Ile kasy powinien kosztowac w miare dobry tłumik, dodam ze nie chcę by buczał za głosno. Moze jakis link do slepu internetowego, producenta ...
Wydech mugen ale jaki?
Moderator: Moderator
Wiatam , musze wymienic koncowy tłumik, bo obecny jest na wyczerpaniu( wszystko w nim lata ). Chcę kupic wydech typu mugen , ale nie wiem czym sie kierowac przy wyborze. Na Allegro spotkałem wiele takich tłumików ale nie wiem czy do czegoś się one nadają, dlatego pytam sie bardziej doswiadczonych , czyli Was 
Ile kasy powinien kosztowac w miare dobry tłumik, dodam ze nie chcę by buczał za głosno. Moze jakis link do slepu internetowego, producenta ...
-
SIWY_240SX
Powiem ci ze wybor jest bardzo duzy i zalezy glownie od gustow kupujacego, bo wszystkie koncowe, przelotowe tlumiki za pare stowek i tak beda dawaly podobny efekt - nie blokowania spalin i ladnego brzmienia, wazne tylko by byl wykonany z dobrego materialu (najlepiej caly z kwasowki) co by nie rdzewial i dobrze wytlumiony dla lepszego efektu akustycznego, przyrosty mocy siegaja paru koni a glosnosc zalezy od calego ukladu wydechowego.
Sa tez magiczne, Racing'owe tlumiki z przyrostem mocy o 20-30 KM ale niewiem co w nich siedzi, bo kosztuja ponad 2 kola i zapewne przyrost mocy zalezny jest od ilosci juz posiadanych kucy.
Jak bedziesz w Olsztynie to zalec do DT Car, ja tam bralem swoj tlumiczek i jestem bardzo z niego zadowolony.
Sa tez magiczne, Racing'owe tlumiki z przyrostem mocy o 20-30 KM ale niewiem co w nich siedzi, bo kosztuja ponad 2 kola i zapewne przyrost mocy zalezny jest od ilosci juz posiadanych kucy.
Jak bedziesz w Olsztynie to zalec do DT Car, ja tam bralem swoj tlumiczek i jestem bardzo z niego zadowolony.
- Załączniki
-
- tlumik.jpg (34.38 KiB) Przejrzano 9872 razy
Ostatnio zmieniony wt 21 cze, 2005 09:45 przez SIWY_240SX, łącznie zmieniany 2 razy.
NIE polecam K&M. Oki są wyroby Vega, m-tech
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
M-tech sa ok... mam taki...
Minusem jest to ze sa zajebiscie glosne....
Nie ma zasady. Ja zrobilem juz wiele ukladow na tlumikach m-techa i wychodza takie jak chcemy. Gdy ma byc glosno jest glosno. Gdy ma byc cicho jest cicho. Dr Devil ostatnio robil u nas wydech na jednym przelotowym tlumiku i uklad jest cichy (opinia Doktora i moja)Fila. pisze:M-tech sa ok... mam taki...
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno
S14a drift spec
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno
S14a drift spec
Znalazlem na allegro takie cudo
http://pp.allegro.pl/show_item.php?item=55049617
Zastanawia mnie ile tam naprawde jest tego karbonu?
Przeczesałem oferty sklepów internetowych i znalazłem ( http://www.tuningbaja.pl/sklep/ )
tłumiki MG MOTORSPORT. Ciekawe co to za cudo?? Spotkał sie ktoś z nimi?
http://pp.allegro.pl/show_item.php?item=55049617
Zastanawia mnie ile tam naprawde jest tego karbonu?
Przeczesałem oferty sklepów internetowych i znalazłem ( http://www.tuningbaja.pl/sklep/ )
tłumiki MG MOTORSPORT. Ciekawe co to za cudo?? Spotkał sie ktoś z nimi?
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Przy głośności dużą rolę odgrywa budowa całego układu wydechowego, a nie tylko zastosowane w nim tłumiki. Ale informacje o tym jak ma być, aby było dobrze, mają tylko tam gdzie się na temacie znają, dlatego ja mam układ wydechowy robiony przez TomaRacing. Przykładem jest mój układ, który posiada tylko jeden tłumik przelotowy na końcu, i jak BRT napisał nie jest głośny, nawet przy maksymalnym obciążeniu, to głośniejszy jest stożek pod maską, niż wydech. A jak brzmi, to może Goran napisać.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
@DrRedDevil: Nie masz tlumika srodkowego i nie jest glosny? Jezdzisz z silencerem czy bez? Ja mam u siebie 2 Tlumiki i bez silencera zadko mi sie zdarza na miasto wyjezdzac... Masz jakies fotki wydechu Tomaracing?
IDH
IDH
287 KM, 375 Nm przy 0.9 bara na seryjnej turbinie, 1/4 mili 14.17 (Hockenheim - Public race days 2007. Aktualna lista modow - tutaj. Bodykit BOMEX.
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Ano nie mam silencera (nie ma gdzie go włożyć). Czy nie jest głośny, to też jest subiektywne zdanie, bo oczywiście nie jest cichy jak seria, gdzie go w ogóle nie słychać, ale w czasie jazdy da się normalnie rozmawiać i słuchać radia.
Zdjęcia ma BRT, jak mi się uda je odebrać, to wkleję, chyba, że BRT zrobi to wcześniej od siebie.
Zdjęcia ma BRT, jak mi się uda je odebrać, to wkleję, chyba, że BRT zrobi to wcześniej od siebie.
Blow Off Valve
jak macie cyfrowke to moze nagracie filmik jak to brzmi i wyglada ? 
taki wydech chyba kazdemu by pasowal, przelotowy jak tylko sie da i niezbyt glosny
taki wydech chyba kazdemu by pasowal, przelotowy jak tylko sie da i niezbyt glosny
Strojenie CA18DET , SR20DET , RB25DET (Nistune , PowerFC) , Honda (Crome) , Subaru
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Moja cyfrówka, to typowa małpa, i nagrywa bez głosu. Namiastka wydechu, to co się da na szybko uchwycić. Generalnie, nie obchodzi mnie jaka jest końcówka, i co jest w sezonie 2005/06 modne w końcówkach, ważna była jakość i efektywność. Założone parametry zostały spełnione.
- Załączniki
-
- PICT0027.JPG (79.28 KiB) Przejrzano 9781 razy
-
- PICT0026.JPG (80.68 KiB) Przejrzano 9777 razy
-
- PICT0022.JPG (76.2 KiB) Przejrzano 9766 razy
-
- PICT0005.JPG (91.37 KiB) Przejrzano 9766 razy
-
- PICT0004.JPG (129.79 KiB) Przejrzano 9773 razy
-
- PICT0006.JPG (167.62 KiB) Przejrzano 9768 razy
-
- PICT0007.JPG (156.79 KiB) Przejrzano 9761 razy
-
- PICT0014.JPG (104.1 KiB) Przejrzano 9755 razy
-
- PICT0010.JPG (184.97 KiB) Przejrzano 9748 razy
-
- PICT0009.JPG (136 KiB) Przejrzano 9745 razy
Blow Off Valve
Jaka srednice ma wylot spalin ?? bo moj ma taka ze piesc mozna wsadzic albo glowe kota kto co woli... A wlasnie jest łącznik elastyczny ?? bo ja nie mam i moze dlatego tak glosno robi mi sie jak przekraczam 3 tys rpm... w tunelu na wisłostradzie jest tak glosno jak by samolot przelatywał
i wszyscy z drogi zjezdzaja...
-
nismoracing
Ja tam mam wykonany pełen przelot z kwasniej po co sie bawic w jakies tam tłumiki
Ø63,5 i jest ok 
łącznik elastyczny ???? w aucie które ma silnik wzdłużnie ???? BRAKFila. pisze:Jaka srednice ma wylot spalin ?? bo moj ma taka ze piesc mozna wsadzic albo glowe kota kto co woli... A wlasnie jest łącznik elastyczny ?? bo ja nie mam i moze dlatego tak glosno robi mi sie jak przekraczam 3 tys rpm... w tunelu na wisłostradzie jest tak glosno jak by samolot przelatywałi wszyscy z drogi zjezdzaja...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
Ja wlasnie umowilem sie ze znajomym ktory robi cale wydechy lacznie z tlumikami z kwasowki (w tlumiki wsadza material ceramiczny wiec sa nie do przepalenia) wiec bede mial wydech na zamowienie
Jak juz bedzie bzykal to nakrece filmik i wrzuce na forum