Prosze o rade

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Saint pisze:
wolak240sx pisze:
Napisz do wolak240 ............gaz to jego pasja 8)
Pasja nie pasja ale przynajmniej mam pojęcie o czym piszę (w przeciwieństwie do Ciebie)
Bo z tego co widzę to jesteś takim stereotypowym Polakiem który wypowiada się wygłasza opinie i oceny a nigdy nie miał styczności z problemem
A przez to że w kraju mamy wielu takich "filozofów" w różnych dziedzinach to jak tu ma być dobrze... :roll:
Widzisz gosciu, nie rozrozniasz ironii od chamstwa..........ciekawe z jakiego wojewodztwa jestes.......jak masz odwage to napisz
chamstwo dosyc ladnie reprezentujesz zachowujac sie jak typowy burak, ktory jesli ktos ma inne zdanie to zaraz straszy, ze mu wj*** itd. czlowieku ogarnij sie, a jak nie to przenies sie na forum wielkich "maczo"
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

Barni pisze:
Saint pisze:
Widzisz gosciu, nie rozrozniasz ironii od chamstwa..........ciekawe z jakiego wojewodztwa jestes.......jak masz odwage to napisz
ktos cos jest strasznie nerwowy i lubi straszyc innych,
czy nalezysz do osob,ktore kazde drobne nieporozumienie zalatwiaja sila???(forum nie jest od tego)
jak tak to nie mam slow

ps
jak cos to w moim podpisie jest z jakiego miasta jestem-tak na wszelki wypadek :wink: :shock: :wink:
STRASZYC INNYCH.............zadalem proste pytanie z ciekawosci.....masz chyba problem z interpretacja prostego zdania
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

myslisz, ze jak posty juz zostaly usuniete z poprzedniego tematu to nikt ich nie przeczytal?
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

EnDrIu pisze:myslisz, ze jak posty juz zostaly usuniete z poprzedniego tematu to nikt ich nie przeczytal?
Posty zosaly przesuniete do tematu MACZO hehehehe

Milego dnia wszystkim 8)
Vichy

jezeli chcecie sie straszyc lub niektorzy z was nie sa na tyle tolerancyjni zeby liczyc sie z czyims zdaniem to najlepiej wtyczke z gniazdka i zamknac sie w pokoju ...
a ja jeszcze raz prosze o porady co do tego samochodu ... nie ukrywam ze najbardziej interesowala by mnie opinia Jarkowego
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ale jarkowy ci tylko powie co bylo robione - a co sie potem z nim dzialo to nikt ci gwarancji nie da :mrgreen: oprocz wlasciciela.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

wolak240sx jak uwazasz z tym gazem ? ogolnie oplaca sie wziasc ten wozek ?
Co do gazu to powiem Ci tak Na początku miałem takie same podejście jak wszyscy ale że jak to mówią tylko krowa (no i pewnie saint) nie zmienia zdania (krowa dlatego bo na zmianę zdania jest za głupia a saint to już nie wiem :roll: ) to założyłem instalację Mam już przejechane na niej ponad 10tyś. km więc co nieco mogę powiedzieć.
Musisz założyć instalację pod turbo zapalać i gasić autko na benzynie a jak się nagrzeje przełączyć na gaz no i standard pilnować wymiany olejów itp.
U mnie wszystko jeździ Gazu pali mniej niż beznyny :!: :!: :!: (około 10l) z tym że może dlatego że na benzynce mam cięższą nogę na co oczywiście w przypadku gazu nie można sobie pozwolić
Jeśli myślisz tłuc dużo kilometrów a auto nie służy Ci tylko do pałowania to polecam

Saint napisał/a:

Dajcie już łepkowi spokój bo ewidentnie widać że ma kompleksy.
Saint jak chcesz to napisz na prv podam Ci adres będziesz mógł sobie przyjechać postawić swoje auto koło mojego i jestem na 95% pewny że przy takiej konfrontacji wyjdzie kto robi wiochę nissanom czy mój gaz czy Twoje całe auto... :lol:
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Barni pisze:
Saint pisze:
ktos cos jest strasznie nerwowy i lubi straszyc innych,
czy nalezysz do osob,ktore kazde drobne nieporozumienie zalatwiaja sila???(forum nie jest od tego)
jak tak to nie mam slow

ps
jak cos to w moim podpisie jest z jakiego miasta jestem-tak na wszelki wypadek :wink: :shock: :wink:
no właśnie, jakieś nerwowe te chłopaki...
pewnie kuchenki, piekarniki i piecyki łazienkowe też mają zasilane wyłącznie V-power :alien:
słyszałem że ostatnie zmiany w prawa budowlanego zakazują wykonywania instalacji gazowych w nowych blokach.. - to wasza sprawka? :mrgreen:

co do tematu
instalacja gazowa nie nadaje się do silników turbo w pełnym zakresie zastosowań,
do jazdy na podciśnieniu i okolicach 0 bar - nie ma żadnych przeciwwskazań - silnik jak silnik, obciążenie niskie więc i temperatura spalin mała...

jazda na doładowaniu to już inna bajka
turbiny tego nie lubią, ale można sprawę obejść przez:
- dyscyplinę czyli przełączanie się na benzynę kiedy trzeba docisnąć - np. w przypadku niespodziewanego wyprzedzania - zupełna utopia
- dużo większy IC (niestety pojawi się lag przez "L") ,
- wtrysk wody do dolotu - da się wystroić do dwóch różnych paliw
tyle że nie ma w całej zabawie żadnego sensu ekonomicznego

inna sprawa to 240sx - tutaj można pakować gaz bez żadnego obciachu - zniesie to równie dobrze jak każdy inny NA...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

wolak240sx pisze:
wolak240sx jak uwazasz z tym gazem ? ogolnie oplaca sie wziasc ten wozek ?

Saint napisał/a:

Dajcie już łepkowi spokój bo ewidentnie widać że ma kompleksy.
Saint jak chcesz to napisz na prv podam Ci adres będziesz mógł sobie przyjechać postawić swoje auto koło mojego i jestem na 95% pewny że przy takiej konfrontacji wyjdzie kto robi wiochę nissanom czy mój gaz czy Twoje całe auto... :lol:

No i widzisz...............ja chcialem kulturalnie zakonczyc ta konwersacje a ty dalej pieprzysz jakies nonsensy, wiec widac to ty masz jakies kompleksy a nie ja, chyba z powodu tego gazu.

Ps. Wyslij na priva skad jestes bo juz robimy zaklady.
StefanS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A ja zauważyłem że na temat gazu w 200sx wypowiadają się w większości właściciele aut bez gazu. Każdy broni swego ?

PS. kiedyś nie budowano tuneli dla pociągów ponieważ fizycy twierdzili że jeśli pociąg wjedzie w tunel z prędkością większą niż 30km/h to ludzie w pociągu zginą od wytworzonego ciśnienia. Może podobnie jest z gazem ? Dopóki się nie ma to się twierdzi że jest be ? A jak już się ma to jest cacy ?

PS2. Mam gaz i sobie chwale. Takiego już kupiłem, byłem wrogiem gazu a teraz go lubię.
Nissan 200sx S14 Silvia
Obrazek
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Saint nie ma sensu tego dalej ciągnąć, ja też jestem po stronie pb, ale zawsze też będą ludzie którzy mają inne zdanie. Zyjemy w wolnym kraju i jak kotoś będzie miał ochote to przerobi sobie 200sx na calibre. A zebym nie został oskarżony że nie na temat...
rozmawiałem z człowiekiem kóry o gazie wie naprade dużo i powiedział że gaz do na jest ok ewentualnie kilka małych przerubek żeby nie obniżyć żywotności, powiedział że gaz w turbo też może dać radoche ale koszty insalacji, strojenia i inne idące w parze sprawiają że nie jest to napewno opłacalny interes.
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

StefanS pisze:A ja zauważyłem że na temat gazu w 200sx wypowiadają się w większości właściciele aut bez gazu. Każdy broni swego ?

PS. kiedyś nie budowano tuneli dla pociągów ponieważ fizycy twierdzili że jeśli pociąg wjedzie w tunel z prędkością większą niż 30km/h to ludzie w pociągu zginą od wytworzonego ciśnienia. Może podobnie jest z gazem ? Dopóki się nie ma to się twierdzi że jest be ? A jak już się ma to jest cacy ?

PS2. Mam gaz i sobie chwale. Takiego już kupiłem, byłem wrogiem gazu a teraz go lubię.
A za co go tak lubisz hehehe............zwrociles, ze wypowiadaja sie w wiekszosci właściciele aut bez gazu i napisales,ze Każdy broni swego ? To nie oto chodzi.

Nie neguje instalacji w astrach, passatach, mondeach itd., ale uwazam, ze jest niewielka grupa samochodow do ktorych zakladanie instalacji gazowej jest kaleczeniem ich stylu i indywidualnosci. I uwazam ze 200sx do takich nalezy. TO WSZYSTKO
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

tak a po czym to wnioskujesz??
Ile kilometrów przejechałeś na gazie żeby wypowiadać jakieś opinie na jego temat??
skąd wiesz że jest zły czy dobry skoro nie masz u siebie??
ja sx-em bez gazu jeździłem 5 lat teraz mam na gazie przez pół roku to coś wiem
A Ty na jakiej podstawie wygłaszasz swoje teorie??
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

sory za OT ale napisze publicznie:

SAINT - jezeli masz zamiar nadal pisac bez argumentow to bede kasowal jak leci, widac ostrzezenie nie dziala ...
nikt nie ma nic przeciwko nawet zacieklej dyskusji ale na ARGUMENTY ! anie wycieczki osobiste i paplanie bez sensu

na temat gazu zostalo powiedziane juz naprawde duzo (i to rzeczowo a nie na zasadzie gaz uberalles lub wszyscy z gazem to buraki etc.)

w odpowiednim temacie sa wady i zalety gazu, mozliwe problemy i niebezpieczenstwa, sa tez opinie subiektywne ... WYSTARCZY !
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
StefanS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Saint pisze:A za co go tak lubisz hehehe............
Lubie go za to że mam te same możliwości za mniejszą cenę.
Saint pisze: zwrociles, ze wypowiadaja sie w wiekszosci właściciele aut bez gazu i napisales,ze Każdy broni swego ? To nie oto chodzi.
Tak to wg mnie wygląda. Ci co mają gaz piszą, że jest OK. Ci co nie mają powołują się na podobne argumenty do tych poniżej - kaleczenie stylu i indywidualności, profanacja, sportowy samochód musi być na Pb itp.
Saint pisze: Nie neguje instalacji w astrach, passatach, mondeach itd., ale uwazam, ze jest niewielka grupa samochodow do ktorych zakladanie instalacji gazowej jest kaleczeniem ich stylu i indywidualnosci. I uwazam ze 200sx do takich nalezy. TO WSZYSTKO
To jest Twoje subiektywne odczucie i Twoje zdanie.
Moje jest takie że patrząc z zewnątrz samochodu butla w kole ani nie kaleczy stylu ani nie zmienia indywidualności pojazdu. Może dlatego że auto dla mnie jest środkiem komunikacji a nie uwielbieniem samym w sobie.

Podobnie można powiedzieć, że jak ktoś tankuje Pb95 to niszczy samochód bo turbo powinno mieć PB98 a N/A niech sobie jeździ na Pb95.

Pozdrawiam,
S
Nissan 200sx S14 Silvia
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”