NITRO w s13
Moderator: Moderator
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
jw. co trzeba zrobic z silnikiem zeby zamontowac instalacje "NOS'a" podobno spokojnie mozna montowac do pewnych skokow bez kucia silnika. ktos cos wie? bo ja w s13 jeszcze nei widzialem.
F*** JDM be a ricer. :]
z tego co sie orientuje to mozna bezproblemu montowac nos w seryjnym silniku bez zadnych przeróbek, tylko trza go uzywac z glowa 
- nismo250
- Stały gość

- Kontakt:
wiec tak
podstawa to walbro na seryjnej usmazysz tylko silnik
dysze na +70km to max
ale zapomnij o takim przyroscie na seryjnym wydechu i dolocie
instalacja mokra bo w suchej wtryski do wymiany beda
najlepsze sa wynalazki z komputerem i +150km
VTG robi na SMT6 jechalem takim raz MA SA KRA
a teraz takie pytanie do kumatych (teoretyczne)
mam silnik, zakuty obrobiony itd itp np SR20DET
i turbo t28 RS laduje na maxa czyli +300km
i chce NOSA +100km
jak na to reaguje turbo
powietrza mi nie dmucha wiecej bo wtryskuje je w kolektor
ale spalin jest nagle wiecej
i co ?w najleprzym wypadku wlancza sie WG i para w gwizdek a w najgorszym rozpier...a mi turbo !?
mam nadzieje ze temat sie rozwinie
bo uwielbiam turbo i choruje na nitro juz od dawna
podstawa to walbro na seryjnej usmazysz tylko silnik
dysze na +70km to max
ale zapomnij o takim przyroscie na seryjnym wydechu i dolocie
instalacja mokra bo w suchej wtryski do wymiany beda
najlepsze sa wynalazki z komputerem i +150km
VTG robi na SMT6 jechalem takim raz MA SA KRA
a teraz takie pytanie do kumatych (teoretyczne)
mam silnik, zakuty obrobiony itd itp np SR20DET
i turbo t28 RS laduje na maxa czyli +300km
i chce NOSA +100km
jak na to reaguje turbo
powietrza mi nie dmucha wiecej bo wtryskuje je w kolektor
ale spalin jest nagle wiecej
i co ?w najleprzym wypadku wlancza sie WG i para w gwizdek a w najgorszym rozpier...a mi turbo !?
mam nadzieje ze temat sie rozwinie
bo uwielbiam turbo i choruje na nitro juz od dawna
czesci do nissanów 889643199
[center]
[/center]
[center]
[/center]- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
setup to cos w tym stylu bedzie:
walbro ofc
przelot 2,5
ic
pewnie jakies wieksze turbo(!?zalezy jakie wpadnie albo t28 albo jakis rs czy cos;))
dolot z doprowadzeniem powietrza od zderzaka i oslona termiczna.
instalacja raczej mokra wchodzi w gre. nie wiem czy na nie zakutym mozna ciagnac wiecej niz jakies 50KM bo 70 to juz sporo i balbym sie o rozsyp silnika;/
walbro ofc
przelot 2,5
ic
pewnie jakies wieksze turbo(!?zalezy jakie wpadnie albo t28 albo jakis rs czy cos;))
instalacja raczej mokra wchodzi w gre. nie wiem czy na nie zakutym mozna ciagnac wiecej niz jakies 50KM bo 70 to juz sporo i balbym sie o rozsyp silnika;/
- nismo250
- Stały gość

- Kontakt:
no z t28 to tylko 50 zostaje bez kuciarobacek pisze:setup to cos w tym stylu bedzie:
walbro ofc
przelot 2,5
ic
i pamietaj niewlanczaj ponizej 4000rpm
co to jest ofc?
[center]
[/center]
[center]
[/center]- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
jest jeszcze opcja czegos w stylu GT2560R
chociaz patrzac cenowo wersja z t28 jest dosc niedroga bo turbina jest do dostania tak z 2000 taniej:) rozumiem ze w vtg montują i tankują instalacje? z smt6 tez koszta troche podskakuja bo w kreatorze mocy krzykneli mi 2k montaz z wystrojeniem + widzialem instalacje NOS na allegro mokrą za 1k i kilka stow za podlaczenie + turbo czyli przy dobrym wietrze 5000. nie wiem ile tankowanie butli jeszcze.
chociaz patrzac cenowo wersja z t28 jest dosc niedroga bo turbina jest do dostania tak z 2000 taniej:) rozumiem ze w vtg montują i tankują instalacje? z smt6 tez koszta troche podskakuja bo w kreatorze mocy krzykneli mi 2k montaz z wystrojeniem + widzialem instalacje NOS na allegro mokrą za 1k i kilka stow za podlaczenie + turbo czyli przy dobrym wietrze 5000. nie wiem ile tankowanie butli jeszcze.
- nismo250
- Stały gość

- Kontakt:
50 zl za kgrobacek pisze:jest jeszcze opcja czegos w stylu GT2560R
w intercars 2500zl wizard of nos z kompem +150km kiedys bylo jak sie pytalem montaz ci kali zrobi ma taka w skayu
a VTG to niewiem
grabowski ma tez nos z techniczna butla brzydka ale tanie nabicie
[center]
[/center]
[center]
[/center]Jest masa rzeczy ktore maga uledz zniszczeniu przy tak duzych obciazeniach.
W pierwszej kolejnosci trzeba pamietac o swiecach o zmniejszonej cieplocie.
A powiedzcie co z uszczelka pod glowica? jezeli jest jakas szitowata to wysra sie przy pierwszym strzale podtlenku, a co ze sprzeglem? przy takim kopniaku momentu obrotowego docisk i tarcza zaczna jeczec z bolu.
taka instalacja to ogromne koszta, nie mozna zakladac ze wyjdzie cie 3k za instalacje i 500zl montaz, po jakims czasie silnik dostanie po dupie, gniazda zaworowe sie powypalaja a tloki i pierscienie beda na wykonczeniu wiec stwierdzisz ze jednak silnik trzeba bedzie zakuc i kolejne 5k nie twoje, nie daj Boze zeby ktorys z tych cieniutkich korbowodow ci przez blok nie wyszedl bo wtedy bedzie placz.
A powiedzcie co z uszczelka pod glowica? jezeli jest jakas szitowata to wysra sie przy pierwszym strzale podtlenku, a co ze sprzeglem? przy takim kopniaku momentu obrotowego docisk i tarcza zaczna jeczec z bolu.
taka instalacja to ogromne koszta, nie mozna zakladac ze wyjdzie cie 3k za instalacje i 500zl montaz, po jakims czasie silnik dostanie po dupie, gniazda zaworowe sie powypalaja a tloki i pierscienie beda na wykonczeniu wiec stwierdzisz ze jednak silnik trzeba bedzie zakuc i kolejne 5k nie twoje, nie daj Boze zeby ktorys z tych cieniutkich korbowodow ci przez blok nie wyszedl bo wtedy bedzie placz.
- nismo250
- Stały gość

- Kontakt:
histeryzujeszBooster pisze:Jest masa rzeczy ktore maga uledz zniszczeniu przy tak duzych obciazeniach.
kiedys w GT testowali seicento wzadzili tam +70 ale przyrostu bylo tylko 58km
(bo komputer ,kat itd )czyli 100%
corrado G60 +70 LATA
ciwic b16 +70 lata
wiadomo 1 bieg bost +nitro i papa
ale 3bieg 4000rpm i wmiare dobry silnik i scenariusz niemusi byc tragedia
[center]
[/center]
[center]
[/center]jak nie chcesz kuć zrób tego na turbinie sensownej na 250+ i zapomnij o nitro po co Ci frajda przez 5sek? albo wsadź modne v8 i się baw
hehe albo cokolwiek sensownego;)
nitro to fajne do np. dragu, a nie do auta gdzie stosunkowo niedrogo można zamknąć możliwości seryjnego silnika. Bo ja bałbym się zresztą nie widzę sensu żeby w CA na dobrze ogarniętym T28 GT28R czy innym czymś, pakować N2O.
Chyba że chcesz nitro tak bo jest fajne to spoko;) to montuj i miłej zabawy ... jak najdłuższej życzę (żeby nie było zero złośliwośći
)
nitro to fajne do np. dragu, a nie do auta gdzie stosunkowo niedrogo można zamknąć możliwości seryjnego silnika. Bo ja bałbym się zresztą nie widzę sensu żeby w CA na dobrze ogarniętym T28 GT28R czy innym czymś, pakować N2O.
Chyba że chcesz nitro tak bo jest fajne to spoko;) to montuj i miłej zabawy ... jak najdłuższej życzę (żeby nie było zero złośliwośći
s13,4 rb25det
/ http://www.mlife.pl
nie wiem skąd wy macie takie cenniki...
ja swój zestaw (MOKRY) dałem około tysia już dokładnie nie pamiętam ile
w skład zestawu największa butla + 3 dysze z tego co pamiętam mam +25 +75 i +115 no i wiadome wszystkie pierdoły potrzebne do zamontowania
jeśli już ktoś chcę się pokusić o nitro to dobrym rozwiązaniem jest odrazu nabyć kocyk
jeśli ktoś się lubi bawić to moze sie pokusić o zestaw bezpośredni (DIRECT PORT), jednak z tego co wiem jest z tym troche zabawy.
NX suche myślę ze jest to zbędne wyrzucenie pieniędzy w błoto...
Wiadome nitro to nie byle jaka zabawka 3ba się z tym delikatnie obchodzić zbyt długa jazda na NX może doprowadzić nawet do eksplozji silnika.
Im dłużej jedziemy na NX tym bardziej powieksza się ciśnienie w komorze spalania rosnie ono wraz ze wzrostem ilości podawanego gazu. (max.15 sekund).
NX powinno się używać gdy przepustnica jest otarta na 100%
Co do zamontowania myślę że większość ludzi sobie z tym poradzi sama...
ja swój zestaw (MOKRY) dałem około tysia już dokładnie nie pamiętam ile
w skład zestawu największa butla + 3 dysze z tego co pamiętam mam +25 +75 i +115 no i wiadome wszystkie pierdoły potrzebne do zamontowania
jeśli już ktoś chcę się pokusić o nitro to dobrym rozwiązaniem jest odrazu nabyć kocyk
jeśli ktoś się lubi bawić to moze sie pokusić o zestaw bezpośredni (DIRECT PORT), jednak z tego co wiem jest z tym troche zabawy.
NX suche myślę ze jest to zbędne wyrzucenie pieniędzy w błoto...
Wiadome nitro to nie byle jaka zabawka 3ba się z tym delikatnie obchodzić zbyt długa jazda na NX może doprowadzić nawet do eksplozji silnika.
Im dłużej jedziemy na NX tym bardziej powieksza się ciśnienie w komorze spalania rosnie ono wraz ze wzrostem ilości podawanego gazu. (max.15 sekund).
NX powinno się używać gdy przepustnica jest otarta na 100%
Co do zamontowania myślę że większość ludzi sobie z tym poradzi sama...
a czemu nikt nigdy nie pamieta o zawiasie i gumach. Bo dla samochodu nie jest takim latwym przyjac mocny cios na kola bez utraty przyczepnosci.
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
nikt nie mowi ze nie pamietamy tyle ze tutaj rozmawiamy o nitro reszta specyfikacji samochodu to indywidualna sprawa kazdego. imo nitro to bardzo fajna opcja bo juz do zmodowanego auta mozna to dodac i jezdzic hobbystycznie na dragi i stawac w szranki z m3 itp.