Zakup nissana ... pomoc

Moderator: Moderator

Insomnia
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Uwaga,zwracam się z prośbą do Drogich Forumowiczów o pomoc - jestem w trakcie szukania samochodu,swojego pierwszego,naczytałam się o nissanie micra i bym go chciała ;-) znalazłam jeden niedaleko mnie do obejrzenia,czy Ktoś z Was mógłby rzucić na niego okiem- wkleję link z jego zdjęciami itp.i może Wam się rzuci w oczy coś niepokojącego,i może jakieś rady na co zwrócić w nissanie m.baczną uwagę w trakcie jego oględzin-i gdzie najlepiej zrobić w Warszawie jego przegląd przed zakupem?
będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje
oto ogłoszenie : http://otomoto.pl/nissan-micra-salon-pl ... 05651.html
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Na tym forum chyba nikt Ci fachowo nie pomoze bo forum dotyczy sportowych modeli , którym micra z pewnoscią nie jest.
No ale moze znajdą sie gentelmeni :)
Obrazek
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Osobiscie radzilbym sprawdzic przeszlosc ,jest wiele micr na rynku z przeszloscia wypadkowa(wiem,bo troche ich juz przeszlo przez moje rece :P ) zobaczyc czy chlodnica nie byla wymieniana, jak wygladaja podluznice itp.
Pozatym,to autka bezawaryjne i ekonomiczne-idealne jako pierwszy samochod,dodatkowo niskie stawki przy ubezpieczeniu .A jezeli znajdzie sie wersje 1.3 to nawet mozna poszalec :D
Pozdrawiam
driven2madness
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

jesli potrzeba moge pojechac z toba i obejzec autko.uwage zwrocic czy zawieszlka niema lozow czy silnik nie lupie i czy blachca nie zdycha tak ogolnie
Insomnia
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

kurcze,ale ze mnie ciapa :-/ zupełnie niechcący tu trafiłam-chciałam po prostu znalezc forum nissana i znalazłam o sportowych ;-) oglądałam dziś ten samochód- zadbany w środku,na zewnątrz też,jedyne co mi się rzuciło w oczy to rdza na felgach-podobno można to jakoś zabezpieczyć u mechanika itp.,silnik cichutko chodzi,robiono przy mnie pomiar urządzeniem na grubość blachy czy coś w tym stylu-miał tylko zarysowany i lakierowany na nowo itp. błotnik z tyłu a tak to wszystko inne cacy,leciutko przetarty jeden próg - też można to chyba jakoś zabezpieczyć,a tak to wszystko fajnie,teraz tylko pozostaje mi zastanawiać się czy tak czy nie ;-)
Awatar użytkownika
SZATAN
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Decyzja należy do Ciebie.
Polecam na przyszłość oglądanie TVN TURBO :mrgreen: .
Mnóstwo ciekawych i pomocnych programów dla osób które z motoryzacją za wiele wspólnego nie mają. Po obejrzeniu kilku programów i odrobiny wiary w siebie można samemu zrobić mały przegląd w swoim samochodzie :) Klocki, płyny, oleje, filtry nawet radio pokażą jak wymienić:)
Jeśli się zdecydujesz to najlepiej pojaw się ponownie u mechanika na wymianę płynów ustrojowych, paska rozrządu itp. Tak dla świętego spokoju, że masz wszystko świeże i nowe.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”