szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
No możesz śmiało brać z ProPerfect-u, Patryk robi bardzo dobre produkty.
Jesli mam nowki sztuki tarcze a na starych klockach jest jeszcze sporo miesa, to lepiej do tych tarcz kupic nowe klocki czy stare sie 'uloza'?
Panowie pytanie odnosnie obrotomierza w moim gtr-ze.
Obrotomierz potrafi poszalec troche, tzn pokazuje czasem obroty na 6-7tys, spadnie na 5 i tak faluje i co jakis czas spadnie na prawidlowe by po jakims czasie znow sobie gdzies pofalowac po tarczy.
Co moze byc przyczyna, macie jakies pomysly?
Obrotomierz potrafi poszalec troche, tzn pokazuje czasem obroty na 6-7tys, spadnie na 5 i tak faluje i co jakis czas spadnie na prawidlowe by po jakims czasie znow sobie gdzies pofalowac po tarczy.
Co moze byc przyczyna, macie jakies pomysly?
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
http://www.ebay.co.uk/itm/380505068948? ... 1438.l2649 - daje to coś i jest sens to kupowac?
Ostatnio zmieniony czw 15 lis, 2012 17:27 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

+50 do respectuDraxan pisze:http://www.ebay.co.uk/itm/380505068948? ... 1438.l2649 - daje to coś i jest sens to kupowac?
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
- m0rr1s
- Postojebca

- Kontakt:
scooter takie robił, mówiło się, że czuć poprawę reakcji silnika na gaz, mówiło się też, że przenosiło drgania na budę (jego miały chyba regulowaną twardość) - osobiście nie testowałem
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.

- OffsprinG_87
- Coś już wiem

- Kontakt:
Czy takim czymś czymś da rade pospawać normalnie samochód
? czy nie ma sensu kupować i zacząć się bawić ?? http://allegro.pl/migomat-spawarka-mig- ... 92586.html
popatrz sobie na te cykle pracy, jak bedziesz mial duzo spawania, to ledwo ci to bedzie dzialac,OffsprinG_87 pisze:Czy takim czymś czymś da rade pospawać normalnie samochód
za "jakiegos" maga to trza raczej wiecej dac, jak to tyle kosztuje to podejrzewam, ze jak dluzej pospawasz to niektore elementy zaczna sie topic
chyba ze to tak tylko dorywczo to moze i sie nada.
poza samym pradem, to wazne zeby silnik od podajnika mial cosik mocy, bo inaczej jak zle ulozysz przewod, to ci drut zacznie podawac skokowo i nici ze spawania.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- borimichal
- -#Moderator

do tego dodam zeby przy zakupie dokladnie sprawdzic jakos przewodów,bo pozniej drut nie chce przez nie przechodzicszaman pisze:popatrz sobie na te cykle pracy, jak bedziesz mial duzo spawania, to ledwo ci to bedzie dzialac,OffsprinG_87 pisze:Czy takim czymś czymś da rade pospawać normalnie samochód
za "jakiegos" maga to trza raczej wiecej dac, jak to tyle kosztuje to podejrzewam, ze jak dluzej pospawasz to niektore elementy zaczna sie topic
poza samym pradem, to wazne zeby silnik od podajnika mial cosik mocy, bo inaczej jak zle ulozysz przewod, to ci drut zacznie podawac skokowo i nici ze spawania.
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

ja mam telwina 170 A , do samochodu jest w sam raz , ale jakbym chcial cos grubszego pospawac to niestety , nie przetopi za dobrze wiec trzeba fazowac .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
- OffsprinG_87
- Coś już wiem

- Kontakt:
Czyli mam rozumieć, że im więcej Amperów na ileś tam % cyklu tym lepiej ? to może coś takiego hmmm ale ten już dwa razy więcej sianaborimichal pisze:do tego dodam zeby przy zakupie dokladnie sprawdzic jakos przewodów,bo pozniej drut nie chce przez nie przechodzicszaman pisze:popatrz sobie na te cykle pracy, jak bedziesz mial duzo spawania, to ledwo ci to bedzie dzialac,OffsprinG_87 pisze:Czy takim czymś czymś da rade pospawać normalnie samochód
OffsprinG_87, ten wyglada lepiej, jak ma juz eurozlacze to przewod powinien byc solidny, a zawsze mozesz sobie dokupic inny lepszy,
im prad max. wiekszy tym lepiej, masz regulacje wiec mniejszy tez ustawisz, ale jak masz maxymalny maly to jestes w lesie
co do pradow to nie pamietam jak u mnie z cyklami pracy, ale max prad 130-150A i tym sie tak 3mm chyba max 4mm da pospawac, grubsze elementy smarka, ale do auta w miare wystarczalny, tylko mam kijowy kabel i silnik do podawania drutu wielkosci orzecha wloskiego
im prad max. wiekszy tym lepiej, masz regulacje wiec mniejszy tez ustawisz, ale jak masz maxymalny maly to jestes w lesie
co do pradow to nie pamietam jak u mnie z cyklami pracy, ale max prad 130-150A i tym sie tak 3mm chyba max 4mm da pospawac, grubsze elementy smarka, ale do auta w miare wystarczalny, tylko mam kijowy kabel i silnik do podawania drutu wielkosci orzecha wloskiego
onepointeightT
Potrzebuje na szybko wymiary w CM flanszy T4 i T3 nie mogę znaleźć ;/
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
pomoze ci to?Dawid3017 pisze:Potrzebuje na szybko wymiary w CM flanszy T4 i T3 nie mogę znaleźć ;/
http://allegro.pl/t3-t4-flansza-kolnier ... 95575.html
http://www.racingforum.pl/lofiversion/i ... 39438.html
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))

[/center]