rozwaliło turbine w drobny mak

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

no i stało sie nie wiem jakim cudem ale odłamał sie kawałek kolektora wydechowego i rozwaliło mi turbine będę musiał z powrotem założyć t25(dobrze że nie sprzedałem)

wie ktoś co to za turbina na muszli pisze ar.48 m24
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

?

jaki miales, nissanowski oryginalny, czy rurowy ?
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

oryginał

Ps. jeśli ktoś ma nie potrzebną t28 może być do regeneracji to przygarnę byle była by jeszcze do naprawy

[ Dodano: Czw Kwi 19, 07 09:55 ]
zna ktoś dobry warsztat gdzie regenerują turbiny na śląsku
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

bazabaza pisze:no i stało sie nie wiem jakim cudem ale odłamał sie kawałek kolektora wydechowego i rozwaliło mi turbine będę musiał z powrotem założyć t25(dobrze że nie sprzedałem)

wie ktoś co to za turbina na muszli pisze ar.48 m24
hehe, witam w klubie
masz taką samą turbawkę jak ja
jest to garett T25 z Rovera 820ti
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

czym ta z rovera różni sie od tej z nissana (jest lepsza/gorsza ma większy potencjał)
na pewno ma wbudowany zawór spustowy zanim zmieniłem ją na t28 to przy zmianie biegów było słychać fajne syczenie
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mi się t28 wysypało wczoraj ale nie wiem jeszcze jak bardzo.jutro w wolnej chwili sprawdze wirnik...ale na 99% bedzie na sprzedaż do regeneracji...
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Awatar użytkownika
somsiad511
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ODINN pisze:?

jaki miales, nissanowski oryginalny, czy rurowy ?
a co w rurowych to zdarza sie czesto ze cos sie odlamuje zniego bo zamierzam wkrutce zakupic rurowy kolektor pod t3 od pajaka (pewne zrudlo)i niechce by cos takiego sie stalo bo szkoda turbinki bedzie
tel 511094691
Awatar użytkownika
bazabaza
Stały gość
Stały gość

postanowiłem będę przerabiał t25 na t28 co trzeba wymienić żeby takową przeróbkę zrobić (będę to robił w zakładzie gdzie reperują turbiny tylko musze im podać jakie chce wymiary wirników oraz kół kompresii) i w tym jest problem bo nie mam pojęcia jakie mam podać wymiary

[ Dodano: Sro Kwi 25, 07 23:11 ]
wie ktoś czym ta t25 z rovera różni się od t25 z nissana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”