szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

No możesz śmiało brać z ProPerfect-u, Patryk robi bardzo dobre produkty.
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Jesli mam nowki sztuki tarcze a na starych klockach jest jeszcze sporo miesa, to lepiej do tych tarcz kupic nowe klocki czy stare sie 'uloza'?
Jest ten Dubaj, czuć ten Berlin!

Proud owner of s14a
topics35/s14a-270-vt22765.htm
Awatar użytkownika
krzych
Coś już wiem
Coś już wiem

Jakbyś chciał założyć stare to musisz je przytrzeć na równo , ja tak robiłem na wylewce betonowej albo papier ścierny na równej powierzchni .
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Panowie pytanie odnosnie obrotomierza w moim gtr-ze.
Obrotomierz potrafi poszalec troche, tzn pokazuje czasem obroty na 6-7tys, spadnie na 5 i tak faluje i co jakis czas spadnie na prawidlowe by po jakims czasie znow sobie gdzies pofalowac po tarczy.

Co moze byc przyczyna, macie jakies pomysly?
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

http://www.ebay.co.uk/itm/380505068948? ... 1438.l2649 - daje to coś i jest sens to kupowac?
Ostatnio zmieniony czw 15 lis, 2012 17:27 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Draxan pisze:http://www.ebay.co.uk/itm/380505068948? ... 1438.l2649 - daje to coś i jest sens to kupowac?
+50 do respectu
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

scooter takie robił, mówiło się, że czuć poprawę reakcji silnika na gaz, mówiło się też, że przenosiło drgania na budę (jego miały chyba regulowaną twardość) - osobiście nie testowałem
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
OffsprinG_87
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Czy takim czymś czymś da rade pospawać normalnie samochód :) :P ? czy nie ma sensu kupować i zacząć się bawić ?? http://allegro.pl/migomat-spawarka-mig- ... 92586.html
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

OffsprinG_87 pisze:Czy takim czymś czymś da rade pospawać normalnie samochód
popatrz sobie na te cykle pracy, jak bedziesz mial duzo spawania, to ledwo ci to bedzie dzialac,
za "jakiegos" maga to trza raczej wiecej dac, jak to tyle kosztuje to podejrzewam, ze jak dluzej pospawasz to niektore elementy zaczna sie topic ;)
chyba ze to tak tylko dorywczo to moze i sie nada.
poza samym pradem, to wazne zeby silnik od podajnika mial cosik mocy, bo inaczej jak zle ulozysz przewod, to ci drut zacznie podawac skokowo i nici ze spawania.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

szaman pisze:
popatrz sobie na te cykle pracy, jak bedziesz mial duzo spawania, to ledwo ci to bedzie dzialac,
za "jakiegos" maga to trza raczej wiecej dac, jak to tyle kosztuje to podejrzewam, ze jak dluzej pospawasz to niektore elementy zaczna sie topic ;)
poza samym pradem, to wazne zeby silnik od podajnika mial cosik mocy, bo inaczej jak zle ulozysz przewod, to ci drut zacznie podawac skokowo i nici ze spawania.
do tego dodam zeby przy zakupie dokladnie sprawdzic jakos przewodów,bo pozniej drut nie chce przez nie przechodzic
Awatar użytkownika
artoor200sx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

ja mam telwina 170 A , do samochodu jest w sam raz , ale jakbym chcial cos grubszego pospawac to niestety , nie przetopi za dobrze wiec trzeba fazowac .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
Awatar użytkownika
OffsprinG_87
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

borimichal pisze:
szaman pisze:
do tego dodam zeby przy zakupie dokladnie sprawdzic jakos przewodów,bo pozniej drut nie chce przez nie przechodzic
Czyli mam rozumieć, że im więcej Amperów na ileś tam % cyklu tym lepiej ? to może coś takiego hmmm ale ten już dwa razy więcej siana :P http://allegro.pl/migomat-spawarka-220a ... 05292.html
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

OffsprinG_87, ten wyglada lepiej, jak ma juz eurozlacze to przewod powinien byc solidny, a zawsze mozesz sobie dokupic inny lepszy,
im prad max. wiekszy tym lepiej, masz regulacje wiec mniejszy tez ustawisz, ale jak masz maxymalny maly to jestes w lesie ;)

co do pradow to nie pamietam jak u mnie z cyklami pracy, ale max prad 130-150A i tym sie tak 3mm chyba max 4mm da pospawac, grubsze elementy smarka, ale do auta w miare wystarczalny, tylko mam kijowy kabel i silnik do podawania drutu wielkosci orzecha wloskiego ;)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Dawid3017
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Potrzebuje na szybko wymiary w CM flanszy T4 i T3 nie mogę znaleźć ;/
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Dawid3017 pisze:Potrzebuje na szybko wymiary w CM flanszy T4 i T3 nie mogę znaleźć ;/
pomoze ci to?
http://allegro.pl/t3-t4-flansza-kolnier ... 95575.html

http://www.racingforum.pl/lofiversion/i ... 39438.html
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”