szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Panowie mój nissan był strojony rok w temperaturze bliskiej 0 stopni celsjusza. Potem wjechała nowa pompa deatschwerks dw200 i czekam od wtedy na poprawki w mapie i dodatkowe 0.2bara. Gdy teraz w temperaturze powietrza powyżej 20 stopni uruchamiam auto, to na zimnym silniku i czesciowym otwarciu przepustnicy auto nie chce jechać, tam gdzie na zimnym powietrzu przyspieszalem na podcisnieniu w kol.ssacym, tak teraz wchodzi częsciowe doładowanie, a auto stoi w miejscu i sie krztusi. Po rozgrzaniu coś tam cyknie i auto lepiej reaguje na gaz, da się coś na podciśnieniu jechać, ale nadal wejście w boost jest zamulone i ogółem czuć że brakuje mocy nawet przy pełnym booscie. Czy to wszystko będą objawy tego, że auto jest przelane? Z racji takiej, że bazowa temperatura przy strojeniu była znacznie niższa?
- milosz123123
- Stały gość

Rozwierciłem, wbiłem torxa i przy odkręcaniu torx pękł i został w środku... teraz kompletnie nie wiem co zrobić
Wszystkie części do s13...
Gdzie dostanę kluczyk do tych pięknych śrubeczek by je skręcić ?

Dodatkowo pytanie, co trzeba zrobić by złożyć ponownie rozebraną felgę 3-częściową ? Tzn jak uszczelnić by powietrze nie uciekało.
Dodatkowo pytanie, co trzeba zrobić by złożyć ponownie rozebraną felgę 3-częściową ? Tzn jak uszczelnić by powietrze nie uciekało.
Ostatnio zmieniony śr 17 kwie, 2013 22:09 przez Fer, łącznie zmieniany 1 raz.
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

zwykla nasadka dwunastokatna nie podejdzie ??
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
http://www.forst.pl/zestawy-kluczy-nasa ... katne.html
coś takiego ?
Ale możesz też chyba zwykła nasadką to odkręcić. pomimo że kształ wydaje się inny.
coś takiego ?
Ale możesz też chyba zwykła nasadką to odkręcić. pomimo że kształ wydaje się inny.
tak jak Ci chlopaki mowili..
przyloz sobi drobke od gory
w kilku miejscach po bokach przylap ja spawarka tak zeby Ci sie pewnie i sztywno trzymala z tym urwanym kikutem no i wtedy odkrecasz sobie
bardzo skuteczny sposob
przyloz sobi drobke od gory
w kilku miejscach po bokach przylap ja spawarka tak zeby Ci sie pewnie i sztywno trzymala z tym urwanym kikutem no i wtedy odkrecasz sobie
bardzo skuteczny sposob

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
jaki silnik i na czym strojone?canar pisze:Panowie mój nissan był strojony rok w temperaturze bliskiej 0 stopni celsjusza. Potem wjechała nowa pompa deatschwerks dw200 i czekam od wtedy na poprawki w mapie i dodatkowe 0.2bara. Gdy teraz w temperaturze powietrza powyżej 20 stopni uruchamiam auto, to na zimnym silniku i czesciowym otwarciu przepustnicy auto nie chce jechać, tam gdzie na zimnym powietrzu przyspieszalem na podcisnieniu w kol.ssacym, tak teraz wchodzi częsciowe doładowanie, a auto stoi w miejscu i sie krztusi. Po rozgrzaniu coś tam cyknie i auto lepiej reaguje na gaz, da się coś na podciśnieniu jechać, ale nadal wejście w boost jest zamulone i ogółem czuć że brakuje mocy nawet przy pełnym booscie. Czy to wszystko będą objawy tego, że auto jest przelane? Z racji takiej, że bazowa temperatura przy strojeniu była znacznie niższa?
Jesli masz przeplywke to ona powinna liczyc ilosc powietrza wiec nie powinno to robic problemu, zwlaszcza ze w 200sx nie ma czujnika temp powietrza dolotowego.
Najpewjiej cos sie uwalilo albo odpiete jest i dlatego dzieja sie takie jaja
- Smooth_Operator
- Proszę nie bić nowego

Ja mam podobnie w sr20det, charakterystyczne jest takie jakby przełączenie po którym czuć że jedzie zdecydowanie lepiej z dołu. To "przełączenie" następuje mniej więcej w 1/3 wartości normalnej temperatury silnika patrząc na seryjny wskaźnik temp cieczy. Zanim się nagrzeje jest zmulony i przerywa pomiędzy 2k-3k obrotów. Ja mam wywalone VTC i regulowane kółko rozrządu i wg poprzedniego właściciela przez to z dołu jest przelany i takie rzeczy się dzieją.Binio_ pisze:jaki silnik i na czym strojone?canar pisze:Panowie mój nissan był strojony rok w temperaturze bliskiej 0 stopni celsjusza. Potem wjechała nowa pompa deatschwerks dw200 i czekam od wtedy na poprawki w mapie i dodatkowe 0.2bara. Gdy teraz w temperaturze powietrza powyżej 20 stopni uruchamiam auto, to na zimnym silniku i czesciowym otwarciu przepustnicy auto nie chce jechać, tam gdzie na zimnym powietrzu przyspieszalem na podcisnieniu w kol.ssacym, tak teraz wchodzi częsciowe doładowanie, a auto stoi w miejscu i sie krztusi. Po rozgrzaniu coś tam cyknie i auto lepiej reaguje na gaz, da się coś na podciśnieniu jechać, ale nadal wejście w boost jest zamulone i ogółem czuć że brakuje mocy nawet przy pełnym booscie. Czy to wszystko będą objawy tego, że auto jest przelane? Z racji takiej, że bazowa temperatura przy strojeniu była znacznie niższa?
Jesli masz przeplywke to ona powinna liczyc ilosc powietrza wiec nie powinno to robic problemu, zwlaszcza ze w 200sx nie ma czujnika temp powietrza dolotowego.
Najpewjiej cos sie uwalilo albo odpiete jest i dlatego dzieja sie takie jaja
Nic nie kombinuj z wierceniem, kupuj wykrętak z linku poniżej i temat zamknięty. Miałem podobny problem ze szpilką od kolektora wydechowego i załatwiłem sprawę bezboleśnie tym wykrętakiem. Szczerze i gorąco polecam.milosz123123 pisze:m0rr1s, Takimi morsami srebrnymi juz próbowałem i tylko obkręcały się na około tej szpilki...
http://allegro.pl/jonnesway-klucz-do-wy ... 73008.html
potrzebujesz nasadkę typu SPLINE, zmierz średnicę łebka i będziesz wiedział jaki numer nasadki potrzebujesz.Fer pisze:Gdzie dostanę kluczyk do tych pięknych śrubeczek by je skręcić ?
Obrazek
Felgę uszczelnia się klejem do szyb, sprawdzone i działa
Ostatnio zmieniony czw 18 kwie, 2013 10:45 przez gomez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomek89
- Postojebca

- Kontakt:
gomez pisze:Nic nie kombinuj z wierceniem, kupuj wykrętak z linku poniżej i temat zamknięty. Miałem podobny problem ze szpilką od kolektora wydechowego i załatwiłem sprawę bezboleśnie tym wykrętakiem. Szczerze i gorąco polecam.milosz123123 pisze:m0rr1s, Takimi morsami srebrnymi juz próbowałem i tylko obkręcały się na około tej szpilki...
http://allegro.pl/jonnesway-klucz-do-wy ... 73008.html
z wykrętakami mam takie doświadczenia ze nic nie dają wcale przy tych śrubach twardych jak tych od zamachu, przyspawać nakrętkę bo im dłużej będziesz się z tym chędożył tym więcej rozchedożysz
Co sądzicie o takich dystansach??
CA18
Jakiego płynu użyc do mycia silnika zeby go potem karszerem zmyc?
Nissan s13 x4 - sprzedane wszystkie
NISSAN 200SX S14 1jz GTE - Driftwóz był
Czesci do s13/s14-- >PW/GG
Tel. 505 185 641
Auto performance service- swapy, tuning, naprawy
Imielin ul.krótka 2
NISSAN 200SX S14 1jz GTE - Driftwóz był
Czesci do s13/s14-- >PW/GG
Tel. 505 185 641
Auto performance service- swapy, tuning, naprawy
Imielin ul.krótka 2
Panowie kolejne pytanie - dziś auto na treningu driftu przerywało na jednym garze, po czym po pozniejszym postoju(badalismy, zmienialismy swiece na tym jednym) padły dwa gary. Wszystko obadanie i cewki na tych dwóch garach nie dostawały sterowania. Czy padnięty power transistor może być przyczyną tego stanu rzeczy? Auto to s14 z sr20det.
Ostatnio zmieniony pt 19 kwie, 2013 17:29 przez canar, łącznie zmieniany 1 raz.