Uszczelka głowicy
Moderator: Moderator
Gdzie dostane jakąś dobrą uszczelke pod głowe w Warszawie? Coobcio polecił Elringa ale niestety Inter Cars nie ma w magazynie i mogą mi sprowadzić ale to potrwa ok 3 tyg. Inne punkty w których sprzedają produkty tej firmy nie mają akurat do CA18DET a jedyne przedstawicielstwo w polsce firmy Elring ( nawet w Markach koło W-wy) nie odbiera telefonu
. Cometic troche za drogi a do uszczelek JC i Elwis jakos troche boję się podchodzić . Ewentualnie w www.autouszczelki.pl powiedzieli ze wykonają na wzór taką , jak sie nie myle to ze stopu IT ( chyba ) a koszt to 150zł . Podobno wytrzymałe.... Nie wiem co brać... doradzcie! Jak juz z auto uszczelek to jaka grubość ?
- dziubas
- -#Klubowicz

- Kontakt:
ostrobramska(chyba 52a) róg Rodzielewiczówny tam w nieautoryzowanym serwisie (bo obok jest drugi nissan serwis ,sklep)dostaniesz oryginal za 190plnGdzie dostane jakąś dobrą uszczelke pod głowe w Warszawie?
czy ori wytrzyma mi tak mniej wiecej 1 bar ? ( bede chcial tyle dmuchnąć) ?
- dziubas
- -#Klubowicz

- Kontakt:
WYTRZYMA mysle ze jakies 2 lata max i to nawet przy 0.8 podobna zywotnosc to jest 200sx i psuje sie co rok konkretnie. Chyba ,ze ktos jezdzi tym jak pizdek ,a wielu takich widze po wawie z wydechami,coolerami i tjuningami na 220kucy co sie toczą od stacji do stacji 
kolega przekona sie po 3 wyminie uszczelki ze nie ma co sie pierd.... w tancu
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
To co Rafi proponujesz?
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
cometic na wieki
wsszystko inne łacznie z orginałem to shit
mam jeszcze doraniane okówane stala z obu stron i odprężające 2-2,2mm grube za 130zł i na takich ca18det jeżdzą z różnym powodzeniem ale ZDECYDOWANIE lepiej niz na shitach typu elwis, ajusa, takoma itp.
W SR te stalowe uszczelki sprawója sie bez żadnych zastrzeżeń i spokojnie mozna mieć 400KM i na nich latać wg. mie cometic w sr staje sie zbędny.
wsszystko inne łacznie z orginałem to shit
mam jeszcze doraniane okówane stala z obu stron i odprężające 2-2,2mm grube za 130zł i na takich ca18det jeżdzą z różnym powodzeniem ale ZDECYDOWANIE lepiej niz na shitach typu elwis, ajusa, takoma itp.
W SR te stalowe uszczelki sprawója sie bez żadnych zastrzeżeń i spokojnie mozna mieć 400KM i na nich latać wg. mie cometic w sr staje sie zbędny.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
2mm nie bedzie za duzo? narazie t28 dmucha koło 0.8 ( mysle zeby do 1 podciągnąć) nie za bardzo sie odprezy?
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
nie zaóważysz róznicy miedzy zwykła uszczelka a 2mm wiez mi. wg mnie nie ma czegos takiego jak zabardzo odprężony silnik turbo
Kompresia na takiej uszczelce spada do 10,5bara z 11,5 a stopien spręzania może o pół stopnia.
Kompresia na takiej uszczelce spada do 10,5bara z 11,5 a stopien spręzania może o pół stopnia.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Dziekuje wszystkim za info. Uszczela 2mm zamówiona u Jarkowego
jak stwierdze ze bedzie za grubo to najwyzej zamiast prostego zabielania zrobie ciut większe planowanko łba 
skąd taka pewnośćdziubas pisze:ten twoj leb to byl juz zabielany pare razy wiec niech go tylko za bielą i bedzie dobrze