szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

Jak bedziesz mial wszystko na stole to bedziesz widzial co trzeba przerobic, ja bym pozostal przy oring,
osobiscie kiedys sie tez nad tym modem zastanawialem, ale obecnie nie chce mi sie w to bawic, moze kiedys.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
luki343
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Panowie
Potrzebuję wymiary wieloklinu kierownicy w s13 i 350z.

Tak wiem głupi pomysł i tak to ja już kiedyś pytałem czy da radę wrzucić :) ale budżet znacząco się wtedy zmniejszył i plan przycichł.
CA18
Awatar użytkownika
Tofik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Hej. Taka sprawa. Chce zamontować chłodnice oleju, wiadomo że potrzeba podstawki z termostatem. Jednocześnie będe chciał zamontować dodatkowy zegar temperatury oleju i ciśnienia oleju. Chciałem to załatwić jedną podstawką która ma wyjście na chłodnice i dwa czujniki jednocześnie posiada termostat. I tu się sprawa komplikuje bo wszystkie takowe podstawki dostępne w PL nie mają właśnie termostatu. Więc może załatwić to tak że kupić normalną podstawkę z termostatem a czujniki wpiąć gdzie indziej.
I tu rodzi się pytanie, gdzie? także żeby to miało ręce i nogi i zeby jeszcze odczyty z tych miejsc były wiarygodne. Pacjent to S14 z SR oczywiście
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

mozna zrobic kanapke, podstawka z czujnikami i na to podstawka z termostatem i wyjsciem na chlodnice,
ja u siebie mam zestaw z relokacja filtra i w relokacji sa czujniki,
niestety nie posiadam termostatu, ale jakos sobie z tym radze ;)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Furious
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja akurat mam 2 podstawki, jedna na czujniki druga na wyjście na chłodnice.
Czujnik ciśnienia oleju możesz wpiąć w miejsce seryjnego przez jakiś trójnik, ale czujnik temperatury tam już nie będzie działać.
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

Z jednej awarii w kolejną....

SR podczas próby przyśpieszenia 4,5tys - 5 tys obr. brak mocy, jakby ginęła iskra, nie wkręci się wyżej jak 5 tys... problem tylko przy obciążeniu silnika, stojąc w miejscu na luzie można swobodnie zakręcić powyżej tych 5 tys... czy może coś dziać się z przepływką? jest z z33
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

może się dziać z miliona przyczyn i pomimo iż pytanie jest szybkie, to odpowiedzi lub podpowiedzi może być wiele:

-pompa paliwa
-regulator cisnienia paliwa
-przerwa na świecy
-słaba cewka
-boostcut
-przepływka
Awatar użytkownika
kober
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Gdzie znajde bezpiecznik odcinajacy cały prąd. Prawdopodobnie gdziś poszła mi zwara na głównym przewodzie zasilającym i mam całkowity brak prądu.
Uciekł mi całkowicie prąd, obeszłem na krótko wyłącznik prądu i zasilanie wróciło. Później podłączyłem z powrotem pod wyłącznik i prąd znowu zniknął. Tym razem juz na amen, nawet na krótko nie bangla. W skrzynce koło zbiorniczka wyrównawczego jest bezpiecznik 75a, ale jest cały, wiązka kabinowa jest dobrze połączona tą główną kością. Znajdę gdzieś inny bezpiecznik, który całkowicie odcina prąd?
Ostatnio zmieniony sob 09 maja, 2015 19:00 przez kober, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
luk
Stały gość
Stały gość

kober pisze:W skrzynce koło zbiorniczka wyrównawczego jest bezpiecznik 75a, ale jest cały, wiązka kabinowa jest dobrze połączona tą główną kością. Znajdę gdzieś inny bezpiecznik, który całkowicie odcina prąd?
Nie ma takiego bezpiecznika
75A to alternator
Shakur91
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Panowie, mam problem ;) wolne obroty, zegar boost pokazuje podciśnienie -0,8b, czyli wszystko ok. Auto dostanie w palnik podciśnienie idzie w górę, silnik zaczyna pracować nierówno. Wczoraj na treningu pierwszy raz dostał ostro po tyłku i podciśnienie wzrosło do -0,1b (na wolnych), a nawet przez chwilę było dodatnie! Auto przygasa, trzepie silnikiem, skaczą obroty itp. Ostudzę samochód, znów wszystko w porządku. Jaka może być przyczyna? Dolot IC niedawno sprawdzony, czujnik temperatury wymieniony 2 miesiące temu...

Drugie pytanie, mam kompa od s14a z usuniętym NATS, pompa paliwa działa tylko "na krótko", nie działa obrotomierz, podłącze komputer od kolegi i wszystko pracuje normalnie, więc ewidentna wina komputera. Czy da się to jakoś naprawić? Czy mogą nie działać inne rzeczy, których powierzchownie nie widać, np. nieprawidłowe sterowanie wtryskami? To już drugie ecu, które mam z usuniętym NATS'em i w poprzednim również nie działa pompa paliwa :(
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

jesli ktos nieumiejetnie usuwa natsa to takie rzeczy moga sie zdazyc.
Co do podcisnienia to moze gdy silnik sie mocno nagrzeje gdzies pojawia sie jakas nieszczelnosc,sprawdz szczelnosc dolotu kompresorem.
Shakur91
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

jesli ktos nieumiejetnie usuwa natsa to takie rzeczy moga sie zdazyc.
A czy może mieć to jakieś poważniejsze konsekwencje?
borimichal pisze:Co do podcisnienia to moze gdy silnik sie mocno nagrzeje gdzies pojawia sie jakas nieszczelnosc,sprawdz szczelnosc dolotu kompresorem.
Szczelność sprawdzona, dolot szczelny... Czego szukać dalej? Dodam, że przyśpiesza równo, jednak mam uczucie, że jedzie zbyt słabo.
Awatar użytkownika
MEFisto087
-#Moderator
-#Moderator

kurde niech koś mi przypomni ile płynu hamulcowego wchodzi w cały układ w s13 bo nie pamiętam czy wyrobie się w 1l
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda
Obrazek
"If it isn’t broken, don’t fix it"
Awatar użytkownika
Golec
-#Klubowicz
-#Klubowicz

MEFisto087 pisze:kurde niech koś mi przypomni ile płynu hamulcowego wchodzi w cały układ w s13 bo nie pamiętam czy wyrobie się w 1l
kup kontrolnie 1,5L, lepiej miec troche wiecej niz za malo ;)
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

wyrobisz w 1l
ja niedawno zmieniałem to pompowałem na każdym kole tak długo aż klarowny płyn leciał i do tego jeszcze z 2~3 przepompowania na koło i wyszło coś koło 0,7~0,8 litra
Rice is nice
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”