porównanie silników

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja pierd...le nie wiem czy śmiać się czy płakać jak czytam takie pytania! Stary,weź najpierw zrób prawko i potem pojeździj troche bo to jakaś paranoja ! Poza tym słownik poprawnej polszczyzny i troche obycia bo czytać tego się nie da! :roll:
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

TURBO maniac pisze:
Krzysiu pisze:
TURBO maniac pisze: Do s13 max wchodzi fela 19" z oponą której prawie nie widać,
a tam 19 s13 ma takie nadkola ze od ciagnika podpasuja kola.
Taa, tylko że nie chodzi o nadkola a o MCpersona. Kielich, o który opiera się sprężyna jest b. blisko opony. Ja mam 215/40 ZR17 i ledwo tam palucha wpycham. W necie pisali że max 19" i widziałem jak takie koła siedzą w s13 :shock:
ja mialem 225/40/18 i tez ledwie palec wchodzil, w gwintowanym zawiasie nie ma juz tego kielicha wiec problem znika ;)
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Krzysiu pisze:
TURBO maniac pisze:
Krzysiu pisze: a tam 19 s13 ma takie nadkola ze od ciagnika podpasuja kola.
Taa, tylko że nie chodzi o nadkola a o MCpersona. Kielich, o który opiera się sprężyna jest b. blisko opony. Ja mam 215/40 ZR17 i ledwo tam palucha wpycham. W necie pisali że max 19" i widziałem jak takie koła siedzą w s13 :shock:
ja mialem 225/40/18 i tez ledwie palec wchodzil, w gwintowanym zawiasie nie ma juz tego kielicha wiec problem znika ;)
Ja mówie o seryjnym zawiasie. Gwinty zaczynają się od 3000 PLN.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Paweł B

Witam wiem że niekturzy naoglądają sie tokio drift i odrazu chcą szaleć ale niewszyscy bo ja akurat nie mimo to że mam 17 to mam dosyć duże pojęcie o jezdzie ale poczęści masz racje mam wielu "pseudokolegów którzy ledwie robią prawko i odrazu kupują coś mocniejszego i chcą sie tym popisywać tak jak widzieli w np jakimś filnie !!

ja wcześniej miałem do czynienia z rużnymi autami BMW coś koło 250 koni ,opel omega 3.0 ,golf 3 1.9tdi :D , polo 1.0 i niejezdziłem popodwurku tylko pom bocznych drogach :D rozumie to dlaczego tak mówisz ze sie naoglądałem bo takich 17 latków naoglądanych i widzących jakąś nowość przez tokio drift jest pełno ale wierz mi ja do nioch nienależe :D
pozdrawiam

[ Dodano: Wto Maj 15, 07 21:26 ]
Co do mojej ortografi to zasady pisowni znam niestety jestem dyslektykiem niestety i pomimo znania zasad pisowni niepiszę poprawnie :cry: jak to komuś przeszkadza to naprawde bardzo przepraszam ale ja na to nic nieporadze

pozdrawiam

a co do tego co sie pyuatm na temat s13 to poprostu jak na obecną chwilę pytam dla sfojej wiedzy :)
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ok stary,zwracam honor za dysleksje...ale wracając do tematu...uwierz mi że jazda sx-em ma się nijak do jazdy po bocznych drogach...i co do doświadczenia...ja tez myślałem że jestem alfą i omegą jak miałem 17lat ale przyjmij do wiadomości- TAK NIE JEST.
Tyle w temacie ode mnie.
P.S. Na początek lepiej rozajżyj się za czymś innym,naprawde...to jest samochód na który trzeba mieć kase na bieżąco,wymaga pewnego smaku i wielkiego szacunku,poza tym to auto to klasyk a klasyk musi się należycie prezentować co z całym szacunkiem-młodym właścicielom nie wychodzi-nie wiem czy to kwestia nie wyrobionego jeszcze gustu czy co...ale swiecace spryskiwacze, lotka a'la boeing lub wloty powietrza naklejone na maske...
Mam nadzieje że się myle w twoim przypadku tak generalizując..ale naprawde...kup duzego fiata lub poldka...przypierniczysz w drzewo nie bedzie szkoda a chociaz zobaczysz ze tylny naped sie inaczej zachowuje niz przód, nabierzesz odruchów i pewności siebie...bo uwierz mi,teraz tylko Ci się wydaje że jesteś pewny siebie i ogarniasz fure.
Pozdro i to naprawde ze szczerego serca...do sx-ów szczególnie ;)
Paweł B

A i jeszce jedno bo wiele razy coś takiego słyszałem i ofszem zgadzam się z tym!!!! "synek zrobił prawko nadziany tatuś daje na bryke synkowi ,synek straci życie albo rozwali fure i doprowadzi do tragedi i wtedy dopiero zmądrzeje jak będzie zapuźno

w moim przypadku tak też niejest tata by mi dał max na malucha!!!! tak jak na prawko jak i na auto to z własnego budrzetu!!! a co do jazdy to jeżdze z głową a deptam też z glową odpowiednio do sytuacji ,warunków !!

[ Dodano: Wto Maj 15, 07 21:43 ]
możliwe że masz racje że czuje sie że będe dobzre jezdzić mnie sie tak wydaje bo bmk dosyć dobrze mi szło :wink: a co do tuningo to pseudo tuning takie dolepiania przykrencanie jakiś dokładek nietoleruje a tak naprawde w aucie to w 100% doświadczeniem to sie nieczuje ale myśle że sobie pomału dam radę

pozdrawiam

[ Dodano: Wto Maj 15, 07 22:27 ]
masz rację że jak miałeś 17 lat myślałe stroszke inaczej zgadzam się z tyu ak miałem 15- 16 lat tez myślałem inaczej z rok na rok uważamy sie za mondzejszych no bo zdobywamy doświadczenia,różne informacje i wogule jesteśmy bardziej obyci w temacie. Nieuważam sie za alfe i omege ale jakieś tam pojęcie o motoryzacji ogółem mowiąc mam to jest jedno moje zainteresowanie któruym sie interesuje od niepamiętam kiedy chyba od podstawówki pupując jeszcze auto świat za 1.90 :wink: niejestem jakimś tam kozakiem czy cfaniakim który ma jakąś tam kasę uzbieraną i przeznaczoną na fure by sie popisywać przed kolegami , dziewczynami, może jest to dziwne bo większość 17 latków tak myśli ale heh moje myślenie jest troche inne było już pare osób które mi powiedziały żę mam gupie myślenie np z tym że mnie niecieszy popisywanie sie przed kolegami autem ja fure kupuje dla siebie a nie do popisywania się o aucie które kupuje to znam jego historie ,budowe właściwości jezdne , techniczne ,konstrukcje itp itd jestem raczej gościem który dba o bryke a nie ją tyra i rozwala. może teraz powiecie że jestem gupi ale ja tak jak narazie myśle i tego myslenia niezmieniam niemam żadnejh dziewczny ale jakbym maił fure i wszystkie leciały jaką ja to am fure to mam w dupie jak mnie niechciałby jak byłem bez fury to teraz jakk mam fure to wypier... i dowidzenia ciocia gienia heeee . nierobie prawka i niekupuje bryki dla szpanu bo wiecie co spotkałem sie ostatnio z gościem który zrobił prawko poszukał jakiejśtam mocnej fury by sie popisywać przed kolegami co on to niema i uważał sie za mistrza ulicy a tok ladnie to był taki kolega na cześć pisze był bo teraz przez sfoje wymondrowania sie , popisy i gupie myślenie woncha kwiatki na cmentażu robiuł również prawko w takim wieku ajk ja na A+B zabił sie na cbr 600 a autem to wcześniej mu wiele niebrakowało :? a 200sx to mam na oku od ok1,5 roku i zanim mi ktoś powiedział co to za fura to sam obczailem najpierw a potem trafiłem tu na turbokillers szukając informacji o 200sx ,dla luidzi pragnących sie popisać jest ważne tylko ile ma pod maską km dla mnie to niewszystko myśle że kiedy zobaczymy sie na jakimś zlocie 200sx i powymieniamy relacje

pozdrawiam :wink:

[ Dodano: Wto Maj 15, 07 22:31 ]
poprawka tzn szukałem informacji na google i przxypadkiem niedawno trefiłem tu na turbokillers a tak pozatym to teraz 25 mam już 18 :wink:
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To wszystkiego dobrego i obyś sie okazał takim gościem jak mówisz...bo nieodpowiedzialnych,nie dbających użytkowników 200sx nie lubimy ;)
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Moim zdaniem to tez nie jest najlepszy wybor na pierwsze auto. Jesli to jest zdrowa seria to juz potrafi nie jednego nauczyc pokory :) Nie ma tez co porownywac tego auta do BMW czy Omegi, sx to takie hardcore ktore bardzo szybko wykorzysta blad kierowcy aby pocalowac sie np. z drzewem. U mnei w miescie bylo kilka sx-ow z tego co wiem wszystkie wyladowaly na drzewach... Teraz sa znowu jeszcze chyba dwa i zobaczymy ile posmigaja :)

Raz jak mnie znajomy zobaczyl to zrobil oczy jak by ducha zobaczyl zadajac pytanie "ty zyjesz" ??? ja zrobilem jeszcze wieksze oczy hi hi W sumie przyczyna tego zamieszania byl jeden z SX-ow ktory zostal przeciety na dwie czesci przez kogos z mojego miasta, za to poszla fama ze to mnie juz beda chowac do ziemi hi hi

Inna sprawa to koszty utrzymania takiego auta, poza wysokim OC jakie zapewne zaplacisz jako mlody kierowca dojda ci czeste wymiany oleju i to drogiego. Spalanie juz pomijam bo to wiekszosc osob odstrasza od SX-ow... Jak bedziesz mial pecha i ten sx co chcesz kupic bedzie cos nie tak to dopiero moga ci sie zrobic wydatki, a niestety kupujac takie auto nawet w dobrym stanie (co jest ostatnio bardzo trudne) musisz sie liczyc z jakimis kosztami - niestety nie sa to nowe auta i zawsze cos moze wyskoczyc...

Tak wiec lepiej przemysl to dokladnie bo moze sie okazac ze zostaniesz z autem na podworku - ktorego nikt nie bedzie chcial kupic, a jak juz to za cene szrotu. Niestety jak nie masz stalych dochodow (i to wmiare sporych) lub sporego kieszonkowego od rodzicow lepiej sobie takie auto odpuscic...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Paweł B

Wszyscy odradzają mi tą fure tak co to kosztów to wiem ajkie są dosyć sporo się już oczytałem na turbokillers jakie ludzie mają problemy tak jak wyżej chyba niemam nikogo ktoby niemiał jakiejś usterki. mnie sie fura bardzo podoba a zresztą wiecie jak to jest czeka się na to sfoje wymarzone auto dokładnie ten egzemplarz a potem sie je kupuje wrażej niemusze opisywać bo sami wiecie jakie są . ja jestem w miarę rozsądny i ostrożny niemyśel żę odrazuy bym wariował ale co myślicie że jak będe jezdzic tak jak trzeba to powinno byc dobrze i wszystko oki :wink: a jakby sie coś psuło to mysle że pomożecie :wink: myslicie żę jak bede dbać o to auto technicznie by było sprawne i wogule jak bede jezdzićź z głową to poradze sobie tyak szczeżę niechce kupować jakiegoś innego auta typu poldka i tp miałem wcześniej na oku honde prelude z 96r 2.2V-tec ale juz chwile temu po przemyśleniach wybrałem 200sx sam niewiem co mam robic jak mi wszyscy odradzxają egzemplaż który "poluje od dłuższego czasu" prosze o jakieś jeszcze wypowiedzi :wink:
pozdrawiam
Turbokj

Cóż popieram ToM'a bo trudno sie z nim nie zgodzić .
Dalej co do dyslekcji to też mam taką przypadłość wiec współczuję , polecam przeglądarkę fire fox mozilli ma opcje podkreślania błędów ortograficznych wiec przyda sie napewno .
w moim przypadku tak też niejest tata by mi dał max na malucha!!!! tak jak na prawko jak i na auto to z własnego budrzetu!!! a co do jazdy to jeżdze z głową a deptam też z glową odpowiednio do sytuacji ,warunków !!
Kurcze jak masz z własnego budżetu na s13 to kozak jestes... Bo ja w wieku 17 lat nie miałem jeszcze takowego .

Pozatym dodam coś od siebie ja prawo jazdy mam 3 lata wiec jestem młodym kierowcą zrobiłęm jakieś 100 tyś kilometrów i dalej mogę powiedzieć że gówno ze mnie nie drajver bo uczę sie cały czas zgodnie z zasadą "że jak nie ty zajebiesz to w ciebie zajebią" . Nie miałem ani jednego wypadku a we mnie walneli już pare razy. Wiec nie możesz pisać że masz jakie kolwiek doświadczenie , bo takowe nabierzesz jeżdzać po normalnych drogach , często uczęszczanych i niebiezpiecznych. Pozatym jazda RWD jest trudna szczególnie jak popada deszcz a temperatura spadnie koło zera . Zreszta wiem jak to jest mieć 17 lat bo było to nie dawno , bedziesz chciał napewno pokazać kolegą albo laską jak idzie twoja fura a to najgłupsze co możesz zrobić bo w takim momencie masz duże prawdopodobieństwo że zrobisz krzywde nie tyle sobie co komuś.

U mnie w nissanie na tylnym siedzeniu jest fotelik mojego rocznego syna (dzisiaj stuknął mu roczek) , kolesie pytaja jak moge wozić sportowym autem autem dziecko odpowiedz jest prosta z głową !!!! Nigdy nie przekraczam 100km/h a zreguły jade 80-90 I sie nie wygłupiam. Jak PIP to sam bez nikogo na pokładzie weź sobie to do serca.

Pozatym licz sie z tym że koszta utrzymania są nie małe nissan pali sporo a ceny paliw są takie a nie inne. Części do tanich nie należą , tak samo oleje a te wymianiamy co 5tys.
Szczerze radził bym ci honde z vtecem też dobra fura.

ps. Pierwszego nissana też miałem w wieku 17 lat :alien:
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Pawel - przestan pitolic jak kazio po gruszkach :mrgreen:

jak ci sie podoba - kup. dbaj. pucuj.

uwazaj zebys tylko nie skonczyl na drutowaniu, czego ci nie zycze. bo gwarantuje ci ze to jest pozeracz kasy, zwlaszcza jak chcesz coraz wiecej roznych bebechow wsadzic. oszczedzanie zacznij od rzucenia dziewczyny. serio :mrgreen:

co do bezpieczenstwa na drodze - kazdy swoj mozg ma - sa oczywiscie wyjatki, ale... juz kazdy ci nasmarowal o mlodym wieku i sportowych samochodach. tylko jedna rada odemnie - jak nie pamietasz o zyciu swoim, to pamietaj o innych. pamietaj ze nawet jadac ostroznie mozesz przejechac pijaka lezacego na srodku ulicy. samochod to jest zabawka - ale tez zabija.

zycze ci stluczek, jak najbardziej delikatnych, bo tylko i wylacznie dzieki nim czlowiek uczy sie ostroznosci. jak ci gul skoczy kilka razy to latwiej zapamietasz :mrgreen: i byle nie ze mna :mrgreen:

powodzenia.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Paweł B

Dzięki za wszystkie rady!!! :wink: jak już będe mieć s13 to bede dbać ile tylko moge a tak pozatym to heee wole wrzucić kase w auto niż w dziewczyne hee :lol:
wiecieco tgak sobie myślałem że jakbym kupił inne auto to jakby to było więc niebyłbym zadowolony z czegoś co kupuje no wiecie co sie niepodoba postaram sie by s13 nigdy nieucierpiała przez uszkodzenie fizyczne i myśle jak będe mieć jakieś kłopoty z silnikiem i wogule z autem to pomożecie :wink:
:wink:

[ Dodano: Sro Maj 16, 07 05:19 ]
fajni z was goście są na turbokillers chętni do pomocy , doradzenia , i wogule spoko że sie trafia na fajnych ludzi
pozdrawiam
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Taką uprzejmą młodzież mamy, a TV takie farmazony trąbią... :)

jeżeli tak ci wpadła w oko buda 200sx to jest jeszcze inna opcja - 240sx
silnik słabszy, wolnossący, mniej podatny na uszkodzenia, tańszy w eksploatacji i o bardziej przewidywalnej charakterystyce

nie jest to samochód do ścigania ani do łatwych modów - ale też jest fajny, poszukaj w projektach..
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
pablo999
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ja jako pierwsze auto kupie golfa 3 lub astre f oba z silnikem 1.4l a po roku dopiero kupie sobie s13 według tak jest lepiej na początek
jak bedzie prawko
1. coś do nauki
2. s13 i zacznie sie jazda
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ja polecłbym do nuaki jakiś tylny naped, ale słabszy, może jakies bmw 316... sierra, wyrobisz sobie prawidłowe odruchy, nabedziesz doświadczenia,
:: 4skills.pl :: Profesjonalne szkolenia ::
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”