Piszcie tu o wszystkich zakładach, sklepach itp., które moglibyście polecić lub odradzić komuś.
Ja na razie polecam 3, a w zasadzie 2 (ostatniej nie znam) hurtownie części nowych, używanych i zamienników do samochodów japońskich:
1. Hippol
Warszawa ul. Odrowąża 15
tel. 8140183 i 8140185
mogę wklepać ich kompletną ofertę do 200 SX'a s13
2. JapanCars
Warszawa ul. Szyszkowa
3. Nippon Auto
Warszawa ul. Radzymińska
(dane uzupełnię wkrótce)
Polecane zakłady
Moderator: Moderator
-
Goran220V
Odradzam serwis Nissana T&T Zaborowski. Kiedys byl na Bokserskiej teraz zdaje sie jest przy salonie na Pulawskiej. Lokalizacja inna ale pewno "fachowcy" ci sami. Jesli ktos ma jakis dobry zaklad w Wawie (najlepiej lewobrzezna i najlepiej poludnie), ktory zna sie na 200sx'ach to bardzo bym sie taka informacja ucieszyl.
Ciekawe zeczy sa w stanie kolesie wykonac ale bardzo drogo moim zdaniem
http://www.tuning.otv.pl/tuning/index.html
http://www.tuning.otv.pl/tuning/index.html
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Servis turbin. Koleśe z pod elbląga PIR. Miałem z nimi zmagania (troche na swoją proźbe) ale potrafią Turbo zrobić i to za bardzo małem pieniądze. 600zł remont główny z wyważeniem. (ostatnio 2 tygodnie temu dałem swoja T28 na przegląd wymienili podstawowy uszczelniacz i na nowo wyważyli zapłaciłem 300zł i mam gwarancje na 6 miechów)
Adres internetowy podam później bo mi się gdzieś zapodział
hłopaki robia remonty również wysyłkowo i za przesyłke płaci się 25 zł
Adres internetowy podam później bo mi się gdzieś zapodział
hłopaki robia remonty również wysyłkowo i za przesyłke płaci się 25 zł
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Zapomniałbym - 3majcie się z daleka od serwisu Nissana na Oczapowskiego (niedaleko Wolumenu). Kiedyś jak chcięli mnie szybko ujrzeć ponownie to śrubką ustawili mi tak obroty nieobciążonego silnika, że zgasł mi 3 razy w drodze do domu. Padaka. Siada wtedy wspomaganie kierownicy, nie wiesz na początku co się dzieje. Raz na zakręcie bym spowodował wypadek przez tych ****** ******!!! To był jeden z wielu momentów, kiedy Jaro mi strasznie pomógł (pozdro!).
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
to był noproblem! Chciał bym mieć więcej takich problemów....
jakby co to walicew do mnie jak w dym
jakby co to walicew do mnie jak w dym
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
Proszę o polecenie sprawdzonego zakładu regenerującego turbinki w rozsądnej kasie.
Potrzebuję sprawne auto w trybie natychmiastowym
(czytaj bez zaślepki
)
Potrzebuję sprawne auto w trybie natychmiastowym
Kamil masz chyba odpowiedz 2 pietra wyżej
.
Ja od siebie dodam że jak narazie działa mi turbo od firmy AKARA z Oleśnicy - są w necie można namierzyć po nazwie AKARA
Turbo było z już wirnikiem nie tego , naprawa polegała na przetoczeniu , wymianie łożysk wymianie uszczelniaczy , myciu , wyważeniu koszt 1000zł
gwarancja na Rok.
Narazie działa 2 miesiące , turbiny wogóle nie słychać , a raz przez przypadek wskaznik wychiliłem do 1,4 Bar.
A przy okazji :
TOTALNIE NIE POLECAM :
Serwisów Nissana w Opolu
Na Głogowskiej pracują znajomi - ale sie nie znają i bał bym sie oddac im gablote,nie umieją podpiąć nysy do kompa, o reszcie nie wspomne.
Ale Serwis na cmentarnej o to są prawdziwi mistrzowie , dem im 300zx , zakładali macpersony , i wiecie cio ? dokręcili łożysko NA MAX nawet w maluchu sie luzowało , a oni max i auto ujechało dosłownie 500 m jak sie wszystko wzieło i pospawało.
Oczywiście wzieli odpowiedzialność , i wymienili mi jeden macperson na wersje z 87 roku , małe zdziwko było jak okazało sie że auto stoi kszywo , no to dowalili tulejke na amora i już jest prosto - ja pierrrr niemam siły już sie bić.
ps. Kupie Macpersony do z31 z 88-89 co nie fuck...
Ja od siebie dodam że jak narazie działa mi turbo od firmy AKARA z Oleśnicy - są w necie można namierzyć po nazwie AKARA
Turbo było z już wirnikiem nie tego , naprawa polegała na przetoczeniu , wymianie łożysk wymianie uszczelniaczy , myciu , wyważeniu koszt 1000zł
Narazie działa 2 miesiące , turbiny wogóle nie słychać , a raz przez przypadek wskaznik wychiliłem do 1,4 Bar.
A przy okazji :
TOTALNIE NIE POLECAM :
Serwisów Nissana w Opolu
Na Głogowskiej pracują znajomi - ale sie nie znają i bał bym sie oddac im gablote,nie umieją podpiąć nysy do kompa, o reszcie nie wspomne.
Ale Serwis na cmentarnej o to są prawdziwi mistrzowie , dem im 300zx , zakładali macpersony , i wiecie cio ? dokręcili łożysko NA MAX nawet w maluchu sie luzowało , a oni max i auto ujechało dosłownie 500 m jak sie wszystko wzieło i pospawało.
Oczywiście wzieli odpowiedzialność , i wymienili mi jeden macperson na wersje z 87 roku , małe zdziwko było jak okazało sie że auto stoi kszywo , no to dowalili tulejke na amora i już jest prosto - ja pierrrr niemam siły już sie bić.
ps. Kupie Macpersony do z31 z 88-89 co nie fuck...
Wreszcie jeździ , i to jak