szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
moryc7
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

kacus13 pisze:
moryc7 pisze:da się na negatywie zejść 4cm w górnej części koła? tzn teraz koło wystaje 4cm i trzeba zejść na równo do nadkola, da się? Ma ktoś jakiś sposób jak te stopnie negatywu przeliczać itp? ile max stopni jest rozsądne do jazdy żeby opona nie miała małej powierzchni styku z asfaltem?
wszystko sie da fasolki na zwrotnicy i robisz negatyw.
ale najpierw napisz dlaczego tak masz? przerabiales skret czy et w kolach beznadziejne?
4cm to duzo nie lepiej troche zrolowac nadkola lub laminat?
et felgi słabe, do tego dystans ze zmianą rozstawu śrub... rolowanie nadkoli niezbyt wchodzi w grę bo dopiero co była blacha robiona i nie wiem jak to zareaguje na grzanie i rolowanie, zwłaszcza że gdzieniegdzie jest pewnie trochę szpachli :)
Zapraszamy do Zakopanego!! http://www.zol.pl/nocleg/sfinks

-#Moderator
-#Moderator

co do lozysk dociskowych sprzegla to przed lift i polift roznia sie tez srednica zew. sa ciasno pasowane wiec raczej prasa demontowac i montowac, nie wiem czy element na ktory wciska sie lozysko rozni sie tez, wiec najbezpieczniej jest zamowic takie samo jak sie ma, choc roznica cenowa w obu typach lozysk jest znaczna ;)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
kacus13
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

moryc7 pisze:
kacus13 pisze:
moryc7 pisze:da się na negatywie zejść 4cm w górnej części koła? tzn teraz koło wystaje 4cm i trzeba zejść na równo do nadkola, da się? Ma ktoś jakiś sposób jak te stopnie negatywu przeliczać itp? ile max stopni jest rozsądne do jazdy żeby opona nie miała małej powierzchni styku z asfaltem?
wszystko sie da fasolki na zwrotnicy i robisz negatyw.
ale najpierw napisz dlaczego tak masz? przerabiales skret czy et w kolach beznadziejne?
4cm to duzo nie lepiej troche zrolowac nadkola lub laminat?
et felgi słabe, do tego dystans ze zmianą rozstawu śrub... rolowanie nadkoli niezbyt wchodzi w grę bo dopiero co była blacha robiona i nie wiem jak to zareaguje na grzanie i rolowanie, zwłaszcza że gdzieniegdzie jest pewnie trochę szpachli :)
dystansu nie da sie ztoczyc troche bardziej? i wtedy negatyw mniejszy :)
Awatar użytkownika
moryc7
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

słabo, no może z 2-3mm bo już się śruby pokażą :/
Zapraszamy do Zakopanego!! http://www.zol.pl/nocleg/sfinks

Coś już wiem
Kontakt:

szaman pisze:nie wiem czy element na ktory wciska sie lozysko rozni sie tez, wiec najbezpieczniej jest zamowic takie samo jak sie ma, choc roznica cenowa w obu typach lozysk jest znaczna ;)
Tak, tulejki roznia sie wysokoscia.
Awatar użytkownika
HaKeN
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

czy ktoś się z tym spotkał już ? natknąłem się przypadkiem http://allegro.pl/turbinka-turbina-stru ... 19630.html czy cos to da ?
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

HaKeN pisze:czy ktoś się z tym spotkał już ? natknąłem się przypadkiem http://allegro.pl/turbinka-turbina-stru ... 19630.html czy cos to da ?
żartujesz, tak?
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
HaKeN
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no oczywiście ,że nie :D moje turbo jest mniejsze i w ogóle diesel ale tak patrząc na to ,to albo będzie mulić przepływ (nie ma przepustnicy w dieslu) albo będzie trochę napędzać w co wątpie ale kto pyta nie błądzi !
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

HaKeN pisze:no oczywiście ,że nie :D moje turbo jest mniejsze i w ogóle diesel ale tak patrząc na to ,to albo będzie mulić przepływ (nie ma przepustnicy w dieslu) albo będzie trochę napędzać w co wątpie ale kto pyta nie błądzi !

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob 07 cze, 2014 11:13 przez Majkelll, łącznie zmieniany 1 raz.
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

HaKeN pisze:no oczywiście ,że nie :D moje turbo jest mniejsze i w ogóle diesel ale tak patrząc na to ,to albo będzie mulić przepływ (nie ma przepustnicy w dieslu) albo będzie trochę napędzać w co wątpie ale kto pyta nie błądzi !
Obrazek
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Zakladaj, zakladaj, dodaje 10km, sprawdzone na hamowni, polecam, warto, zobacz, pozdrawiam myslacych inaczej.
Jest ten Dubaj, czuć ten Berlin!

Proud owner of s14a
topics35/s14a-270-vt22765.htm
Awatar użytkownika
HaKeN
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

tacy koledzy zobacz ich :) zadałem pytanie bo tak ale widzę ,że tylko wyśmiewanie wchodzi w grę !
echo cieszę się to na koniec wydechu sobie założę i na przewód od paliwa to będzie +30KM
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

HaKeN, sorki ale chyba wygrales konkurs na najbardziej debilne pytanie na forum w 2014 roku... :roll:
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

W dobrym kierunku idziesz, jak zalozysz do wydechu to nie bedzie potrzebny przelot, bo turbinka bedzie szybciej odprowadzac z niego spaliny co wiaze sie ze wzrostem mocy i sprawnosci silnika.

Przewod paliwowy to tez dobre rozwiazanie, bo szybciej i w wiekszej ilosci poda ci paliwo na wtryski i zwiekszy moc.

Pozdrawiam.
Jest ten Dubaj, czuć ten Berlin!

Proud owner of s14a
topics35/s14a-270-vt22765.htm
Awatar użytkownika
luki343
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

szaman pisze:co do lozysk dociskowych sprzegla to przed lift i polift roznia sie tez srednica zew. sa ciasno pasowane wiec raczej prasa demontowac i montowac, nie wiem czy element na ktory wciska sie lozysko rozni sie tez, wiec najbezpieczniej jest zamowic takie samo jak sie ma, choc roznica cenowa w obu typach lozysk jest znaczna ;)
Jak kupiłem s13 to szumiało, potem zmieniałem sprzęgło i zmieniłem to łożysko to teraz zamiast szumiącego łożyska mam głośny pisk... Wyglądało tak samo, ale..... W sumie łożysko brałem od Daska, w każdym bądź razie mam kolejne i w najbliższym czasie zamienię.
CA18
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”