http://www.akara-turbo.pl
Nikomu nie polecam tego zakładu.
Oddałem im moje T25 z Nissana S13 na przerobienie na T28 z nowymi gratami. Zapłaciłem 1k za tą operacje. Po założeniu turbina wyła jak opętana i nie chciała pompować. Po wyjęciu okazało się, że ma taki luz, że wirnik wali o obudowe. Okazało się to w niedziele wieczorem.
W poniedziałek turbo wyjąłem, by we wtorek polecieć do Oleśnicy, by ją naprawili (dostałem gwarancje 12m-cy). Pojechałem osobiście, żeby ją sobie dzisiaj włożyć, bo wysłka kurierem nie zamknęła by się w 2 dniach w dwie strony. A chciałem się wyrobić na II runde Toyo Drifting Cup.
Więc dzisiaj ją włożyłem i co? I to samo... Wycie w pizdu, do tego taka dymaka olejowa, jakby ktoś w wydech granat dymny wrzucił...
I mam też pytanie - czy można wyegzekwować w jakiś sposób zwrot pieniędzy jak jest gwarancja, czy w nieskończoność będą mi "naprawiać"?
Partacze od TURBIN - UWAGA!
Moderator: Moderator
tysiaka? za sama wymiane? zawiozles z zestawem naprawczym do t25/t28 czy innymi diwajsami? niezla cena. znaczy przegieta troche.
po sadach chcesz ich ciagac? to chyba nie wchodzi w 24 godzinne, wiec sie naczekasz. chyba niewarto.
a czy nie moga ci zalozyc na miejscu, i z miejsca mozesz im pokazac palcem ze zjebali robote po RAZ #3 (lub tez nie)?
czy zostalo ci powiedziane, co zostalo zrobione w ramach reklamacji/naprawy gwarancyjnej?
przejrzyj prawa gwarancyjne oraz prawa konsumenta.
ps - jakiejs uszczelki nie wlozyli chyba jak dymi...? albo calego lozyska zapomnieli jak wirnik lata? albo wlozyli stare?
po sadach chcesz ich ciagac? to chyba nie wchodzi w 24 godzinne, wiec sie naczekasz. chyba niewarto.
a czy nie moga ci zalozyc na miejscu, i z miejsca mozesz im pokazac palcem ze zjebali robote po RAZ #3 (lub tez nie)?
czy zostalo ci powiedziane, co zostalo zrobione w ramach reklamacji/naprawy gwarancyjnej?
przejrzyj prawa gwarancyjne oraz prawa konsumenta.
ps - jakiejs uszczelki nie wlozyli chyba jak dymi...? albo calego lozyska zapomnieli jak wirnik lata? albo wlozyli stare?
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
wiele razy bylo
ze lepiej kupic inna turbine niz regenerowac
jak widac podtarcie dupy szklem znowu bolalo !
ja regenerowalem swoje dwie T25 w ilawie po 2tys km obie zachowywaly sie tak samo jak przed regeneracja...
NIGDY WIECEJ REGENERACJI TURBIN !!!!
tylko i wylacznie nowe, tylko i wylacznie oryginalne
przy aktualnym kursie dolara i dostepnosci czesci naprawde w dobrej cenie mozna kupic nowa turbinke btw. ktos mi dal oferte na GT2871 za 2,5kPLN
wracajac do tematu
z doswiadczenia wiem ze zazwyczaj przy takich regeneracjach to beda Ci to naprawiac do usranej smierci
bo czesto jest zapis o gwarancji tylko na wykonanie uslugi (bo turbina byla Twoja i to stara )
najlepszym wyjsciem jest spokojny dialog
ze lepiej kupic inna turbine niz regenerowac
jak widac podtarcie dupy szklem znowu bolalo !
ja regenerowalem swoje dwie T25 w ilawie po 2tys km obie zachowywaly sie tak samo jak przed regeneracja...
NIGDY WIECEJ REGENERACJI TURBIN !!!!
tylko i wylacznie nowe, tylko i wylacznie oryginalne
przy aktualnym kursie dolara i dostepnosci czesci naprawde w dobrej cenie mozna kupic nowa turbinke btw. ktos mi dal oferte na GT2871 za 2,5kPLN
wracajac do tematu
z doswiadczenia wiem ze zazwyczaj przy takich regeneracjach to beda Ci to naprawiac do usranej smierci
bo czesto jest zapis o gwarancji tylko na wykonanie uslugi (bo turbina byla Twoja i to stara )
najlepszym wyjsciem jest spokojny dialog
Ja ostatnio robiłem swoje w autobanit.eu, przekonali mnie że może skoro nie chcę naprwy, to oni zmieną tylko środek. I wymienili rdzenie zostawiając stare obudowy.
W sumie kosztowało to poniżej 2000 za sztukę.
Ważne jest żeby fimra miała dobre stanowisko wyważania wirników, wtedy nie powinno być problemów z regenerowanymi turbinami.
Dobre stanowisko tzn do 200-250 000 obr/min.
W sumie kosztowało to poniżej 2000 za sztukę.
Ważne jest żeby fimra miała dobre stanowisko wyważania wirników, wtedy nie powinno być problemów z regenerowanymi turbinami.
Dobre stanowisko tzn do 200-250 000 obr/min.
zastanawia mnie jedno ... mase razy mozna sie spotkac wlasnie z "zepsuciem" turbiny po regeneracji, ALE ... te firmy istnieja, wykonuja ciagle takie uslugi ... w takim razie na czym zarabiaja ? na samym tylko nabijaniem klientow ? przeciez to jest bez sensu ...
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
a ja jezdze na regenerowanej i nienarzekam dziala bez zarzutu juz ponad rok a robilem ja w borowej to jest kolo olesnicy moze jakies 4km pozdro
Mniam popieram choć nową też mi szlak trafił 
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
ja mialam podobnie,
zrobili to troche kaplicowo chlopaki spod mielca,
ale potem naprawili i poki co hula.
Ale wyje okrutnie
tak to juz wychodzi ze regeneracja niestety nie sprzyja
poki co, w takim razie trzeba zarabiac na nowe nowe i tylko nowe turbo
zrobili to troche kaplicowo chlopaki spod mielca,
ale potem naprawili i poki co hula.
Ale wyje okrutnie
tak to juz wychodzi ze regeneracja niestety nie sprzyja
poki co, w takim razie trzeba zarabiac na nowe nowe i tylko nowe turbo
-
Raceboy
Poprawili trzeci raz... Włożyłem, poszło 0.7 bara i turbina zrobiła 'trach'...
Ręce mi opadły.
Ręce mi opadły.