Witam,
Zastanawiam sie nad zakupem nissana 200sx 20.turbo lub nad preluda 2.2 v-tec. Które auto polecacie? Jak oceniacie kwestie osiągów, dostępność części oraz awaryjności. Sprawdzałem osiągi obydwóch, ale nie wiem jak to sie ma w praktycem, który jest lepszy/szybszy? Gdzie moge znalezc dokladne osiagi nissana 200sx 2.0 turbo (osiągi na poszczefgólnych biegach, moc, prekość max itd).
Pozdr
200sx 20.t vs prelude 2.2 v-tec
Moderator: Moderator
Myślę kolego, że z takimi pytaniami powinieneś się udać na bardziej obiektywne forum...
Pozdro
Pozdro
Tez sie kiedys nad tym zastanawialem , piszesz 2.0 nissan wiec s14. Awaryjnosc mysle przy odpowiednim traktowaniu turbo , podobna. Oba mają cos w sobie , nissan robi pssssyt a honda ladnie wyje na V-tecu. Seryjne osiagi zblizone , w nissane latwo podkrecic o 50% i wiecej , w hondzie juz nie poszalejesz. Ale ..... nissan to RWD
wiec honda odpada i koniec

podepne sie do tematu co jest szybsze seryjny nissan 200sx s13(169hp) czy honda acord type r (212hp)
i drugie s13 zdłubana na 200/210hp a acord tpe r zdłubany na 230hp
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Czerwone są szybsze... YZF600R thundercat + oval carbon laser exhaust onboard 
Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
nie wiem jak sie ma accord do civic'a type r ale z doswiadczen wlasnych - majac 200KM + walek od Cziko scigajac sie civiciem dlubnietym na 230km szlismy niemalze rowno (mial lepszy czas reakcji a ja mialem ciut lepszy czas przejazdu ale niemalze identyczny)bazabaza pisze:podepne sie do tematu co jest szybsze seryjny nissan 200sx s13(169hp) czy honda acord type r (212hp)