piszczenie

Moderator: Moderator

zozo1

mam takie mało pytanko

gdy kupiłem nyske to przy odpalaniu zawsze mi piszczałi mi paski wiec powymieniałem wszystkie paski , napinacze rozrząd cały zestaw i nie stety piszczenie ucichło ale na pare dni pojechałem zeby mi naciagneli no i piszczenie znow ucichło ale nie stety znow sie pojawiło i to zawsze jest jak rano odpalam i troche popiszczy i przestaje a nie wiem co to moze i jaka to przyczyna ze tak piszczy

pozdrawiam
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mam dokładnie ten sam problem, paski naciągnięte - kilka dni ciszy, później znowu piszczy...
:: 4skills.pl :: Profesjonalne szkolenia ::
Awatar użytkownika
Krystian
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Polecam sprawdzić czy piszczy po naciśnięciu sprzęgła. Mi też czasem piszczy a jak nacisnę sprzęgło to ustaje. Nie bardzo sie znam na skrzyniach biegów ale tam jest takie łożysko które czasem odmawia współpracy gdy sie je źle traktuje :D
zozo1

mi non stop piszczy czy nacisne sprzegło czy nie zawsze mosze stac i czekac jak przestanie pary razy miałem ze jak mi przestało piszczec i pozniej jak jechał to wlasnie nie raz mi zapiszczało przy puszczaniu sprzegła tak piszczało dopuki nie zaczał samocod ciagnac
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To lozysko to sie nazywa lozysko oporowe chlopaki.
Awatar użytkownika
edd
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Nie bardzo sie znam na skrzyniach biegów ale tam jest takie łożysko które czasem odmawia współpracy gdy sie je źle traktuje :D
łożysko oporowe bardziej jęczy niż piszczy a poza tym co to ma wogóle wspólnego z piszczącym paskiem???

ja przerobiłem troche napinacz naciągnąłem mocno pasek i już nie piszczy bo standardowy napinacz mi sie zawsze luzował....
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

sprzęgło nie ma tu nic do rzeczy, jak zmodyfikowałeś swój napinacz?
:: 4skills.pl :: Profesjonalne szkolenia ::
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”