szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

jak by wałki były wytarte to już by się zatarły więc nie mogą powodować TAK dużej straty ciśnienia oleju..
na odpalonym silniku nie przekracza 1bara ?
Awatar użytkownika
rusek300zx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

tak nie przekracza o do tego faluje od 0 do 1bara i nic sie nie zmienia przy 3tys orotow tez bez zmian nie ma reakcji zadnej
Awatar użytkownika
Sykopson
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Chciałbym zapytac o różnice 240sx - 200sx.
Generalnie to wiadomo silnikami sie różnią, może hamulcami, czy wyposażeniem na ameryke czy na europe, ale podstawowe pytanie:

czy bede w stanie rozkrecic 240sxa (s13) metrycznymi kluczami czy tam wszystko calowe jest? xD no i tylko sie upewnie pytając czy wszystkie czesci typu zawiecha, wydechy, hamulce itd. bedą pasować normalne dedykowane do 200sxa?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)
Awatar użytkownika
klimas1778
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Wiazka, dyfer, skrzynia, silnik.
Klucze normalne :) duzo czesci od terrano pasuje (silnik)
zawias ciagniesz z 200sx.
hamulce przod te same, tyl chyba jest inny.
Awatar użytkownika
Sykopson
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Dzięki wielkie :)

Ale generalnie ze swapami na jakieś RBki czy SRy jest tak samo jak przy CA?
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Siema.

Jak bezpiecznie przerobić wtyczki wtryskiwaczy, nie pasują większe wtryski do ori wtyczek?
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

Cześć,

Docieram silnik na oleju Mobil S2000 10w40, zrobiłem ok 20km i chce zmienic olej, mogę na drugą wymianę zalać taki sam? Docelowym ma być Millers CFS 10W60
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Możesz, ale pamiętaj by na tej drugiej docierce nie zbesztać auta zbyt mocno :P
Awatar użytkownika
Kaszi
Coś już wiem
Coś już wiem

Mam Nissana 200sx s13 1990r uszkodzeniu uległo ECU ponieważ nie dawało prądu na jeden wtrysk paliwa, założyłem ECU z wersji po lifcie, auto chodzi na wszystkie cylindry ale szarpie.
Pytanie jest różnica między ECU 200sx s13 przed lift a po lift poza symbolami na obudowie i blachą mocującą ECU do karoserii?
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

Czy przewody hamulcowe w oplocie dają jakąś naprawdę wyczuwalną i zauważalną różnicę w porównaniu do kilkunastoletniej serii? Bo mam wywalone wszystko i nie wiem czy składać na seryjnych czy może szarpnąć się na te w oplocie?

A jak oplot to gdzie można takie dostać, na allegro chodzą po jakieś 350 zł na obrazku mają driftworks, lata na nich ktoś? Ktoś poleci jakieś dobre?
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
MEFisto087
-#Moderator
-#Moderator

Nie składaj na serii zakładaj w oplocie moim zdaniem czuć poprawę reakcji, szukaj gdzie taniej bo raczej oplot wszędzie taki sam, jako bonus możesz poszperać na dw i od razu kupić takie do s13 z zaciskami z 300zx/s14 unikając dokładania podkładek pod banjobolta
Ostatnio zmieniony pt 13 cze, 2014 14:20 przez MEFisto087, łącznie zmieniany 1 raz.
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda
Obrazek
"If it isn’t broken, don’t fix it"
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Majkelll pisze:Czy przewody hamulcowe w oplocie dają jakąś naprawdę wyczuwalną i zauważalną różnicę w porównaniu do kilkunastoletniej serii? Bo mam wywalone wszystko i nie wiem czy składać na seryjnych czy może szarpnąć się na te w oplocie?

A jak oplot to gdzie można takie dostać, na allegro chodzą po jakieś 350 zł na obrazku mają driftworks, lata na nich ktoś? Ktoś poleci jakieś dobre?
W interrally mają komplety gotowe do S13/S14 etc albo mozna samemu sobie skomponować z samozaciskających się elementów, ja takie kupiłem by u siebie cały układ hamulcowy przodu zrobić oraz wysprzeglika:

Obrazek
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Kaszi pisze:Mam Nissana 200sx s13 1990r uszkodzeniu uległo ECU ponieważ nie dawało prądu na jeden wtrysk paliwa, założyłem ECU z wersji po lifcie, auto chodzi na wszystkie cylindry ale szarpie.
Pytanie jest różnica między ECU 200sx s13 przed lift a po lift poza symbolami na obudowie i blachą mocującą ECU do karoserii?
Masz sondę lambda ?
Awatar użytkownika
Kaszi
Coś już wiem
Coś już wiem

Binio_ pisze:
Kaszi pisze:Mam Nissana 200sx s13 1990r uszkodzeniu uległo ECU ponieważ nie dawało prądu na jeden wtrysk paliwa, założyłem ECU z wersji po lifcie, auto chodzi na wszystkie cylindry ale szarpie.
Masz sondę lambda ?
Tak mam wersje z sonda lambda.
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

a czytałes bledy na kompie ??
moze cos jeszcze sie rozwaliło
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”