RHD rejestracja

Moderator: Moderator

rottie

Witam po dlugiej przerwie:)
Przyszedl mi do glowy pomysl i pomyslalem ze tu bedzie dobre miejsce zeby zasiegnac rady.
Jak jest dokladnie z zarejestrowaniem RHD auta w Polsce? Nie mam zamiaru przekladac kierownicy bo i tak bede nim jezdzil w Anglii ale zastanawiam sie czy nie byloby taniej biorac pod uwage koszt ubezpieczenia interesujacych mnie aut w Londynie.
Od ponad roku jezdze motorem ale fajnie by bylo miec znowu szybkie cztery kolka:)
Myslalem o 200SX, Skyline GTSt albo Mitsubishi EVO. Tylko ze niestety te auta to bardzo wysoka grupa ryzyka i w Londynie pewnie bym zaplacil minimum 2000£ rocznie za ubezpieczenie.
Jak to wyglada w praktyce?jakie koszta (calkowite) i ile to trwa?
Bede wdzieczny za pomocne odpowiedzi...

Pozdrawiam deszczowo :evil:
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

pisz odrazu do o! ping'a... udalo mu sie zarejestrowac RHD w polsce i przy okazji mozesz sie dowiedziec ile kosztuje ubezpieczenie skyline'a... no ewentualnie mozesz kupic jego sky'a juz zarejstrowanego i nie bedzie problemu :)
cziko

przeciez pisałes rottie ze kupiłes 200sxa jakie 2 miechy temu!!!!cos mnie omineło czy jak??
rottie

Ja? :oops: Niee...Ostatniego 200SXa sprzedalem jakos w maju, potem mialem jeszcze peugeota cabrio, a od sierpnia tylko motor...
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Ping latał pół roku z tą sprawa po urzędnikach komisjach pisał podania itp. (wdodatku ma znajomości wszędzie w polsce :wink: ) I jemu JEDNEMU dali taką możliwość.
Jeśli twoje auto nie jest zabytkiem to pogóź się z tym że tego nie zrobisz a jeśli zrobisz to cena którą wydałeś na "lobbing" bedzie rónożędna z wartościa auta albo z przekładką kiery.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Lucas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

rottie: z ubezpieczeniami w anglii nie jest tak zle jezeli masz ukonczone 25lat...wtedy koszt ubezpieczenia 200sx ktory jest w 18-tej grupie pojazdow(na20-scia) wynosi ok 1000 funtow ale najlepsze jest to ze uznaja nasze polskie znizki za bezwypadkowa jazde jezeli beda przetlumaczone przez tlumacza przysieglego.... :D dzieki temu moze byc jescze taniej. www.adrianflux.co.uk to najlepsza firma ktora zajmuje sie performace car i daje najlepsze ceny rekomendowana przez Max Power 8)
rottie

Lukas, ja mieszkam w samym centrum Londynu i nie mam garazu...Uwierz mi, \to naprawde zmienia postac rzeczy. Ale sprobuje strone ktora podales, dzieki. I dzieki Jarkowy za sprowadzenie na ziemie :|
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

zawsze mozesz kupic sky'a o! ping'a i po problemie :D
rottie

Dzisiaj moglem kupic takiego jak jego za ok £2000 wiec 50tys pln to jak dla mnie troche wygorowana cena :wink: Co nie znaczy ze to zla cena jak za zarejestrowanego w Polsce. Wyjatkowosc kosztuje...
Lucas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Rottie:ja mieszkalem przez rok w centrum londynu i wiem ja tam jest,garazu raczej tam nie bedziesz miec,ale musisz zlozyc wniosek w Council office o przydzielenie miejsca parkingowego w stefie twojego post cod-u 8) easy.......a roznica w ubezpieczeniu w zwiazku z "niebezpiecznym post codm" jest niewielka do kilkudziesieciu poundow od sumy wyjsciowej :)
rottie

Chyba sobie zartujesz!! Roznica pomiedzy np Bishop Strotford a EC1 gdzie ja mieszkam moze powiekszyc Twoja stawke o ponad 200% ! Nie wiem skad Ty wziales te kilkadziesiat funtow :lol: . A o garazu wspomnialem nie dla tego ze nie wiem gdzie mam zaparkowac auto tylko dlatego ze to tez ma duzy wplyw na skladke ubezpieczenia. Lukas, ja mieszkam tu juz wystarczajaco dlugo i mialem juz...6 aut ( w tym dwa 200sxy :D ) i 3 motory ze sie nasprawdzalem tego. Ale dzieki za dobre checi...
Guta
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

rottie pisze:Lukas, ja mieszkam w samym centrum Londynu i nie mam garazu...Uwierz mi, \to naprawde zmienia postac rzeczy. Ale sprobuje strone ktora podales, dzieki. I dzieki Jarkowy za sprowadzenie na ziemie :|
Ja mieszkam w Polsce 8) a garażu mam ponad 100m2 :D .A co do auta z Anglii:jeśli chcesz jeżdzić tym autem po Anglii i tylko od czasu do czasu przyjeżdzać do kraju to bezproblemowo możesz to auto zarejestrować i ubezpieczyć :lol:
Polska to kraj możliwości :twisted:

Peace
Name?
-Abu Dalah Sarafi.
-Sex?
-Four times a week.
-No, no, no..... male or female?
-Male, female...... sometimes camel.......
Lucas
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

rottie:ok skoro miales 6 samochodow to powinienes widziec wszystko na temat ubezpieczenia,i jezeli naprwde tak jest jak mowisz a nie wydaje mi sie :wink: to sie wyprowadz do 3strefy-tam bedzie tansze ubezp. i tansze mieszkanie...a w centrum samochod jest nie przydatny i trzeba jeszcze placic congestion charge ktore wynosi pound 8 dziennie :lol:
peace
rottie

No super, dzieki za rade, to juz koniec moich problemow, wyprowadzam sie. :? :roll:
Ok, zakonczmy te dyskusje.
Dzieki wszystkim za pomoc, skoro to taki problem zarejestrowac RHD auto w Polsce to dam sobie spokoj.
Pozdrawiam serdecznie
ciupek77
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

rottie pisze:No super, dzieki za rade, to juz koniec moich problemow, wyprowadzam sie. :? :roll:
Ok, zakonczmy te dyskusje.
Dzieki wszystkim za pomoc, skoro to taki problem zarejestrowac RHD auto w Polsce to dam sobie spokoj.
Pozdrawiam serdecznie
Można jak najbardziej zarejestrować RHD w Pl lekko nie jest ale kto mówił że będzie lekko.Trzeba się trochę po tzw sądach pobujać (pisałem o tym w innym wątku ).Co do ubezpieczenia to masz rację:post code ma spore znaczenie,ale wiek nie mniejsze.Ja jestem właśnie na kupnie "nyski"i sprawdzałem quota na s14 i wyszło mi 500 funa rocznie,a kumpel ma 26 lat i u niego wyszło z tysiaka.jeśli masz konto w Lloyds TSB to najtaniej ubezpieczysz w Churchill'u,jesli trzeba coś podpowiedzieć to możesz śmiało bić do mnie na kom.07707699051 pozdro-ciupek77
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”