Jak sterowana jest nagrzewnica w s13?
Woda płynie przez nią cały czas i sterowane jest tylko zamykaniem/kanału dopływu powietrza? czy jest zaworek który zamyka i otwiera obieg przez nagrzewnice?
Szukałem na necie i nic, szukałem w serwisówce i nic.. Nawet nie ma rysunku jak i gdzie co idzie..
W większości jest że steruje się zaworkiem który otwiera obieg wody, ale są i auta gdzie steruje się tunelem przepływu powietrza albo idzie przez nagrzewnice albo nie. Chociaż w s13 wydaje mi się że jest normalnie że zaworkiem..
Ktoś wie?
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
autor juz nie robi, sprzedał to firmie ze śląska, u nich podobno mozna zamówic, zasłyszałem ze koszt około 700-800zł i miesiąc oczekiwania... co do spasowania to nie wiem... innej alternatywy w PL chyba nie ma.
ewentualnie ktoś ostatnio sprzedawał carbon w UK za 1000-1300zł
ewentualnie ktoś ostatnio sprzedawał carbon w UK za 1000-1300zł
Jak umocować rurkę w którą wsadzamy bagnet ? Po zmianie miski olejowej trzeba było dać go w inny otwór i niestety nie jest na sztywno i można nią kręcić do okoła
Co na to poradzicie ?
Co na to poradzicie ?
Irole czesto sprzedaja taie cuda...canar pisze:A ja chciałbym zapytać gdzie szukać maski z laminatu do 200sx s14 ( nie s14a:P )
Ktoś ma jakieś namiary na dobrze spasowane modele?
Dzwonić do AUTORa, czy ktoś jeszcze się w to bawi?
Ile za taką maskę mogą sobie życzyć?
ja ostatnio trafilem maske z carbonu prawdziwego za 100 Euro ale hajsu nie mialem ;(

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
Tak ja wiem ze jest napisane tylko pytanie dlaczego nie dziala?Andy pisze:no to przeciez tutaj jest opisane jak ustawic i zatwierdzic
http://www.sportcompactonly.com/manuals ... EXi/10.pdf
http://pl.scribd.com/doc/19583920/Apexi ... Tachometer
w obu bo chyba do dwoch roznych typow...
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
a masz wszystko podpiete tak jak jest w manualu opisane?? diody swieca Ci przy ustawianiu tak samo czy cos (pomijajac reset zasilania) jest inaczej?

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep,
but if I spin and begin to slide, please dear god, protect my ride.
-Amen
luki343, we wszystkich samochodach jest sterowane strumieniem powietrza...
Nie pisz że w większości zaworkiem który zamyka dobieg wody bo jeszcze ktoś to przeczyta i uwierzy..
są takie zaworki w niektórych autach, ale to w innym celu.
Nie pisz że w większości zaworkiem który zamyka dobieg wody bo jeszcze ktoś to przeczyta i uwierzy..
są takie zaworki w niektórych autach, ale to w innym celu.
Czyli w s13 leci woda cały czas przez nagrzewnice?
Kurdę czyli jestem trochę nie doinformowany, widziałem w kilku autach że jest tam zaworek i zamyka obieg wody podobno ale ja się nie znam a mechanicy z okolicy tym bardziej
A dokładniej chodzi mi o lpg bo przed nagrzewnice chce dać reduktor i powinno się go dać równolegle bo jak dam szeregowo to jeżeli nagrzewnica będzie zamknięta to nie ogrzeje reduktora, a jak równolegle to nagrzewnica nie ma nic do tego, a że chce mieć jak najmniej kabli to myślałem o szeregowym wpięciu ale jeżeli woda nie przepłynie przez niego to będzie lipa. No nic, spróbuję go wrzucić szeregowo, jak nie zatrybi to wrzucę równolegle do nagrzewnicy.
Kurdę czyli jestem trochę nie doinformowany, widziałem w kilku autach że jest tam zaworek i zamyka obieg wody podobno ale ja się nie znam a mechanicy z okolicy tym bardziej
A dokładniej chodzi mi o lpg bo przed nagrzewnice chce dać reduktor i powinno się go dać równolegle bo jak dam szeregowo to jeżeli nagrzewnica będzie zamknięta to nie ogrzeje reduktora, a jak równolegle to nagrzewnica nie ma nic do tego, a że chce mieć jak najmniej kabli to myślałem o szeregowym wpięciu ale jeżeli woda nie przepłynie przez niego to będzie lipa. No nic, spróbuję go wrzucić szeregowo, jak nie zatrybi to wrzucę równolegle do nagrzewnicy.
CA18
- m0rr1s
- Postojebca

- Kontakt:
przestaw na 'zimne' pojezdzij rozgrzej auto i zlap za wąż od nagrzewnicy 
albo po rozgrzaniu zgaś auto, przełącz na "ciepłe" i dmuchnij w nawiew. Jak poleci ciepłe i zaraz ostygnie to masz odpowiedź, że w nagrzewnicy i tak była ciepła woda :]
PS ja w fordzie mam sterowane przepływem przez nagrzewnicę.
po przestawieniu na ciepły chwilkę zajmuje zanim ciepłe poleci :]
albo po rozgrzaniu zgaś auto, przełącz na "ciepłe" i dmuchnij w nawiew. Jak poleci ciepłe i zaraz ostygnie to masz odpowiedź, że w nagrzewnicy i tak była ciepła woda :]
PS ja w fordzie mam sterowane przepływem przez nagrzewnicę.
po przestawieniu na ciepły chwilkę zajmuje zanim ciepłe poleci :]
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.

Tak wszystko jest dobrze podpiete, sprawdzone przez dwoch ludzi dla ktorych elektryka jak i elektronika nie ma tajemnic wiec tutaj o podlaczenie jestem spokojny.Andy pisze:a masz wszystko podpiete tak jak jest w manualu opisane?? diody swieca Ci przy ustawianiu tak samo czy cos (pomijajac reset zasilania) jest inaczej?
Wszystkie diody sie swieca, reaguja tak jak w manualu.
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Mam pytanie czy jeśli włoże do 200sx silnik z 240sx ka24de to będę musiał przerabiać elektryke ?