Witam.
Co to moze byc ze w sr przy wchodzeniu na boost szarpie i sie powoli rozpedza. Czym mam mniej gazy tym lepiej przyspiesza, tak do 3 tys jedzie normalnie dopiero pozniej przerywa i powoli sie rozpedza i dopiero gdzies kolo 6tys. znowu sie w miare rozpedza. Sprawdzalem pompe paliwa i przed listwa mam non stop przy pelnym bucie 4 bary, temp spalin tez nie przekracza 850 stopni. Wie ktos?
Pozdro.
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
-
arek200
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Nie sprawdzalem dokladnie ale na 90% tak. Bo jak czasami mialem gdzies nieszczelnosc to odrazu slszalem po obrotach ze zle pacuje, a on na niskich obrotach chodzi dobrze dopiero pozniej dziwnie sie dzieje. Wydech tez nie slychac zeby gdzies byl przedmuch.
Pozdro.
Pozdro.
Jacki, gdzie w SR'rze moze cieknac woda? Ucieka mi plyn chlodniczy i coraz bardziej mam mokra podloge w garazu, jakis czas temu jeszcze w zbiorniczku znalazlem kawaleczki sylikonu. Przewod z bloku do turbo załatany, przewody od chlodnicy suche. Moczy sie w okolicach prawej strony (patrzac od frontu) w okolicy turbawy. Co sprawdzac jeszcze?
arek200, seryjny sr czy coś pomodzone? chip jakiś czy coś? może za dużo powietrza ciągnie i ecu głupieje
echo, przewody od chłodzenia turbiny masz szczelne?
echo, przewody od chłodzenia turbiny masz szczelne?
Ostatnio zmieniony sob 04 maja, 2013 09:15 przez Saqu, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuję...
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

Czy ktos z milych gentelmanow moglby zmierzyc mi wymiary ze zdejcia na nysce z seryjnym zawiasem ?? od srodka kapsla do nadkola . U mnie z przodu jest 35 , a z tylu 32 . A po zimie wogole popekaly tylne sprezyny i nie wiem jakie zalozyc , serie czy jakies zglebiajace , a nawet nie wiem ile ... .

Ostatnio zmieniony sob 04 maja, 2013 17:13 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 1 raz.
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Pekniety przewod turbo - blokSaqu pisze: echo, przewody od chłodzenia turbiny masz szczelne?
echo pisze:Pekniety przewod turbo - blokSaqu pisze: echo, przewody od chłodzenia turbiny masz szczelne?
a i znalazł się winowajca
Poszukuję...
Najpierw specjalnie sie nie przejmowalem jak kapalo po kropelce, ale jak uciekalo pol zbiorniczka przez 2 dni to mnie to zaczelo 'zastanawiac' 
CA18det czy da rade i ile powinien pokazać miernik przy sprawdzaniu wtrysku ??
od jakiego auta pasują gumki na wtryski do CA
chcę wyciągnąć wtryski i przy okazji wymienić padnięty wtrysk i gumki
ile powinno byc gumek na wtrysku
Ostatnio zmieniony ndz 05 maja, 2013 16:31 przez BUGALUS, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakiego egt bac sie przy 1.0 bara boostu?
BUGALUS pisze:CA18det czy da rade i ile powinien pokazać miernik przy sprawdzaniu wtrysku ??
w serwisowce powinno byc ile gumek i ewentualnie jakie
ja swoje do RB na wtryski bralem na zamowienie z wytworni ze szczecina
ew jesli to seryjny wtrysk to w ASO powinni miec

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Bump: Jakiego egt bac sie przy 1.0 bara boostu?