CO Z PROGAMI??

Moderator: Moderator

xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Wiatm kupiłem nissanka S13 i mam problem bo nie moge nigdzie dostać progów jedyne salon ale wiadomo cena jest........ Wiec może pomożecie może macie namiary kto coś takiego robi?? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
MKx
Stały gość
Stały gość

chodzi ci o nakładki na progi, takie tuningowe?
jeśli tak to np
http://plustuning.super.sklep.pl/sklep/ ... h=1_84_228

p.s swoją drogą to ceny podskoczyły, bo ja pamiętam 150 za progi i 250 za zderzak!
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

Tu tez mozesz dostac i sie potargowac, wykonanie jest ok ale dopasowanie ......to droga przez meke, ktora sam przebylem :evil: :evil: :evil: ale jakos wyglada 8)
http://www.tuning-zone.pl/?pageid=264&lang=pl
kevin
Coś już wiem
Coś już wiem

Tak naprawde to masz 4 rozwiązania

1. szykasz używanych progów nie zgnitych i prostych ( dawno nie widzialem ) wycinasz z budy i wstawiasz do swojej

2. bardzo dobry blacharz z doświadczeniem zrobi takie progi kwestia kasy ale dobrze wykonane wyglądają jak orginał

3. Założyć zaślepki :) jak proponowali koledzy

4. Zostawić stare a ewentualne dziury wykorzystywać jako dodatkowe schowki na drobiazgi

Ja polecam 2 warto szukać !!!

Jak bedziesz miał problemy to szukaj ludzi którzy odnawiaja stare auta maja napewno doświadczenie i sprzęt

Powodzenia !!!
Lubimy ostro zakurzyć .....
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

no tak najchętniej bym kupił nowe progi ale cena w salonie ........przegina. Z blacharzami to druga strona medalu do którego sie nie pojedzie to twierdzi że zrobi ale dawać w ciemnoe to też o k.d.r. Nie wiecie może czy te częsci są dostępne w niemczech??
Awatar użytkownika
skotny
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

witam! takie progi mozesz dostac w darlowie za okolo 150zl ,mam je zalozone i jest ok
nr. do tego co je robi 692717826 :D
Załączniki
100_1010.JPG
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Dzwoniłem do gościa ma takie progi ale nakładki - ok są fajne ale to pozniej najpier musze zrobić swoje bo chodzi mi o blache - orginalne nie zadne dokladki.
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no to co za problem wspawać kawałek blachy nawet na kilka mm??
W końcu pod nakładkami i tak nie będzie tego widać to jest duże pole manewru...
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Problem jest taki że sam nie potrafie władać migomatem, a boje sie dać komuś żeby ktoś to zj............ i żeby później żalował:(
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

No to pociesz się tym że musiałby mieć na prawdę dwie lewe ręce bo takie nakładki przykrywają wszystko Od dziur po konserwację tak że jak ktoś ma trochę pojęcia to nie może tego spartolić...
Pytać
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Hmm wydaje mi się że w dalszym ciągu się nie rozumiemy - to napisze jescio raz:P że potrzebuję kupić "reparaturki" progów bo dla moich matka rdza nie była nie litościwa. A znowusz nie będę robił popeliny i nie bede na rdze nakładał jakieś nakładki.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

xree pisze:Hmm wydaje mi się że w dalszym ciągu się nie rozumiemy - to napisze jescio raz:P że potrzebuję kupić "reparaturki" progów bo dla moich matka rdza nie była nie litościwa. A znowusz nie będę robił popeliny i nie bede na rdze nakładał jakieś nakładki.
Wolakowi chodzilo o to ze najpierw dajesz komus do spawania z obojetne jakie blachy, a zeby "seryjnej blachy ktora zostala juz NAPRAWIONA" niebylo widac to montujesz na to spoilery progowe ktore uniemozliwiaja dojrzenie źle zrobionej pracy blacharskiej
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Wolakowi chodzilo o to ze najpierw dajesz komus do spawania z obojetne jakie blachy, a zeby "seryjnej blachy ktora zostala juz NAPRAWIONA" niebylo widac to montujesz na to spoilery progowe ktore uniemozliwiaja dojrzenie źle zrobionej pracy blacharskiej
Dokładnie tak Czytasz w moich myślach :mrgreen:
Bo po co ganiać za oryginałami skoro i tak mają być nałożone nakładki A wstawienie zwykłej blachy wcale nie oznacza fuszerki bo jeśli ktoś to dobrze zrobi to nie będzie do odróżnienia nawet bez nakładek
Pytać
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To może ktoś z forum jest z dolnośląskiego i wie gdzie można coś takiego zrobić żeby miało to rece i nogi i do tego w przyzwoitych pieniądzach:).
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

przy okazji dokładek na progi zapytam... może ma ktoś namiary, albo wie gdzie możńa dostać pogi do s13, ale takie delikatnijsze troche (bez pseudo wlotów) ? ew. takie jak ma np. tery na aucie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”