Mitsubishi 3000 GT VR-4

Moderator: Moderator

SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Mam jedno pytanie co do tego auta... Każde jest wypasione elektryką dlatego waży swoje prawie 1,8 tony... Auto ma naped AWD razem z 4WS oraz tylnia oska skretna. Ale czy ma mozliwosc odlaczania napedu z przodu czy jest na stale 4 na 4??
Obrazek

Tylny napęd jest jak seks. Po co na ręcznym? Jak można dać w pizdę
Awatar użytkownika
witu16nsk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

wydaje mi sie ze to działa na zasadzie takiej ze pędzone jest bardziej przodem tylko tył sie dołącza lub rozłącza przy jakiejś tam prędkości lub zależności od jakichś czynników. Coś jak w audi z quattro. a skrót 4WS (4 Wheel Steering System) to znaczy ze obie osie są skrętne, tylnia jest jako pomocnicza głownie przy parkowaniu. Więc z pędzonej tyłem 3000GT raczej nici.. bynajmniej takiego czegoś nie widziałem, zresztą silnik ułożony jest poprzecznie więc głownie ma przód napęd.. na tył w normalnych warunkach moze przejsć 50% mocy..
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Pod względem mechaniki ruchu takie rozwiązanie jest bez sensu..
w tym miśku nie jest przypadkiem tak jak w skyline?
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Obrazek

Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Cytujac z jakiegos forum:
"Witam, moment jest rozdzielany 45% na przód 55% tył, przekazywanie napędu na tył odbywa się przez przekładnie kątową której są dwa modele do 5 biegowej skrzyni i do 6 biegowej, różniące się ilością zębów na wałku. Tylny most ma mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu. "

Filmik z donutsami [youtube]http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=e ... pKfIsqWmu0[/youtube]

Ale powiem Wam ze jak bylem szczochem to uwielbialem smigac 3000GT w Gran Turismo - to były prawie beztroskie czasy.... :)
SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dowiedziałem się czego chciałem, można temat skasować. THX
Obrazek

Awatar użytkownika
Booster
Coś już wiem
Coś już wiem

witu16nsk pisze:wydaje mi sie ze to działa na zasadzie takiej ze pędzone jest bardziej przodem tylko tył sie dołącza lub rozłącza przy jakiejś tam prędkości lub zależności od jakichś czynników. Coś jak w audi z quattro. a skrót 4WS (4 Wheel Steering System) to znaczy ze obie osie są skrętne, tylnia jest jako pomocnicza głownie przy parkowaniu. Więc z pędzonej tyłem 3000GT raczej nici.. bynajmniej takiego czegoś nie widziałem, zresztą silnik ułożony jest poprzecznie więc głownie ma przód napęd.. na tył w normalnych warunkach moze przejsć 50% mocy..
Małe sprostowanie ;
W audi quattro napęd na cztery koła jest realizowany przez dyferencjał (stale włączony), napęd jest stały i do tego moc na wszystkie 4 koła rozdzielana jest mechanicznie a nie elektronicznie, jest to zupełnie inny rodzaj napędu niż w mitsubishi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”