lustrzane odbicie elementu karoserii

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
moryc7
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Nie wiem za bardzo gdzie ten temat umieścić więc żeby nie było dymów piszę w Off Topic'u :D mam takie pytanie do tych, którzy mają jakiekolwiek pojęcie o laminacie, bo ja się na tym nie znam. chodzi mi o to, czy da się zrobić odbicie lustrzane jakiegoś elementu? dokładniej to chodzi mi o dokładki na progi do nissana 100nx, komplet składa się z 6 elementów, ja mam możliwość kupna tylko jednej strony (3 elementy) i zastanawiam się czy da się to jakoś lustrzanie odbić? za pewne ciężko będzie mi dokompletować resztę bo to strasznie rzadki towar... przedstawiam fotki takich dokładek na progi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

za wszelkie info z góry dzięki :)
Zapraszamy do Zakopanego!! http://www.zol.pl/nocleg/sfinks

Coś już wiem
Coś już wiem

przecież masz firmy na forum które się tym zajmą prawdopodobnie za odpowiednią opłatą
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Nie zrobi sie tego tak latwo, nie wspomne o kosztach i spasowaniu drugiej, brakujacej strony na aucie.
Poszukaj gdzies calego zestawu,bedzie to lepsze rozwiazanie :)
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nawet podejrzewam na "pożyczkę" do odbicia elementu to już wyjdzie sporo taniej
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Zgadza sie , nie da sie tego lustranie odbic.
Potrzeba kompletu najlepiej w orginale na kilka dni i juz :)
Awatar użytkownika
moryc7
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

problem tkwi w tym, ze takiego kompletu szukam juz ponad pol roku, jest to niezwykle unikatowe i wiem ze pewnie jeszcze kilka lat tego bede szukal... niestety nawet nie m a jak pozyczyc tego od kogos zeby odbic, bo nikt tego nie ma... trafila mi sie mozliwosc kupna jednego progi, tylnej czesci od pasazera i przedniej od strony kierowcy. pozostale elementy poszly kilka lat temu na zlom z calym autem.

Stały gość
Stały gość

pomysle. robilem juz kiedys odlewy. Z progami raczej nie bedziesz mial problemu bo prawa i lewa strona wyglada prawie identycznie. sprawdz czy prawy prog podejdzie na lewy bok. Jak nie to pewnie bardzo drobne poprawki i podejdzi. gorsza sprawa z tymi dokladkami obok blotnika. Mozna zrobic na wzor...troche spachelki i jedziesz.
Ostatnio zmieniony pt 25 mar, 2011 17:56 przez dapper, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
moryc7
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dapper pisze:gorsza sprawa z tymi dokladkami obok blotnika. Mozna zrobic na wzor...troche spachelki i jedziesz.
mógłbyś to rozwinąć? jestem kompletnie zielony w tym temacie i nie wiem jak się za to zabrać, czego będę potrzebował itp, ale zapał i chęci mam sporo :D

podłużny element jest całkowicie symetryczny więc będę go musiał oddać komuś kto zajmuje się kopiami z laminatu, żeby zrobić kopię na drugą stronę. może znacie kogoś niedaleko Zakopanego w woj. Małopolskim? ile może kosztować kopia takiego elementu?

Wróć do „Wszystko o wszystkim”