Ja mam turbo poskręcane na dłuższych szpilkach i dane po dwie nakrętki zakontrowane - nic się nie odkręca i mam wszystko w głębokimkacus13 pisze:kamilp1908 pisze:Pewnie wydech jest trochę źle spasowany z dp. Robi się naprężenie na całym wydechu i naciąga nakrętki. Wibracje robią już potem resztę. U mnie muszę sprawdzać co jakiś czas śruby na dp, bo jedna się zawsze odkręca.
Pietwszy raz stalo mi sie tak na seryjnym wychechu i t25 a teraz mam t28 i wydech od binia spawany na auciewiec nic nie naciaga. Przykrecone mam na szpilki i sruby tak jak juz to bylo chyba to zmienie... Tylko dojscie do tego kluczem jest okropnewczesniej ktos cos pisal czy mam do skrzyni wydech przytwierdzony musi byc?
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
- m0rr1s
- Postojebca

- Kontakt:
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.

pytanie odnosnie intercoolera przed chlodnica
pytanie pierwsze czy silikony z fmica moga opierac sie o chlodnice czy je stopi? (podlozyc cos pomiedzy? jesli tak to co np)
drugie pytanie czy chlodnica moze opierac sie o intercooler tak jak na zdjeciu
trzecie pytanie przewody idace z kolektora ssacego do plastikowej czesci seryjnego intercoolera zaslepic czy podpiac pod nowe rury?
pytanie pierwsze czy silikony z fmica moga opierac sie o chlodnice czy je stopi? (podlozyc cos pomiedzy? jesli tak to co np)
drugie pytanie czy chlodnica moze opierac sie o intercooler tak jak na zdjeciu
trzecie pytanie przewody idace z kolektora ssacego do plastikowej czesci seryjnego intercoolera zaslepic czy podpiac pod nowe rury?

Ostatnio zmieniony czw 02 sty, 2014 16:57 przez kacus13, łącznie zmieniany 1 raz.
- MEFisto087
- -#Moderator

musisz podpiac przewody, lepiej co by bylo troche luzu miedzy chlodnica a ic, ale jak sie bedzie opierac to sie nic nie stanie

u mnie było taki i było ok

u mnie było taki i było ok
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda

"If it isn’t broken, don’t fix it"
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda

"If it isn’t broken, don’t fix it"
- Furious
- Stały gość

- Kontakt:
Kto wie czy taki aluminiowy łącznik kolumny kierownicy:

to żeby go zamontować musze też ściągać osłone kolumny od wnętrza auta? Czy tylko 2 śruby i 2 nakrętki od strony silnika?

to żeby go zamontować musze też ściągać osłone kolumny od wnętrza auta? Czy tylko 2 śruby i 2 nakrętki od strony silnika?
Ostatnio zmieniony czw 02 sty, 2014 17:43 przez Furious, łącznie zmieniany 1 raz.
Furious, żeby wymienić ten element odkręcasz przegub cardana/krzyzak od maglownicy i dwie nakrętki oraz 2 śruby które trzymają cala kolumnę kierownicy.
Nastepnie wyciągasz całą kolumnę wtedy masz dojście do tego i wymieniasz
Nastepnie wyciągasz całą kolumnę wtedy masz dojście do tego i wymieniasz
Ostatnio zmieniony czw 02 sty, 2014 20:20 przez sonic20, łącznie zmieniany 1 raz.
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
Chłodnicy nie nagrzejesz bardziej niż wody w niej a tego samego silikonu używa się do łączenia bloku z chłodnicą - jest wytrzymalszy na ciśnienie, wysokie i niskie tempkacus13 pisze:a cieplo chlodnicy nie podtopi ich?Binio_ pisze:Moga o ile nie opieraja sie o ostra krawedz ktora moze je przetrzec
A jak byś się pofatygował na stronę którą polecałem - www.fmic.pl to byś wiedział że wytrzymują do 200 stopni
tylko jak juz mowa i icku to najlepiej izolowac styk icka i chlodnicy,
bo icek nam jedyne co moze schlodzic to do temp. otoczenia, czego i tak raczej nie robi,
wiec opieranie go o elementy ktore moga miec pod 100st.C jest slaba opcja i takim lekkim strzalem w kolano.
jak juz masz blisko to mozna uzyc takich pianek jak sie daje na izolowanie rur do CO w domach,
co do wyciagania kolumny to jest ona przykrecana na 2 srubach i 2 nakrętkach od spodu i 3 do grodzi, troche z tym jest zabawy, strona ST-10 w serwisówce.
bo icek nam jedyne co moze schlodzic to do temp. otoczenia, czego i tak raczej nie robi,
wiec opieranie go o elementy ktore moga miec pod 100st.C jest slaba opcja i takim lekkim strzalem w kolano.
jak juz masz blisko to mozna uzyc takich pianek jak sie daje na izolowanie rur do CO w domach,
co do wyciagania kolumny to jest ona przykrecana na 2 srubach i 2 nakrętkach od spodu i 3 do grodzi, troche z tym jest zabawy, strona ST-10 w serwisówce.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- borimichal
- -#Moderator

nikt Ci nie odpowie dokladnie,nie wiadomo o ile byla splanowana glowica i blok,Golec pisze:Jaka kompresje powinno miec zdrowe CA z Cometic-iem 1.5mm?
ale powiedzmy z taka gruboscia cos w oklicach 9?10?
Ostatnio zmieniony pt 03 sty, 2014 18:06 przez borimichal, łącznie zmieniany 1 raz.