Problem z lakierem

Moderator: Moderator

300zxturbo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam

Moze ktos spotkal sie juz z takim problemem. Przed zima dokladnie wyczyscilem samochod dokladnie umylem lakier wygladal doskonale. Samochod przykrylem gruba folia i tak pozostawilem w oczekiwaniu na ladnuejsze dni albo kase co by do mechanika podjechac. Zimy u nas ostatnio sa lekkie wie pare dni temu przy pieknej pogodzie odslonilem moj pojaz i ku mojemu zdziwieniu odkrylem na lakierze jakies dziwne zmiany trudno je nawet opisac wygladaja tak jakby lakier byl tlusty moze lekko przytarty bez polysku nie sa duze ale jest ich sporo probowalem juz roznych metod ich usowania narazie bez skutku nie probowalem jeszcze past polerskich to ostatecznosc. Mam nadzieje ze ktos spotkal sie juz z takim probleme i bedzie wiedzial co to jest i jak z tym walczyc.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

300zxturbo pisze:
Samochod przykrylem gruba folia
i tu masz odpowiedz dlaczego, folia na wietrze hulała i zmatowila lakier.
Teraz tylko pasta polerska pozostala.
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

jelisi ci lakier zmaotwial to:
1)papier 2500 na mogro+paste G3 i jechane polerka :)
2) do lakiernika ale to proponowal bym po zimie i polerka calkowita nysacza.
koszt mysel ze nie wiecej niz 250 zl za cale auto :)
300zxturbo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

zastanawialem sie wlasnie czy to mozliwe zeby folia to zrobila ale nie pasuje mi w tym tylko jedna rzecz uszkodzenia sa dosc male wielkosci paznokcia i sa rozrzucone folia powinna zrobic mniej ale wiekszych. Zapewne jednak macie racje wiec jak tylko sie ociepli wypoleruje dokladnie

dzieki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”