ile km na seri 300zx z32tt

Moderator: Moderator

Kowal636
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam, czy wie ktos do ilu hp daja rade seryjne turbiny w 300zx, i ile sa w stanie uciagnac seryjne wtryski???
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

seryne turba w teori do ok 380-400 , a co do wtryskow to pieron je wie ;) .
Tak czy siak ja na seryjnych wtryskach raczej bym sie nie bawil w wiecej niz 350KM
Awatar użytkownika
rusek300zx
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Oile pamiec mnie nie myli to turbiny w dobrym stanie do 370 a wtryski beda na maxa wykrecone przy 400 ;)
Kowal636
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

hmm to szkoda, miałem nadzieje, ze 400 peknie, no trudno, w sumie mam teraz 1.2 bara na seri turbinach, myslałem ze moze przy silniku 3.0 bedzie te 400. Jeszcze jedno pytanie, jak sprawdzic czy nie wystepuje spalanie stukowe ???
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Heh a ja mięczak na wtryskach 555cc i wiekszych turbach boje sie dmuchac 1.1 bara ;)

PS. w VG30DETT masz czujnik spalania stukowego, wykryje je to ECU wejdzie w tryb awaryjny.
Ostatnio zmieniony śr 10 paź, 2012 18:33 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
D0ctor
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Draxan pisze:w VG30DETT masz czujnik spalania stukowego,
ktory dziala tylko do 3500obr bo pozniej pokazuje <font class="red">PIP</font> i komp go juz nie slucha ...
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

A po co taki czujnik zatem skoro do 3500 stukowego nie powinno być ?
Łapać napewno łapie ale już bardzo skrajne przypadki.
Najlepiej podpiąć odpowiednio zmodowany stetoskop do silnika i posłuchać samemu.
Ewentualnie drogie elektroniczne czujniki
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

D0ctor byku dziala Ci mail? Bo nic nie odpisales na moje pytanie o spoiler i na jeszcze jeden co pytalem o demontarz silnika :/ .
Kowal636
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

a bawilsicie sie cos w cofanie zapłonu?? bo wlasnie boje sie tego stukowego, ogólnie to mam komputer od N/A w ktory wlutowałem chip od TT i boje sie ze moze mie nie ogarniac, ze jest stuk. Draxan a Ty nie masz szeroko pasmówki?? jezeli afr w normie to nie ma sie co bac o wtryski :), a jest moze mozliwos podgladu na odczyty czujnika od stuku, przez zlacze diagnostyczne??
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Czuje zapach drutu :D
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Masakra, nie ma to jak komp od N/A w Twin Turbo i doładowanie 1.2 bara... 0_o .

Nie nie mam szeroko pasmowki, poprostu jak skoncze skladac 2gi silnik zrobie swapa, kupie Nistuna i pojade na strojenie.
Ostatnio zmieniony czw 11 paź, 2012 17:29 przez Draxan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kowal636
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Spokojnie :D mam szeroko pasmówke i afr jest idealne, oglolnie zrobiłem taka żeźbe bo był starszny deficyt na sterowniki od TT, a lezał u mnie sterownik od N/A i ten nie działajacy z TT, po przeanalizowaniu bebechów obu starowników stwierdziłem, ze bebechami się nie różnia w ogóle, wiec spróbowałem, no i okazało sie ze nie ma zadnych problemów po przelotowaniu epromu, a po za tym wpiełem w to wszystko ECU mastera, wiec w razie co robie korekty , tak wiec nie widze przeciwskazan czemu miało by mi np. usmażyć tłoki, tyle, ze tylko martwi mie zeby nie było stukowego bo nie wiem do jakiej wartosci komp cofa sobie zapłon.
Ostatnio zmieniony czw 11 paź, 2012 18:35 przez Kowal636, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Poszukaj na spokojnie kompa do TT na ebay i kup takowy i potem się baw. Teraz to trochę taka zabawa na krawędzi, uwalisz coś i będziesz się tylko wnerwial na siebie ;) . Te silniki dużo znoszą jeśli chodzi o moc, ale są bardzo marudne o byle pierdołe, a robienie czegoś w tym silniku to mordęga, najczęściej kończy się wyjmowaniem silnika...
Ostatnio zmieniony czw 11 paź, 2012 19:10 przez Draxan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

albo odrazu wrzucic stand alone np EMU i po sprawie, dobre strojenie i nie ma co sie martić o stukowe ani o paliwo.
idealny afr to ile masz przy wejsciu na boost , dokręcajac sie i przy odcięciu ?
Kowal636
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

10,5 max 11, nie chce emu, a ecu masterze tez mozna sobie to wystroic fajnie, tylko martwi mnie te stukowe wlasnie, bo silnik mam naprawde w idealnym stanie 40000 przebiegu i szkoda by mi go było zajechac, a kuć tez nie mam zamiaru puki co.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”