szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
- borimichal
- -#Moderator

canar-to moze byc wina pt
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
Drodzy forumowicze!
Czy jest jakis magiczny specjalny sposob na montowanie czujników EGT? Bo jak narazie zabilem 3 sztuki, z czego dwie padły w czasie mnijszym niz godzina...
Zaczyna mnie to juz mocno wkurzac, drogie nie byly, ale za łatwo to je wymienic nie jest.
Czy jest jakis magiczny specjalny sposob na montowanie czujników EGT? Bo jak narazie zabilem 3 sztuki, z czego dwie padły w czasie mnijszym niz godzina...
Zaczyna mnie to juz mocno wkurzac, drogie nie byly, ale za łatwo to je wymienic nie jest.
Ostatnio zmieniony sob 20 kwie, 2013 11:41 przez Draxan, łącznie zmieniany 2 razy.
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Jak wycentrować sprzęgło w CA ? Jakiś domowy sposób ktoś zna ?
Ewentualnie co kupić żeby to zrobić.
albo na oko ustaw tak żeby tarcza była równo w docisku albo np na klucz nawiń taśmę papierową i wciśnij centrując tarczę.
zarówno pierwszy jak i drugi sposób działa.
Poszukuję...
Saqu pisze:albo na oko ustaw tak żeby tarcza była równo w docisku albo np na klucz nawiń taśmę papierową i wciśnij centrując tarczę.
X2...
do wymiany nic nie musisz kupować.. no oczywiście sprzęgło...
szybko łatwo i przyjemnie...
dzięki wielkie 
motodd, ewentualnie z jakiejs starej skrzyni mozesz obciac kawalek walka i jego uzywac, ja tak zrobilem i teraz zmiana sprzegla to przyjemnosc 
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
czy turbo GT2560R (chyba to samo co GT28R tak?) wystepowało w jakis samochodach jako standard?
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
-
Brian200SX
- Proszę nie bić nowego

Moze ktos podac kolejnosc wtyczek do wtryskow do CA chodzi o kolorki kabelkow jaki do 1 cylindra itd bardzo potrzebuje a nie moge znalezc w serwisowce
jak sie nie znajdzie prostszy sposob to na stronie EF & EC - 8 serwisowki masz pokazany schemat, trza by odpiac wtyczke od kompa po wczesniejszy, odpieciu aku,
a potem sprawdzic przejscie na przewodach za pomoca miernika.
tak jak ci mowilem przez telefon u mnie zawsze wiazka sie sama tak ukladala ze jeszcze nie pomylilem wtryskow
obecnie nie mam auta przy sobie zeby zobaczyc jak to wyglada na modelu fizycznym 
a potem sprawdzic przejscie na przewodach za pomoca miernika.
tak jak ci mowilem przez telefon u mnie zawsze wiazka sie sama tak ukladala ze jeszcze nie pomylilem wtryskow
onepointeightT
Ma ktoś LPG w CA? Bo mam do dostania tanio większość gratów i nie wiem czy w to się pchać, zawsze to ponad 50% taniej za km i łatwiej/taniej można pobawić się mapą. Pamiętam że kilka osób miało/ma lpg tylko nie wiem kto to był.
CA18
- milosz123123
- Stały gość

Ja dałem założyć sekwencje do mojego poprzedniego nissana to pojechałem po 5dniach żeby zdemontowali i oddali kase bo to nie chodziło dobrze.. ciężko było to wystroić i dusił się itp.. myślę że poniżej sekwencji 4tej generacji nie ma co podchodzic do tego..
Wszystkie części do s13...
milosz123123, bo Ci badziewie zamontowali 
Poszukuję...