Kupno zadbanego 200sx s14
Moderator: Moderator
-
lolek0
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam!! Na początku od razu mówie ze jestem nowy i przepraszam za wszelkie pomyłki,.. a teraz jak wyżej mam zamiar kupic 200sx s14 97/98/99 rok.Na co mam zwrócić uwage przy zakupie?? Z tego co wiem one fabrycznie mają jakąś wade z wężykiem do turbo?? to prawda??? jeśli tak to o co dokłądnie chodzi??? Szukałem na forum jest tego sporo ale dokłądnych info. brak.. Z forum wiem ze lepiej troche więcej zapłacić ale kupić dobre auto wobec tego jeszcze troszke poczekam ale w tym czasie chce dowiedzieć sie o tym aucie możliwie jak najwięcej..Z góry dziekuje za wszelkie info.... Pozdrawiam

Lolek
Poradnik kupującego http://www.turbokillers.com/content/view/36/53/
Problem z wężykiem miały s13 a nie s14
Problem z wężykiem miały s13 a nie s14
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
Dołączam się do pytań i wątpliwości
Zastanawiam się bardzo nad s14('98,'99). Od dłuższego już czasu siedzę po nocach wgryzając się w forum. Czasu mam dużo, ponieważ doznałem poważnej kontuzji i siedzę cały czas w domu. Znalazłem mnóstwo informacji jak z SX-a zrobić rakietę, zwłaszcza z s13, ale nie znalazłem nic na temat awaryjności tego auta(s14). Chętnie dowiem się czegoś więcej, niż to co jest w poradniku kupującego
.
Nie wychylałem się z pytaniami po przeczytaniu regulaminu
, ale powoli się poddaję
Powiem szczerze, że ziarno niepewności zasiali we mnie moi znajomi mówiąc, że japończyk, sportowy, części i turbo, ale się nie załamuję.
Proszę o jakieś obiektywne informacje na temat tego auta. Chcę go używać do codziennej, normalnej jazdy.
Zastanawiam się bardzo nad s14('98,'99). Od dłuższego już czasu siedzę po nocach wgryzając się w forum. Czasu mam dużo, ponieważ doznałem poważnej kontuzji i siedzę cały czas w domu. Znalazłem mnóstwo informacji jak z SX-a zrobić rakietę, zwłaszcza z s13, ale nie znalazłem nic na temat awaryjności tego auta(s14). Chętnie dowiem się czegoś więcej, niż to co jest w poradniku kupującego
Nie wychylałem się z pytaniami po przeczytaniu regulaminu
Powiem szczerze, że ziarno niepewności zasiali we mnie moi znajomi mówiąc, że japończyk, sportowy, części i turbo, ale się nie załamuję.
Proszę o jakieś obiektywne informacje na temat tego auta. Chcę go używać do codziennej, normalnej jazdy.
jaki problem z częściami ?
jedyny problem jaki miałem to z tylną szybą jak mi ktoś ją rozp..., ale znalazła się szybko
czesci silnikowe sa dostepne przeciez
panewki, pierscienie, uszczelki to wszystko mozna kupic
problemem w s14 są przednie wachacze, sworznie są wymienne ale ... niestety nie ma nigdzie zaminników, niby są, ale nie pasują, więc trzeba cały wachacz nowy albo dorabiać
turbo - czy kupisz niemieckie, francuskie czy japońskie to turbo wszędzie prawie to samo
garetty przewaznie wiec to tez nie problem
czesci blacharskie
allegro, do s14a ciezko, ale sa laminaty
do s14 raczej bez problemu
główny problem to znaleźć mechanika który się zna nie tylko na mechanice ale i na całej reszcie bo troche czujników jest w aucie, taki mechanik który chwyta o co chodzi w silnikach turbo
a najlepiej to znać się samemu
jedyny problem jaki miałem to z tylną szybą jak mi ktoś ją rozp..., ale znalazła się szybko
czesci silnikowe sa dostepne przeciez
panewki, pierscienie, uszczelki to wszystko mozna kupic
problemem w s14 są przednie wachacze, sworznie są wymienne ale ... niestety nie ma nigdzie zaminników, niby są, ale nie pasują, więc trzeba cały wachacz nowy albo dorabiać
turbo - czy kupisz niemieckie, francuskie czy japońskie to turbo wszędzie prawie to samo
czesci blacharskie
główny problem to znaleźć mechanika który się zna nie tylko na mechanice ale i na całej reszcie bo troche czujników jest w aucie, taki mechanik który chwyta o co chodzi w silnikach turbo
a najlepiej to znać się samemu
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
przez 3 lata to co pamietam:
sonda lambda, wachacz, tarcze hamulcowe wszystkie zmienilem + klocki, amorki przod, wydech cały, felgi, opon pare sztuk, żarówki na przodzie 2 razy, kol wydechowy baranek, filtry, oleje, plyny, duuuzoo benzyny, pompa paliwa, swiece, panewki korbowodowe - nie dlatego ze stukaly, ale dla swietego spokoju bo auto ma miec powyzej 250KM a ma juz 150 tys naturlane, dywaniki, wycieraczki, bov - seryjny zawor byl nieszczelny i tak pewnie jest w kazdym seryjnym, silniczki od spryskiwacza - pasują od matiza
tylna szyba, bo wybita została, szpilki bo dystanse zakładałem, sprzęgło
czyli tak naprawde nie popsulo sie nic oprocz sondy i spryskiwaczy - chyba, bo serio, nie pamietam juz
ale auto bylo kupione w niemczech, nie od handlarza i bylo widac ze jest zadbane, a nie odpicowane do sprzedazy
jak sobie przypomne cos to dopisze
sonda lambda, wachacz, tarcze hamulcowe wszystkie zmienilem + klocki, amorki przod, wydech cały, felgi, opon pare sztuk, żarówki na przodzie 2 razy, kol wydechowy baranek, filtry, oleje, plyny, duuuzoo benzyny, pompa paliwa, swiece, panewki korbowodowe - nie dlatego ze stukaly, ale dla swietego spokoju bo auto ma miec powyzej 250KM a ma juz 150 tys naturlane, dywaniki, wycieraczki, bov - seryjny zawor byl nieszczelny i tak pewnie jest w kazdym seryjnym, silniczki od spryskiwacza - pasują od matiza
czyli tak naprawde nie popsulo sie nic oprocz sondy i spryskiwaczy - chyba, bo serio, nie pamietam juz
ale auto bylo kupione w niemczech, nie od handlarza i bylo widac ze jest zadbane, a nie odpicowane do sprzedazy
jak sobie przypomne cos to dopisze
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
Raz jeszcze wielkie dzięki IceMan za wkład w rozwianie moich obaw i wątpliwość. Mam nadzieję, że jak już stanę na nogi to znajdę coś w krainie trabantów i samochodu dla ludu:D
Cały czas śledzę ich strony i jak na razie to tylko ceny mnie trochę odstraszają
.
Cały czas śledzę ich strony i jak na razie to tylko ceny mnie trochę odstraszają
ano nic sie nie zrobi
aut tych jest coraz mniej bo duzo idzie do driftu i pewnie troche konczy na drzewie
jeszcze rok dwa temu byly jakies sensowne ilosci w niemczech ale teraz to kolo 20 sztuk chyba i wiekszosc zna swoja cene
jak tak dalej pojdzie to moze zaczna drozec
aut tych jest coraz mniej bo duzo idzie do driftu i pewnie troche konczy na drzewie
jeszcze rok dwa temu byly jakies sensowne ilosci w niemczech ale teraz to kolo 20 sztuk chyba i wiekszosc zna swoja cene
jak tak dalej pojdzie to moze zaczna drozec
- _chester_
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
jeszcze jakis rok dwa temu w calej PL bylo tyle s14/s14a ile teraz pewnie w samej wawieIceMan pisze: jeszcze rok dwa temu byly jakies sensowne ilosci w niemczech ale teraz to kolo 20 sztuk chyba i wiekszosc zna swoja cene
WWW.Ecu-Tune.Pl
Sprzedaż, Montaż i strojenie Nistune, Ecumaster, SMT6, Apexi PFC, AEM
Sprzedaż, Montaż i strojenie Nistune, Ecumaster, SMT6, Apexi PFC, AEM