jak sprawdzic

Moderator: Moderator

cziko

witam wszystkich od dzis jestem posiadaczem nissana 200sx s13 89 rok!!!!:)autko nabyłem na przetargu z użedu celnego w okolicach wyszkowaokoło warszawy samochód ma rozebrany siniki jutro mam zamiar sprawdzic co i jak mniej więcej wyglada ale chciałbym od was- bo widze tu kilka osób konkretnie znajacych sie na temacie silniczków turbo nissanka-o tym jak mam sprawdzic czy turbinka jest zywa i w jakiej moze byc kondycji!!!!!!!!czekam na wasze odpowiedzi i pozdrawiam fanatyków TURBO DOJEBANIA!!!!!!!aha mam pytanko do jarkowego bo wydaje mi sie ze to czołowy wyjadacz na tym forum !!czemu twierdzisz ze silniczek 1,8 t wymiecie 2,0t to zajebiście ale wzgledem logiki tamten ma wieksza pojemnosc i moc??i jak sie sprawuje gaz w silniku 1,8 turbo????czy mógłbym u ciebie nabyc w razie czego czesci do takowego silniczka,czy byłbys rad dac namiary na to gdzie to kupujesz??o remoncie mego silnika u ciebie raczej nie ma co poniwez moj stary kuma baze jak talala i raczej podoła lajtowo sam tematowi tego motorka aczkolwiek to bedzie jego pierszy silnik turbo benzynowy jaki robi!!!!!!!!!pozdro i czekam na odp.
Awatar użytkownika
mellow
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

turbo musisz oddac do sprawdzenia .... zdaje sie na Obozowej sprawdzaja turbiny ( 837-89-61 to powinien byc numer do tego zakladu ).
"I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Jarek obecnie netu nie ma ale jak bys chcial sie z nim skontaktowac to daj znac a ci do niego nr tel. podam. :mrgreen:

Btw: Witamy u nas
cziko

ok to dawaj na Jarkowego namiary bo bede miał kilka waznych pytan do niego!!!!!!!!pozdro
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Zanim Jarkowy Ci odpowie to:
- slinik 2.0T był montowany z mocniejszą turbiną; jak się doda do tego trochę większą pojemność to wychodzi z tego około 30 kucy więcej; natomiast krążą legendy o tym, że blok z 1.8T jest dużo wytrzymalaszy, przez co można go wykorzystać do osiągnięcia większych mocy (ale to są przyrosty mocy nieosiągalne dla zwykłego wyjadacza)
-gratuluję zakupu; jeśli to nie tajemnica to ile zapłaciłeś?
-odradzam warsztat na Obozowej w Wawie (Turbo Service); kiedyś już się na ten temat rozpisywałem i nie będę tu znowu smęcił;
PZDR
cziko

A WIEĆ TAK ZA SAMOCHÓD DAŁEM 4000ZŁ MOZE TU NA FORUM GO ZNACIE POCHODZI Z OKOLIC WARSZAWY BO KUPIONY W URZEDZIE CELNYM W STOLICY!CHARAKTERYSTUCZNE ZNAKI TO ALU BORBET 16 CALI 6 RAMIENNA GWIAZDA JAKIS ŚMISZNY GARB NA MASCE PRZEDNIEJ TAKI NIBY WLOT I GRUBSZE TAKIE DWIE RURKI WYDECHU!!!!!JAK SKOŃCZE PRACE NAD SILNIKIEM TO NASTEPNA BEDZIE LAKIERNIA SAMOCHÓD BEDZIE TAK JAK I BYŁ KRWISCIE CZERWONY Z TYM ZE JA POMALUJE MU DACH I PRZEDNIA MASKE NA CZARNO!!!!!!!!!MAM NADZIEJE ZE SZYBKO MI SIE UDA UWINAC Z PRACAMI I BEDZIE MOZNA ZORGANIZOWAC LATEM JAKIS ZLOCIK SXÓW!!!!!!!!!!!!JAK BY KTOS ZNAŁ POCHODZENIE I RODOWÓD MEGO SX TO MILE POSŁOCHAM BO NIE WĄTPE ZE SAMOCHÓD DOSTAŁ TROSZKE OD ZYCIA ACZ\KOLWIEK NIE JEST JESCZE TOTALNA PADLINA!!!!!!pOZDRAWIAM
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

Jak kupiles z cla to raczej po Wawie nie jezdzil. Gratulacje, cena jest rewelacyjna i biorac pod uwage ze 10-12 trzeba dac na rynku to za kase ktora zaoszczedziles mozesz go zrobic na 250 kucy i jeszcze ci zostanie, a s14 bedzie ogladac twoj krwisto czerwony tylek :mrgreen: .
cziko

dzieki za miłe słowa pocieszenia!!postaram sie zrobic ładny wuzek!!!!!!macie moze jakies linki do stron z filmikami lub ładnymi foto naszych pupilków????pewnie wiekszośc z was juz była na tej stronce a jak nie to zapraszam w dziale video jet pare smakowitych kąsków wybiezcie burnout & donuts tam śą nieżłe filmiki z japońskimi szkołami driffffffft aoto link:

http://www.racingflix.com/browsevideos.asp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”