Pytanie co do szyb w s13
Moderator: Moderator
Głupie ale musze to napisac jak sie sciąga boczne tylnie szyby w s13??
bo nie wiem a nie chce ich uszkodzic. Z góry dzieki
są wklejane, wycina sie je za pomocą drutu do wycinania szyb, najlepiej jedź z tym do warsztatu jakiegoś jeśli niemasz pojęcia bo uszkodzisz uszczelke szyby która jest dookoła i bardziej wygląda niż uszczelnia i będzie brzydko wyglądał później.
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
tak jak kolega mowil, jedz do zakaldu duzo i tak nie wezma, chyba:D
nie tyle co mozesz rozwalic uszczelke ale i tez lakier ja wycinalem te szyby i naprawde nie jest to latwe chyba ze masz auto ktore mozesz porysowac, ale to i tak uszczelki potniesz. troche zabawy jest przy wyciaganiu tego
nie tyle co mozesz rozwalic uszczelke ale i tez lakier ja wycinalem te szyby i naprawde nie jest to latwe chyba ze masz auto ktore mozesz porysowac, ale to i tak uszczelki potniesz. troche zabawy jest przy wyciaganiu tego
ok, dzieki za porady 
- borimichal
- -#Moderator

Nie przypominajcie mi nawet tych bocznych szyb 
Ciezko je wyciac nie uszkadzajac uszczelki,ja probowalem drutem,cieniutkim nozykiem a i tak uszczelki poniszczylem
Ciezko je wyciac nie uszkadzajac uszczelki,ja probowalem drutem,cieniutkim nozykiem a i tak uszczelki poniszczylem
Z tego co się przyglądałem wyciętym szybom, jest chyba opcja dostania się nożykiem do 2/3 szyby od strony słupka. Ale i tak potem musi iść druting
ZA to mniejsze szanse na pocięcie uszczelki. Jak to wygląda w praktyce bo jestem przed wymianą błotnika? 
ASO