szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Aras pisze:Byłby mi ktoś w stanie powiedzieć jakie są potrzebne długości przewodów zasilania turbo do CA z T28 + baran? Wszystkich trzech.
Muszę zamówić a niestety nie jestem w stanie tego jednoznacznie określić.
Banoff ma w ofercie. Pisz do niego.
http://imageshack.us/a/img594/5664/img0967i.jpg
Czy do akumulatora żelowego potrzebny jest jakiś specjalny prostownik ? Czy poprostu mój aku już się zje**** i nie przyjmuje prądu ?
Wiem dogadałem się z nim w tej sprawie, problem w tym że to co ma na tym foto jest na zwykły kolektor a ja potrzebuje na barana i są dłuższe. Mówił że mi ogarnie tylko żeby mu długości podać, dlatego tutaj moja prośba do kogoś kto ma taki setup (CA z T28 + baran) żeby mi pomierzył jakie ma długości tych przewodów.
S13 CA18DET
Binio_ pisze:Pierwsze slysze by dlugosci byly inne
.. mialem barana z roznymi turbinami w ca i wszystko pasowalo.
Chyba ze masz topmount?
Też miałem T28 chwilke na baranie i te od Banoff'a bez problemu starczyły.
- borimichal
- -#Moderator

te z maximy sa dluzszemielnik pisze:drążki kierownicze z maximy 3.0 pasują do s14, czy są jakieś za krótkie / długie / inny gwint czy coś innego, bo nagle zniknęły tanie drążki do s14 z hurtowni i szukam czegoś innego.
topmount ( z angielskiego gorne mocowanie ) czyli ze turbo jest na widoku a baran do ca ma normalnie na dole. zwykle orginalne przewody pasuja tylko trzeba je inaczej podgiac.Aras pisze:A topmount to coś zupełnie innego w porównywaniu do barana?
Naładować można zwykłym prostownikiem.Fer pisze:Czy do akumulatora żelowego potrzebny jest jakiś specjalny prostownik ? Czy poprostu mój aku już się zje**** i nie przyjmuje prądu ?
Aczkolwiek lepiej mieć ładowarkę mikroprocesorową.
Ja moje żelówki i agm-my ładuje ctek-iem.
Może ktoś podrzucić jak powinien być ustawiony rozrząd w SR20DET?
http://img96.imageshack.us/img96/3198/dsc3359x.jpg
Ma ktos namiar na taki zderzak do s14a? Czy po prostu trzeba rzezbic seryjny zeby wygladal tak czysto?
Ma ktos namiar na taki zderzak do s14a? Czy po prostu trzeba rzezbic seryjny zeby wygladal tak czysto?
Można naładować zwykłym prostownikiem, ale tylko kilka razy, potem akumulator już nie będzie przyjmował prądu. Prostownik transformatorowy nie nadaje się do akumulatorów żelowych ponieważ daje ciągle zbyt duży prąd, potrzebna jest specjalna ładowarka impulsowa która ma wbudowany stabilizator i wraz z doładowaniem akumulatora zmniejsza prąd. Takie ładowarki są dostępne na allegro za nieduże pieniądze więc polecam sobie kupić.skwaromir pisze:Naładować można zwykłym prostownikiem.Fer pisze:Czy do akumulatora żelowego potrzebny jest jakiś specjalny prostownik ? Czy poprostu mój aku już się zje**** i nie przyjmuje prądu ?
Aczkolwiek lepiej mieć ładowarkę mikroprocesorową.
Ja moje żelówki i agm-my ładuje ctek-iem.
Wydaje mi się (patrząc po zdjęciach w internecie), że taka jest wersja US.echo pisze:http://img96.imageshack.us/img96/3198/dsc3359x.jpg
Jeżeli się nie mylę w tych lampach obok rejki (u nas) jest przeciwmgłowy (przeciwmgielny?) a oni nie mają wymogu jego posiadania.