szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Wole mieć z termostatem podstawkę, niż walczyć z niedogrzanym olejem, przy obecnym stanie. Będę miał podobnie jak u Ciebie.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

bardziej chodziło mi o to byś załozył z termostatem mocala , na to filtr , z podstawki wyjscia na relokator i opcjonalnie drugi filtr dla lansu :P i dalej na chłodnice ;)
w relokatorze masz zdaje sie wejscia na czujniki temp i cisnienia wiec poniekad by to załatwiło sprawe czujnika, no chyba ze jednak dasz na rozgałęzieniu z seryjnego cisnienia ?
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Dam rozgałęzienie z seryjnego czujnika.
W przypadku tego co opisałeś nie mógłbym kontrolować temperatury oraz ciśnienia oleju, gdy olej jest nierozgrzany i nie płynie olej przez chłodnicę.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Z moich obserwacji wynika ze nawet lekko ciepły olej tez juz tam płynie, ale nie wiem jakie ilości ;)
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

walbro założone i jeździ ale zaczął przerywać na wyższych obrotach..jakieś pomysły? problem powstał juz przy seryjnej pompie i myślałem że to ona jest winowajcą jednak nie..może kiepskie paliwo po prostu?;/
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Wiscoo

Masz akumulator w starym miejscu (czyt. komora silnika)? Jeśli tak, to prawdopodobnie na przewodach już Ci nie styka, z tego co pamiętam na całej długości są dwie, albo trzy złączki, które są dość delikatne, a upływ czasu im nie sprzyja.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Co ma akumulator do przerywania na wyzszych obrotach ?
Mozna jezdzić wogole bez akumulatora przecież...
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Nie można jeździć bez aku w przypadku benzyny. Diesel potrzebuje tylko przy odpaleniu.
Awatar użytkownika
Bast
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

nie powinno się ale można... :wink: nie zapominaj że masz alternator..
i teraz gdy wszystkie (oprócz tych starych) pompy wtryskowe w dieslach są sterowane elektronicznie bez prądu też nie pojedziesz więc nie ma różnicy czy diesel czy benzyna :wink:
Wiscoo

Nie zauważyliście o co pytałem? Głównie o przewody, bo na tych przewodach gubi napięcie - a o akumulator pytałem dlatego, że jak jest w komorze silnika, to przewody są pociągnięte przez całą długość auta, a są cienkie i tyle. Jeździjcie bez akumulatora, wasza brocha, ale bez kabli do pompy raczej nie pojeździcie.
Ostatnio zmieniony sob 28 lip, 2012 13:56 przez Wiscoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bast
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Wiscoo, i tak źle.. powinieneś zapytać czy ma poprowadzone nowe zasilanie pompy a nie aku...gdzie aku nie ma znaczenia, bo co z tego że miał by aku w bagażniku jak by miał tylko + pociągnięty na przód i podłączony tam gdzie normalnie??
nie rozumiem w czym by to pomogło.

Dlatego Binio napisał że jedno do drugiego nic się nie ma...

heh czasem już chyba człowiek wolał by nie zwracać uwagi jak ktoś pisze głupoty ale jak jeszcze przy tym upiera to już nie da rady...
kuduaty
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Czy płyn chłodniczy może się czasem gotować przez nieszczelną pompe wody? g:(\
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

Aku mam w seryjnym miejscu, może icek zdycha? Dodatkowo co zauważyłem to to że nawet na jałowym, dobrze rozgrzanym silniku jak go wkręcę pod odcinke jest ok, spadnie do ok 4.5-5 tys znowu mu dam pedał w podłogę to jakby się dławił i nie chce się wkręcać dalej
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
wretched
Coś już wiem
Coś już wiem

Panowie w skrócie, zanabyłem drogą kupna mojego pierwszego nissana generalnie wszystko z nim fajnie ale cierpi na dziwną przypadłość mianowicie:

-na każdym biegu przy jakiś 4tys zaczyna szarpać i strzelać w wydech, dzieje się to zdecydowanie intensywniej gdy zdecydowanie wciśnie się pedał gazu (chyba w tych okolicach zaczyna dmuchać turbo)

-przy delikatnym dodawaniu gazu turbina ładuje i auto przyśpiesza zdecydowanie lepiej/normalnie nie mam porównania ;/

-na wolnych obrotach silnik chodzi delikatnie kulawo i w regularnych odstępach "trzęsie budą"

Cóż to może być i od czego zacząć sprawdzanie?
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nieszczelnosc w ukladzie dolotowym ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”