EDIT: w sumie to i tak zostawiam, bo doczytałem że przełożenie to samo, ale jak ze szperą?
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Siemka, mam u siebie w s13 oryginalnie automat, jednak bede zmieniał na manuala oczywiście. Miałem też zmieniać dyfer bo ponoć automatowy dłuższy, ale tutaj kolega zasiał mi, że gdzieś słyszał, że ktoś mówił, że ktoś pisał, że S13 w automacie miały oryginalnie szperę 25% albo jakoś tak. Prawda to? W sumie jeśli tak, to zostawiam ori dyfer 
EDIT: w sumie to i tak zostawiam, bo doczytałem że przełożenie to samo, ale jak ze szperą?
Ostatnio zmieniony pn 08 wrz, 2014 21:25 przez Sykopson, łącznie zmieniany 1 raz.
S13 CA18DET
JapanizeD
JapanizeD
Ojej, stary temat jak świat (chociaż mogę się mylić i jest on starszy)Sykopson pisze:Siemka, mam u siebie w s13 oryginalnie automat, jednak bede zmieniał na manuala oczywiście. Miałem też zmieniać dyfer bo ponoć automatowy dłuższy, ale tutaj kolega zasiał mi, że gdzieś słyszał, że ktoś mówił, że ktoś pisał, że S13 w automacie miały oryginalnie szperę 25% albo jakoś tak. Prawda to? W sumie jeśli tak, to zostawiam ori dyfer
Jak wcześniej, wymiana płytek, ewentualnie wymiana oleju ale raczej oleje przekładniowe są "prawie" nieśmiertelne. Mam doświadczenia z poprzedniego auta, gdzie były seryjne szpery i przez x lat nikt do nich nie zaglądał. Dlatego tak to ująłem bo różne historie z tego wynikały.Furious pisze:a jak sie serwisuje vlsd?st4t1c pisze:Jak nie serwisowana przez lata to może być różnie i w ogóle nie działać
- MEFisto087
- -#Moderator

coś mi się kołacze że to były klocki z czegoś pokroju Landcrusera 
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda

"If it isn’t broken, don’t fix it"
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda

"If it isn’t broken, don’t fix it"
- Furious
- Stały gość

- Kontakt:
wymiana płytek? przeciez VLSD jest nierozbieralne...Binio_ pisze:płytkę można zmienić
wymiana oleju gdzie? przecież VLSD jest hermetycznie zamknięte i nie miesza się z olejem przekładniowym dyfra...st4t1c pisze:Jak wcześniej, wymiana płytek, ewentualnie wymiana oleju ale raczej oleje przekładniowe są "prawie" nieśmiertelne. Mam doświadczenia z poprzedniego auta, gdzie były seryjne szpery i przez x lat nikt do nich nie zaglądał. Dlatego tak to ująłem bo różne historie z tego wynikały.
Tu proponowałem 2 rodzaje klocków, ale trzeba sprawdzić:Litwinow pisze:Kto na forum pisał, że robił klocki łapiące całą powierzchnię tarczy z Murano w zacisku S14?
topics54/tarcze-abe-z-murrano-320mm-vt26295,23.htm
Tylko moim zdaniem taki klocek będzie się nierównomiernie zurzywał.
Ostatnio zmieniony śr 10 wrz, 2014 06:19 przez Furious, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jeżeli zamieniłem miejscami kabelki od wtryskiwacza to przestanie on działać całkowicie, czy dla wtrysku nie ma znaczenie jak przepływa prąd, tylko liczy się sam przepływ?
Pacjent: 300zx z31, objawy: szósty gar nie pracuje, iskra jest, kompresja jest.
300zx z31 '86 przyszłe drift machine
Nie wiem czy w dobrym temacie piszę ale mam taki problem dziś jak wracałem do domu w Nissanie (s13) zaczęły wydobywać się dziwne dźwięki przy skręcaniu, najpierw sprawdziłem płyn od wspomagania i trochę trzeba było dolać więc dolałem. Ale to nie pomogło. Dźwięk jest słyszalny w kabinie gdzieś w okolicach zegarów konsoli środkowej. Jak otworzę maskę to go nie słychać, jest bardziej słyszalny jak skręcam w lewą stronę ale przy jeździe na wprost też się pojawia i słychać go też gdy stoję z włączonym silnikiem.
Jak ktoś domyśla się co to może być proszę o pomoc.
Jak ktoś domyśla się co to może być proszę o pomoc.
- borimichal
- -#Moderator

niema znaczenia jak jest podlaczonywolek1993 pisze:Czy jeżeli zamieniłem miejscami kabelki od wtryskiwacza to przestanie on działać całkowicie, czy dla wtrysku nie ma znaczenie jak przepływa prąd, tylko liczy się sam przepływ?
- borimichal
- -#Moderator

przednie?tylne?Robson pisze:Robił ktoś jakieś adaptery pod drugie zaciski w s14? Jakieś patenty?