Problem z wycieraczka kierowcy
Moderator: Moderator
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
jw. kilka dni temu podczas ulewy wycieraczki sobie ladnie chodzily i nagle jedna ta kierowcy zostala na gorze szyby po dojechaniu do pracy gdy wyszlo slonce dobralem sie tam mianowicie odkrecilem tą kratke pod szybą i zobaczylem ze jakby pręt od tej wycieraczki ktory powinien siedziec zatrzasniety podczepiony do drugiej wycieraczki wypadl z zaczepu i tyle. zdziwilo mnie ze nie ma tam zadnej srubki ani nic wiec wlozylem pałąk na swoje miejsce zacisnalem reka znow zdziwienie ze nic nie zaskoczylo ani nic tak na wcisk i to lekki i zlozylem. wrocilem do domu wszystko zupelnie ok kilka dni pojezdzilem i 5 min temu w garazu po 2 dniach walczenia z nyska z roznymi pierdołami wlaczam wycieraczki i znow ta zostaje w gorze.. jakis pomysl czemu wylatuje?:) i co z tym zrobic:)
- borimichal
- -#Moderator

Więc tak,ten pret od napedu wycieraczki naskakuje tylko na galke-nie skreca sie tego.
W prencie w miejscu w ktorym wskakuje na gałke-jest taki plasticzek ktory sie z czasem wyrabia i spada z galki-mozesz sprobowac to jakos zdrutowac,zakleszczyc ale polecam odrazu wymienic na nowy
(nam zrobił taki naprawiany prent niespodziewajke podczas podrozy do Warszawy-ponad 400km w deszczu i sniegu z wycieraczka na sznurku-w prawej rece trzymalem sznurek a w lewej kierownice-nie zycze nikomu takiej podrozy )
W prencie w miejscu w ktorym wskakuje na gałke-jest taki plasticzek ktory sie z czasem wyrabia i spada z galki-mozesz sprobowac to jakos zdrutowac,zakleszczyc ale polecam odrazu wymienic na nowy
- xmarv
- Stały gość

- Kontakt:
Też miałem ten sam problem (poskładały się x) ), po rozkręceniu osłony okazało sie, że było już to drutowane, przewiercone na wylot i skręcone śrubkami. Owe śrubki były pokrzywione a jedna sie urwała, tak ze jak ktoś chce drutować w ten sposób to odradzam bo sie po pewnym czasie znów rozleci
. Nowe nie wiem czy kupisz, ja na szrocie dorwałem z rozwalonej s13. Później wyczyściłem, nasmarowałem i póki co hula
.
= There is no easy way from the earth to the stars =
- borimichal
- -#Moderator

Nam akurat rozpadly sie w almerze,a ze na placu stoi s14a anglik to sie pozyczylo jeden precik,a ze byl za dlugi to sie przecial,pospawal i był gitararobacek pisze:hehe na zdrutowanei to i ja mam pomysly ale stawiam na tip top wszystko zeby bylo wiec widelce sznurki i inne wynalazki odpadają:P borimichal a gdzie kupiles taki plastik nowy?
Mozesz zapytac gdzies w sklepie motoryzacyjnym czy sprzedawaja takie nowe ustrojstwa-wg mnie powinny byc,-nie dokonca musza byc z 200SX`a-zabierz sobie tylko precik na wzor.
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
postanowilem zlozyc to i zabiezpieczyc trytykami wiec zacisnalem sprawdzilem wszystko pieknie dziala;) dzis wracajac do domku na liczniku skoczylo 150 i wycieraczka wystrzelila:P hahahahahahahhahaha na szczescie cala sie nie urwala wywalilo ja na lewa strone wiec postawilem ja pionowo na szybie i wrocilem juz wolniej do domu:) pomyslow brak:)
- bielakxxx
- Stały gość

- Kontakt:
Zrob tak .Jezeli masz jeszcze troszke zapasu na tym 'Preciku' od trzymania wycieraczki to wtedy ---> malym wiertelkiem wywierc otwor na wylot oczywiscie w poprzeg niz gory:), zaloz ramie wycieraczki i zabezpiecz np. drutem ze spinacz, ladnie zaklep zeby to zle niewygladalo. To bylo jedyna opcja we fiacie punto ,w warsztacie mowilimy klientom albo caly nowy mechanizm za 900zl , albo cos pewniego za 100zl .Ani jedna osoba nie wrocila z reklamacja.
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
ok to pytanko nowe jak zdemontowac to ramie? bo kurcze ciezki tam dostep jest przez maske;/ nie wiem czy odkrecic z zewnatrz wycieraczke ktorej i tak nie daje rady zdjac czy od srodka cos tam probowac. bo poki co naprawialem bez wyjmowania;]
- borimichal
- -#Moderator

Z drugiej strony ramie tez jest tylko "naskoczone" na gałke, wystarczy dobrze pociagnac i schodzi 
witam umnie to samo z wycieraczką :] na druta chałasuje i się urywa pod tego preta co porusza wycieraczką podłożyłem 2 kawałki materiału kt<font class="red">u</font>ry jest na podłodze w całym aucie dałem duuużo tawotu hilti i śmiga :]