witam
mam pytanie..... gdzie są na nadwoziu wybite numery oprócz ścianki grodziowej......
bo nie moge znaleźć.
a poza tym mam drugie pytanie...... (pytanie do osób bardziej zapoznanych)
jeżeli się ma auto zarejestrowane z kierownicą po prawej stronie jak w polsce po normalnemu...
to czy jest to zapisane w dowodzie rejestracyjnym... czy nie (jakaś notka że auto ma kierownice po drugiej stronie.
gdzie numery nadwozia
Moderator: Moderator
1.Najpierw podaj model samochodu a następnie pytaj!LongR pisze:witam
mam pytanie..... gdzie są na nadwoziu wybite numery oprócz ścianki grodziowej......
bo nie moge znaleźć.
a poza tym mam drugie pytanie...... (pytanie do osób bardziej zapoznanych)
jeżeli się ma auto zarejestrowane z kierownicą po prawej stronie jak w polsce po normalnemu...
to czy jest to zapisane w dowodzie rejestracyjnym... czy nie (jakaś notka że auto ma kierownice po drugiej stronie.
2. Nissany zawsze mają nr na scianie grodziowej,występują po prawej stronie od srodka sciany grodziowej, po lprawej stronie również masz tabliczke znamieniową.(jeżeli chodzi o tabliczke tak maja nissany s13)
3.Wersje amerykanskie mają dodadkowo tabliczkę na lewym falcu jak otwierasz drzwi od strony kierowcy i na desce rozdzielczej w lewym narozniku masz numery nadwozia,
Golfy V mają aż w trzech miejscach numery nadwozia na prawej podłużnicy, drugi jest umieszczony na podłodze gdzie przykręcasz fotel kierowcy trzeci numer masz pod tylnimi siedzeniami po prawej stronie to ci podałem tak dla przykładu, im nowszy samochód masz ich wiecej.
Jeżeli nie masz numerów na scianie grodziowej, to był kiedys malowany i swietny lakiernik zamalował numery, lub sciana grodziowa jest brudna
Jedz na stacje diagnostyczną to ci wszystko powiedzą o rejestracji samochodu po prawej stronie.
Jęzeli masz samochód z kierownicą po prawej stronie wszystko bedzie odwrotnie!
dandi
-
LongR
- Coś już wiem

- Kontakt:
sorki masz racje nie podalem modelu... chodziło o s13....
na ściance mam numery tylko myślałem ze moga byc gdzieś jeszcze....
teraz jeszcze tylko musze się dowiedziec o tym dowodzie czy mają jakieś notki.....
z wizytą w stacji diagnostycznej moze być różnie bo jestem w anglii
pozdro
[ Dodano: Wto Paź 02, 07 23:53 ]
a więc z numerami znalazłem odpowiedz na moje pytanie w artykułach na stronie głównej....
dalej kontynuuje pytanie czy jest coś w dowodzie rejestracyjnym na temat kierwonicy po drugiej stronie.
na ściance mam numery tylko myślałem ze moga byc gdzieś jeszcze....
teraz jeszcze tylko musze się dowiedziec o tym dowodzie czy mają jakieś notki.....
z wizytą w stacji diagnostycznej moze być różnie bo jestem w anglii
pozdro
[ Dodano: Wto Paź 02, 07 23:53 ]
a więc z numerami znalazłem odpowiedz na moje pytanie w artykułach na stronie głównej....
dalej kontynuuje pytanie czy jest coś w dowodzie rejestracyjnym na temat kierwonicy po drugiej stronie.