Nissan SILVIA 2001r.

Moderator: Moderator

Kune
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam!
Dostalem telefon z oferta zakupu takiego samochodu, od razu z czym mi sie skojarzylo to z Nissanem 200SX S14, niby podobne ale to chyba nie do konca to samo :)

Z krotkiej informacji ktora dostalem wynika ze jest to Nissan Silvia GT z 2001r 240 koni seryjnie przy cisnieniu 0,6, teraz podobno laduje ok. bara i jest jakies 290 koni.

Z krotkich poszukiwan po google, wiem niewiele jak narazie, oprocz tego ze w 2001r. auto zostalo wprowadzone do sprzedazy oraz ze bylo sprzedawane takze w Europie.

Czy mozecie mi powiedziec cos wiecej o tym aucie? Jak wyglada z czesciami?? Napewno bede potrzebowal kilka czesci m.in. lampy ze wzgledu ze auto jest uszkodzone przodem. Jak wyglada sprawa ewentualnych modyfikacji samochodu? Czy to tak samo dobry/taki sam silnik jak w 200SX? Gdzie mozna szukac czesci? W Europie cos sie znajdzie? Czy w USA?

Z gory dziekuje za pomoc.

PS. nie wiem wlasnie czy to auto ma pojemnosc 2.0 czy 2.4?! ;/
Renault Clio Sport
www.autobavaria.otomoto.pl
Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

a to przypadkiem nie s15 jest juz ?

ale silnik na bank 2litry :)
Kune
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

nie wiem... calkiem mozliwe... na zywo zobacze go dopiero chyba we wtorek albo srode, a w sobote musze sie zdecydowac.
Renault Clio Sport
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Hmm,jezeli ma turbo to silnik prawdopodobnie 2.0-poniewaz 2.4 nie mialy seryjnie motowanej turbosprezarki.
Jezeli mowa tutaj o S15 Silvia to takowe byly produkowane tylko z kierownica po prawej stronie.
Silnik praktycznie taki sam jak w S14.
Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

borimichal pisze:Hmm,jezeli ma turbo to silnik prawdopodobnie 2.0-poniewaz 2.4 nie mialy seryjnie motowanej turbosprezarki.
Jezeli mowa tutaj o S15 Silvia to takowe byly produkowane tylko z kierownica po prawej stronie.
Silnik praktycznie taki sam jak w S14.

:) to wiem :)

a teraz pytanie do kiedy byla produkowana s14 ?
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

według wikipedii ostatni s14 zszedł z taśmy w Japonii w 1998r o Europie ani słowa a przynajmniej ja nie zauważyłem...

Ale S15 od 2000 wiec kto wie kto wie ;)

Wiki

jeszcze znalazłem coś takiego... co mówi S15 ;p

Silvia
Galeria
Ostatnio zmieniony czw 07 lut, 2008 20:55 przez m0rr1s, łącznie zmieniany 1 raz.
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
Booster
Coś już wiem
Coś już wiem

S14 bylo produkowane do koncowki 2000r s15 bylo produkowane w latach 1999-2002
i wychodzilo z silnikiem 2.0T o mocy 240-250KM i byly to tylko i wylacznie sylvie,
jedynie na rynek jap tak samo jak skyline wiec dorwanie egzemplaza ze swapem kiery praktycznie nierealne.
Jezeli jest to s15 to zapomnij ze dostaniesz do niego czesci w polsce (jedynie mechaniczne bo silnik i zawias praktycznie taki sam co w s14) w innym przypadku czesci to najblizej z wysp.
m0rr1s pisze:według wikipedii ostatni s14 zszedł z taśmy w Japonii w 1998r o Europie ani słowa a przynajmniej ja nie zauważyłem...

Ale S15 od 2000 wiec kto wie kto wie ;)

Wiki
nie czytajcie wikipedii bo to pisza ludzie w wiekszosci nie majacy o niczym pojecia!!!!
Egzemplaz Silvia wychodzil rowniez w modelach s12, s13 i s14
Kune
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

auto nagral kolega z Niemiec, ma on w sobote jechac go ogladac, wiec nie wiem co to za auto. Chlopaczek twierdzi ze to SILVIA napewno ze napewno 2001r i ze z 240 ma 290 koni...
skoro jest zarejestrowany to musi miec kieralke po lewej stronie, bo w DE by to nie przeszlo zeby pasazerem na autostradzie sie wychylac smile.gif

dzwonilem wlasnie do kumpla bo chcial jechac ogladac od razu dzis, ale kazal przyjechac dopiero w sobote... a czy jest mozliwe ze jest jakies auto podobne do tego 4ro drzwiowe ktore mogl tak nazwac? Albo jakies auto w stylu Silvia o ktorym sie tak mowi?

Zagadka jak 150... dlatego tez pytam ;/

ps. co do artykulu kierowalem sie tym: http://www.autocentrum.pl/go/338__naste ... _2__1.html
widac stek bzdur.

a czy jest cos takiego jak: Silvia Convertible Varietta??
Renault Clio Sport
Awatar użytkownika
Booster
Coś już wiem
Coś już wiem

W niemieckim prawie drogowym nie ma odniesienia ze auto RHD nie moze zostac zarejestrowane wiec do ruchu dopuszczone sa auta LHD i RHD tak samo jak w wielkiej brytanii.
Awatar użytkownika
szeni
Stały gość
Stały gość

a to jest data produkcji czy data pierwszej rejestracji , bo to jest róznica

silvie wychodzily tylko u skosnych

a slniczek w brew pozorom ma pare róznic.......

co do lam wszystko teraz dostaniesz przez internet

powiem tak jesli to s15 spec r masz szczescie nawet bardzo duzo szczescia
jezeli to s15 spec s dalej masz duzo szczescia
jezeli to s14a to tylko masz szczescie ze taki swierzy ;p

a tak na serjo to zycze ci zeby zeby to byla s15 wtedy bediesz mial ten tytuł pierwszego co ma w poplsze s15
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

2.0 bez turbiny chyba. niby jest.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

ODINN pisze:
tak spotkalem sie z taka informacja i to jest s15. Jak bedziesz widzial auto porob foty to Ci powiemy co to jest
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Awatar użytkownika
ipi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Kune pisze: a czy jest cos takiego jak: Silvia Convertible Varietta??

pewnie ze była jak zobaczyłem pierwszy ras w necie to się zakochałem :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tymczasowo brak podpisu
Awatar użytkownika
szeni
Stały gość
Stały gość

aaa i poszperalem i okazlao sie ze pewien gosc z nissantech.pl ma s15 i to wlasnie w wersji spec s cztyli sr20de + automatyczna skrzynka ;/ no ale zawsze to s15 prawda :!: tyle ze on siedzi w anglii
Awatar użytkownika
zell
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

EnDrIu pisze:
ODINN pisze:
tak spotkalem sie z taka informacja i to jest s15. Jak bedziesz widzial auto porob foty to Ci powiemy co to jest
również S13 wychodziły w wersji convertible, tyle że one chyba były dostepne w wersji K's (czyli z DET'em), S15 tylko SR20DE ze Spec S, ale za to ma rewelacyjne body, no i dach się składa w coś koło 15 sekund więc nie tak długo :D

u niemców możesz mieć RHD ale łatwe to nie jest, tanie też nie, prawo nie jest tak liberalne jak w GB
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”