UWAGA!!! WAŻNE!!! CZY CHCESZ BYĆ W KLUBIE ???

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Pytanie bierze się stąd, że nasz klub od początku jest mało profesjonalny. Dyskusji było o tym już wiele ale jakoś nikt nie robi wiele, żeby poprawić sytuację (oczywiście pomijając ToMa, którym jest dobrym wujkiem naszego klubu od dłuższego czasu).

Dlatego zwracam się do wszystkich użytkowników forum o deklarację chęci przystąpienia do klubu, w innej, ulepszonej postaci. Przynależność jest dobrowolna ale nie pozbawiona pewnych zobowiązań. Jednym z podstawowych jest wnoszenie odpowiedniej składki rocznej. Wysokość jej zostanie ustalona po uzgodnieniu z ToMem i fachowcami, którzy zajmą się naszą stroną (jeśli jest taki wśrós nas - niech się zgłosi; zajmie się odpłatnie naszą stroną; może pozostać anonimowy jeśli woli).
Inne warunki (przykłady: obecność na zlotach, posiadanie nissana) ustalimy szybko w innym temacie.

Tutaj proszę tylko o zgłaszanie chęci przynależności do Klubu. Jako, że wysokości składki nie ustalimy w tej chwili, załóżmy, że wynosić będzie ona do 60 zł rocznie.
Kto się wstępnie na to pisze, niech się tu ujawni. Jeśli składka miałaby wzrosnąć, wtedy deklarację zrobimy na nowo. Jeśli jednak wysokość składki nie przekroczy ostatecznie 60 zł, a komuś się odwidzi, może liczyć na publicze napiętnowanie ze strony bardziej ortodoksyjnych turbiniarzy (pamiętasz jeszcze Jaro "turbiniarzy"? :wink: ).

PZDR

Ja chętnie otworzę listę.

BTW: było już kilka tematów o składkach (na co, jak wysokie, po co itp. - można poćwiczyć sobie korzystanie z wyszukiwarki :lol: ).
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Jako, że było już na ten temat i nic z tego nie wypaliło, bo było, że za dużo, za mało, .... ble ble
Dużo ludzi sprzedaje Nissany więc myślę że przystapi Ci, którym naprawdę zależy, żeby coś się działo fajnego i zostaną z tym autem jeszcze trochę czasu.
A kwota 60 PLN to 12 L wachy więc chwila zabawy - Jestem ZA.
Jeśli zostanie jakaś kasa to następne składki można pomniejszyć.

1.
Stronkę trzeba zrobić profesjonalnie i przenieść całość prv.pl na com
I niech ta strona w końcu wyskakuje na google w 1szej dziesiątce!!!!!
2.
ToM miał okreslić się co ze sprzętem na serwer. Pewnie ma mało czasu jak my wszyscy, ale powinien w końcu okreslić ile kasy potrzeba.
3.
Jak ktoś nowy wchodzi, a w danym roku są nadwyżki - koszulka klubowa
EMWU is dead
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Witam , fakt było temtów kilka , no ja jak zwykle sie na to pisze , 60 , 50 czy 70 zł pasuje , a ze zlotami to mimo że pragne być to w mieśiącach ciepłych , wiosennych ,letnich i na jesień mam przerąbane wszystkie weekendy - taka robota. I prawde mówiąc niewiele moge zdziałać , a i odległości są b.duże. Ale postaram się .

Pozdro.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

fazolx1 pisze: a ze zlotami to mimo że pragne być to w mieśiącach ciepłych , wiosennych ,letnich i na jesień mam przerąbane wszystkie weekendy - taka robota. I prawde mówiąc niewiele moge zdziałać , a i odległości są b.duże. Ale postaram się .

Pozdro.
Zawsze możecie zorganizować SPOT grupy południe. Zimą driftowisko - my robimy na plaży, ja będę na 100% :D
EMWU is dead
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Ja oczywiscie równiez wyrazam chęc bycia "pełnym" klubowiczem.
Obrazek
Micz

też chętnie bym dołączył, bo nyski sprzedawać nie planuję a wręcz przeciwnie - chcę stale powolutku ją usprawniać, a co do zlotów to niestety, odległości dla mnie duże a kwoty za przejazd np. do Wa-wy kolosalne (uroki mieszkania koło Rzeszowa), no chyba że ktoś da mi kiedyś awans :)
Awatar użytkownika
damiano
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja jestem jak najbardziej za ,a co do składki to jest śmieszne siano 60pln !!! 1 :absolute: J.W.red labela :wink:
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

hi all

Niom faktycznie kolejny temat, a moja wina ze nie mialem kiedy zerknac co ile by kosztowalo.

Jednal wczesniej juz zlaszalem pewna propozycje odnosnie jakiejs konkretnej organizacji klubu. I to nalezalo by zrobic, najlepiej zarejstrowac jakies stowarzyszenie - wybrac skarbnika ktory odpowiedzialny byl by za klubowe pieniadze. Wiadomo jak to jest z kasa, potem moga wystapic jakies nieporozumienia dlatego osoba ta odpowiedzialna byla by za zbieranie i skladanie co jakis czas raportow finansowych co na co poszlo ile zostalo ile zostalo zebrane.

Jednak zeby ten temat nie umarl jak poprzednie warto by juz teraz wybrac osoby ktore zajma sie kordynacja wszystkich tych dzialan. Pomsly, statut organizacji mozna zaczerpnac np. z innych klubow ktore dzialaja na jakis normalnych zasadach.

Osobiscie nie mam ostatnio zbyt wiele czasu bo zapierniczam jak dziki osiol, mialem bardzo duzo wydatkow i jeszcze mam kilka zwiazanych z remontem nissana u Jarka. Tak wiec zapierniczam na pelnych obrotach aby troche zarobic. Na forum nie zawsze mam czas wejsc jednak zawsze jestem pod telefonem i mozna do mnie smialo dzwonic lub jak ktos nie ma darmowych minut itp. puscic mi sms-a to oddzwonie.
Awatar użytkownika
mniam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ja tez jestem chetnym aby byc prawdziwym klubowiczem

jezeli jest potrzebny jakis sprzet chetnie pomoge (mam sporo fajnych zabaweczek serwerowych)
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Dobra, coby znowu się nie skończyło na popierdułkach to:

1.
Jesli Mniam możesz pomóc i masz czas to skontaktuj się z ToMem- nr powyżej i dowiedz się czego on potrzebuje, potem sprawdź na allegro/koledzy/firmy ile kasy na to potrzeba.
2.
Micz Ty sie chyba ogłaszałeś że stronki robisz za kasę.
Jesteś w stanie przenieść zawartość prv.pl na com i żeby to ładnie wszystko wyglądało?
Ile to będzie kosztować - musisz być konkurencyjny :D
[/b]
EMWU is dead
Micz

hehe, zgadza się Karlos, robię stronki ale w html`u, z tego co wiem całe forum to czyste php i raczej wolę tego nie dotykać żeby nie spartolić, zaś jeśli chodzi o zrobienie prostego projektu stronki głównej plus jakiejś grafiki to nie ma problemu, najlepiej jakby szef całego serwisu pokazał stronkę skąd można zaczerpnąć wzór, wtedy uniknie się nieporozumień a i robota szybciej ruszy, a co do konkurencyjności to potrzebuję nowych rolek do napinaczy :P
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Poki klub byl "mniej-profesionalny" jakos mi sie to bardziej podobalo ... Z tego co udalo mi sie zorientowac wieksza czesc ludzi jest z polnocy i okolic warszawy ... tak wiec "grupa slask" raczej z tego wypada ...
Do tej pory w/g mnie nie bylo prezesow, zwiazkow, rzadzacych itd bo w sumie po co .... do tej pory traktowalem ta strone jako baze wiedzy o nissanku i mozliwosc pogadania z ludzmi majacymi tez ten samochodzik ....
coz ... skoro ma byc hermetyzacja to zyczepowodzenia i pozdrowienia dla wszystkich.

Tak na marginesie ... jak potrzeba kogos do konfiguracji maszynerii, pomocy z datacenter i inne takie sprawy ... i dodatkowo np. wieszanie transparentow na kominach czy innych wysokich obiektach to zapraszam :)
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Blurek - chodzi o to, że mamy tu tylko forum (i to na dodatek dzięki uprzejmości jednej osoby). A przydałaby się strona - baza, gdzie byłyby m.in: dział techniczny, każdy klubowicz miałby kącik w którym by siebie i swoj samochód mógł zaprezentować, byłyby galerie zdjęć ze zlotów, dział downloads i inne.
Nie idzie tu o to, by turbokillersów zarejestrować, wyznaczyć prezesa (hehe, kogo byście proponowali :wink:), skarbnika, wice-, wice-wice itd. To tylko w razie potrzeby.
Pieniądze oczywiście będą przydzielane jawnie.

Micz - ja już trochę pracowałem nad naszą stroną w HTMLu kiedyś. Jak odnajdę na twardzielu to się chętnie z Tobą podzielę pomysłami (na pewno masz więcej doświadczenia).

Załóżmy nowy temat do dyskusji jak ma wygladac nasz klub w przyszlości. Tutaj chcialbym, aby osoby chętne zglaszaly jedynie swoje zainteresowanie!
Awatar użytkownika
Prutkyj
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Oglądałem to forum juz od dawna i mimo iż jeszcze nie moge mieć 200sx'a a zostało mi do tego szczęścia 6 miesięcy (17 lat), to zgłaszam iż moge pomóc miczowi w robieniu stronki (php, html) całkowicie bezpłatnie - poprostu lubie ten klub i chciałbym w czymś pomóc. Dodatkowo moge pisać jeśli będzie potrzeba programy (c++, builder c++). Pytanie tylko czy ktoś taki jak ja może wam pomagać?
o! ping

Ping na prezydenta :wink: :lol:

A tak poważnie to jestem za pomysłem i zgłaszam się na listę.

Może w końcu będzie jakimś prestiżem logować się do wewnętrznego forum.

Pozdrawiam Starą Gwardię 8)
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”