaj jak by co i mam oczywiście zniżkę na graty u Patryka.
witam chciałbym się spytać, dowiedzieć czy gdzieś w polsce można kupić onevie/silvie za rozsądne pieniądze albo czy w ogóle można jakąś u nas kupić? osoby które mają jakieś namiary na ten model prosił bym o kontakt na pw z góry dziękuję 
Co ogarniać w komorze silnikowej jeżeli wyciągam silnik pierwszy raz?
Na pewno oczyszczę rdzę i pomaluję komorę, patrzyć czegoś jeszcze? Jest coś jeszcze czym można by się zająć? Czy raczej nic nie potrzebuje kontroli? Resztę w miarę się da ogarnąć z włożonym silnikiem?
Sorki za takie pytania ale będę robił to sam pierwszy raz a chcę żeby było to zrobione porządnie.
Na pewno oczyszczę rdzę i pomaluję komorę, patrzyć czegoś jeszcze? Jest coś jeszcze czym można by się zająć? Czy raczej nic nie potrzebuje kontroli? Resztę w miarę się da ogarnąć z włożonym silnikiem?
Sorki za takie pytania ale będę robił to sam pierwszy raz a chcę żeby było to zrobione porządnie.
CA18
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
luki343,
1. Posprawdzaj w jakim stanie są poduchy silnika / ewentualnie wymień.
2. Przyjrzyj się gumom na stabilizatorze.
3. Sprawdź dokładnie cały przeni wózek i ewentualnie dołóż sobie przednią dolną rozpórkę równolegle do stabilizatora. ?Jak poszukasz na forum to znajdziesz co i jak.
4. Odpicuj sobie serwo hamulca i zbioprniczki na płyny
5. ogarnij na czysto wiązkę silnika
6. Przenieś sobie akumulator do bagażnika.
7. Kup i zamontuj Cooling panel

1. Posprawdzaj w jakim stanie są poduchy silnika / ewentualnie wymień.
2. Przyjrzyj się gumom na stabilizatorze.
3. Sprawdź dokładnie cały przeni wózek i ewentualnie dołóż sobie przednią dolną rozpórkę równolegle do stabilizatora. ?Jak poszukasz na forum to znajdziesz co i jak.
4. Odpicuj sobie serwo hamulca i zbioprniczki na płyny
5. ogarnij na czysto wiązkę silnika
6. Przenieś sobie akumulator do bagażnika.
7. Kup i zamontuj Cooling panel
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ad 1-5. Tak też zrobię
Ad 6. Już jest
Tylko muszę się jeszcze podstawki spod maski pozbyć ale chyba jest zgrzana czy coś i łatwo nie pójdzie, bez kątówki ale damy rade.
Ad 7. Dużo daje? Przyznam szczerze że spotkałem się kilka razy z tym ustrojstwem ale nikt mi nigdy nie mógł wytłumaczyć ile to tak na prawdę daje.
Ad 6. Już jest
Ad 7. Dużo daje? Przyznam szczerze że spotkałem się kilka razy z tym ustrojstwem ale nikt mi nigdy nie mógł wytłumaczyć ile to tak na prawdę daje.
Ostatnio zmieniony śr 12 cze, 2013 18:09 przez luki343, łącznie zmieniany 1 raz.
CA18
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Bo nikt tak naprawdę nie mierzył 
Na poważnie to CP nie pozwala powietrzu omijać chłodnicy górą... blokuje przepływ powietrza nad przednim pasem pod maską
Na poważnie to CP nie pozwala powietrzu omijać chłodnicy górą... blokuje przepływ powietrza nad przednim pasem pod maską
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
jak trochę wyczyścisz ją to będzie widać zgrzewy, rozwiercasz i wyciągasz, na podłużnicy są chyba też od niej 2 albo 3 zgrzewyluki343 pisze:Ad 6. Już jestTylko muszę się jeszcze podstawki spod maski pozbyć ale chyba jest zgrzana czy coś i łatwo nie pójdzie, bez kątówki ale damy rade.
Poszukuję...

[/center]