muscle car jako driftowóz :)

Moderator: Moderator

SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Tak jak w temacie czy moze byc takie autko na baze driftowoza z lat 70,80 maks 90 :) z V8 na czele :)

Co auto musi miec zeby dobrze sie nim jezdzilo bokiem :)
Obrazek

Tylny napęd jest jak seks. Po co na ręcznym? Jak można dać w pizdę
Awatar użytkownika
witu16nsk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

silnik musi mieć :mrgreen: minimum do driftu to z 200 kucy chyba i lekkie powinno byc a muscle to chyba cięzkie są, bynajmniej na takie wygladają, chyba ze taniio bardzo kupisz to i lekki będzie :D jak sie żelazo utleni hehe :mrgreen: no i zawiecha twarda i tu znów problem, skąd znajść sportowe do aut z tych lat? szpera to podstawa, nie? ale spawać każdy umi :twisted: w tokio drift był motyw z muscel carem przecież, ale tam silnik od sylvi był ;) tak też mozna zrobić przecież, kupić bude i ogarnąć silnik od jakiegoś japońca :) ciekawy efekt mogło by dać, sykające muscle :roll:
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
sajo
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Jak widać na załączony filmie radzą sobie super i to bez psykania

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c2RhZuqPnbI[/youtube]

tu też troszkę tego jest

http://videos.streetfire.net/video/Who- ... _42915.htm
Ostatnio zmieniony czw 23 kwie, 2009 23:41 przez sajo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Buick Grand National był z fabryki z turbo (pare modeli chyba)
a w tokio drift w stangu rb26 siedział :wink:

według mnie nie pasuje to, chociaż dodge charger rt ładnie wygląda idąc boczurem :mrgreen:

za ciezkie za kanpiaste, i trochę profanacja niektórzy powiedzą
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
BloodS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Dobre wyważenie to chyba podstawa... dobrze zgrane, niskie i usztywnione zawieszenie, szperka to logiczne, no i silnik tak samo... V8 wiadomo, super dół i dużo Niutonów !! :) Potem już tylko 100 litrowy zbiornik wachy co by to potworek miał co pić :wink:
Dla chcącego nic trudnego... i jak wiadomo liczy się $$$, mnóstwo chęci i czasu ^^
sajo
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

osobiście uważam że to naprawdę niezłe fury do latania bokami i ten GANG silnika prześliczne. Czysty dźwięk MOCY :twisted:
Awatar użytkownika
kamils13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

IMO muscle trza zostawic w spokoju. Od latania bokiem sapania i szpojlerow sa japonce a amerykanskie mięśnie maja jechac na wprost, szokowac przyspieszeniem i szydzic z plastikowych aut ktorych teraz pełno wszedzie.
KGB Oblech Drift Team
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

SMela nie wiem czy jest to temat bo chcialbys zrobic cos takiego to wyprowadze Cie z lasu marzen niestety:) zeby zrobic cos takiego jeszcze na jakims starszym MC trzeba miec 15 worków z kasą i przy tym ściągniecie s15 z jp zrobienei z niego super drift cara to wydatek bardzo mały. muscle cary maja problemy ze sterownoscia zawieszeniem i wszystkim innym co w drifcie najwazniejsze. sa mustangi zrobione do driftu ale one z mustanga nei mają nic finalnie. jest to mega rzezba do tego przecierasz szlaki dostepnosc czesci jest zalamujaco mała nie mowiac o cenach a i tak finalnie objedzie Cie s13 bo bedzie miala lepszą sterownosc wywazenie czy milion innych rzeczy.. imo gra warta swieczki tylko dla kolesi ktorzy kupili juz wszystko co mogli ale nie maja jeszcze drift cara z mouscle cara..
F*** JDM be a ricer. :]
Awatar użytkownika
hemi02
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ale gdzie chcialbys latac taki muscle carem przeciez to wielkie jak dom jest na polskich torach by ci miejsca braklo przednie kola po asfalcie a tylnie po trawie :D
SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

napewno takie auta jak dodge chargeri jego brat sa za drogie... mustangi itp. auta ktore sa bardzo znane... Ale mozna tez spotkac fajne autka ktore nie maja takich zabojczych cen. Sportowe zawieszenie nie jest problemem... :) widzialem ze mozna znalesc. czasem cale podwozie przygotowane do sportu dla auta z lat 70 :)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/TCI-67-6 ... ccessories

autko odchodzic. pewnie jest co tam wywalic :)
Obrazek

Awatar użytkownika
I.T
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Do niektorych modeli amerykanskie firmy buduja zawieszenia, chodz zeby w programie Overhaul (niepamietam dokladnie nazwy leci na discovery o firmie odnawiajacej ludzia samochody) i byl kiedys samochod lata 70` bodajrze i przyslali im do firmy speca od twardych zawieszeni i wstawili cale nowe zawieszenie mega twarde do prawdziwego old schoola. Ale w ameryce to sa firmy czesto dzialajace tylko na US bo zagranica malo kto przebudowywuje amerykance do sportu (poza dragiem) co najwyzej sie odnawia.

Do driftu napewno jest duzo duzo roboty, zaczynajac od samego skretu samochodu. I nie kazda bude bedzie dzialo sie przerobic bez przeszczepu zawiasu bo duzo samochodow ma jeszcze resory z tamych lat
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP

" Most important thing is not power but engine response "

Don`t say what you think cause you get Ban
Awatar użytkownika
suchy071
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Smela to jest ten projekt co gadaliśmy na gg ?? do niego chcesz jeszcze LPG władować ?? :mrgreen:
nie obraź sie ale czas przestać bujac w obłokach i spojrzeć prawdzie w oczy... Smela porywasz się znów z motyką na słońce... :shock:
ostatnio robiłeś ankiete co wybrać Sky R33 GTS czy S13 z SR20DET i na 100% ten temat znów zakończy sie na niespełnonych marzeniach i twoim rozczarowaniu. :mrgreen:

Masz już S13 to inwestuj w nią, porobisz to i podriftujesz :mrgreen: :wink:

pozdrooo :wink:
:above: :above: :above:
SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

suchy071 pisze:Smela to jest ten projekt co gadaliśmy na gg ?? do niego chcesz jeszcze LPG władować ?? :mrgreen:
nie obraź sie ale czas przestać bujac w obłokach i spojrzeć prawdzie w oczy... Smela porywasz się znów z motyką na słońce... :shock:
ostatnio robiłeś ankiete co wybrać Sky R33 GTS czy S13 z SR20DET i na 100% ten temat znów zakończy sie na niespełnonych marzeniach i twoim rozczarowaniu. :mrgreen:

zalozenie tematu nie oznacza czegos co musi sie zrobic. Temat moze byc tez zalozony dla kogos kto nie jest uzytkownikiem i na jedno pytanie nie bedzie robil konta. Ten dzial jest po to zeby pisac o wszystkim... Ja dalem temat, ja czegos sie dowiem, no i pewnie ktos tez skorzysta na informacjach...

No i kto mnie komentuje osoba ktora miala miec 400KM Nitro i wiele wiecej nawet nie ma nyski na chodzie... Pogadamy jak bedziesz mial auto nawet 200KM. Ale najpierw wiem musisz zalozyc ten swoj salon kosmetyczny. Wiec tez nie predko twoje auto wyjedzie a nawet nie predko kupisz... Tak jak pisales chcesz teraz Honde Civic co nie??
Obrazek

Awatar użytkownika
suchy071
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

SMela21 pisze:
suchy071 pisze:Smela to jest ten projekt co gadaliśmy na gg ?? do niego chcesz jeszcze LPG władować ?? :mrgreen:

zalozenie tematu nie oznacza czegos co musi sie zrobic. Temat moze byc tez zalozony dla kogos kto nie jest uzytkownikiem i na jedno pytanie nie bedzie robil konta. Ten dzial jest po to zeby pisac o wszystkim... Ja dalem temat, ja czegos sie dowiem, no i pewnie ktos tez skorzysta na informacjach...

No i kto mnie komentuje osoba ktora miala miec 400KM Nitro i wiele wiecej nawet nie ma nyski na chodzie... Pogadamy jak bedziesz mial auto nawet 200KM. Ale najpierw wiem musisz zalozyc ten swoj salon kosmetyczny. Wiec tez nie predko twoje auto wyjedzie a nawet nie predko kupisz... Tak jak pisales chcesz teraz Honde Civic co nie??
buhehe na rozkręcenie interesu tak sie składa ze mam więc o to niech cię głowa nie boli...
a że wolę zabezpieczyć sobie jakoś przyszłość i mieć z tego zysk niż wpakować odrazu całą kase w auto a potem marzyć o 6 w totka bo nie bedzie na utrzymanie to... to już chyba jest moją osobistą sprawą... bynajmniej mysle rozsądnie...
a co do nyski to ja juz miałem 2 w moim życu a ty ?? kolejna kupuje (3`cią) od jednego z TK więc niech cie głowa o to nie boli.... NX od daaaawna jest u mnie w domciu :mrgreen:
i nie bulwersuj sie tak :mrgreen: a czy ktoś ,,skorzysta`` z tego tematu ?? watpie żeby ktoś sie brał za MC do driftu :mrgreen: nooo stresss 8)
SMela21
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

silniki V8 pakuja to i ktos moze wziac caly woz... tak sie sklada ze ja tez interes swoj zakladam wiec kasa na auto bedzie. nysek nie musze miec niewiadomo ile... wystarczy jedna i o nia dbac a nie zmieniac jak cos padnie. inne auta mialem... co zrobie to tylko przyszlosc powie. nikomu nie jest powiedziane ze interes musi sie dobrze krecic.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”