200sx jako samochód dla studenta? :)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

pytanie niezbyt przemyślane ;)

są sztuki bez śladu rdzy,
a są takie co nie mają śladu zdrowej blachy...

ogólnie auta się nie psują, to użytkownicy je niszczą..
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

u mnie tez poza np programi reszta jest w bardzo przyzwoitym stanie tak na 4+;) ale sa egzemplarze do ktorych balbym sie wsiasc..
Lukasz89
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Calibre mam z 93r. i za 5 miesiecy chciał bym sie już przesiąść na Nissana z podobnego rocznika jak calibra i mam nadzieje że nie zawiode sie na 200-secie :) Jak narazie sie rozglądam po różnych aukcjach itp. Owszem są fajne modele które nie mają wiejskiego tunningu i wyglądaja całkiem fajnie tylko ,że mają skrzynie automatyczną ;( a to mnie bardzo odrzuca .... Nie widze innego rozwiązania jak skrzynia manualna :)

Jak wszystko pojdzie po mojej myśli to możliwe że wkrótce pojawie sie na zlocie jakimś i bede dumnym posiadaczem tego wspaniałego autka :)
ILI :)
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Tak jak panowie wyzej mowia wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza,osobiscie szukalem zdrowej nysy pol roku przez ten czas obejrzalem mase gruzow,druciarstwa i to nie w sx za 3-4tys tylko za 7-10tys.Wszyskol ladnie pieknie na zdjeciach,dzwonisz to tez wszystko ladnie pieknie stand b.db nigdy nie bity wkoncu jedziesz 400Km w jedna strone a tam gruz malowany w szopie,z nierownymi szczelinami po mocnym dzwonie w ktorym po zimie wyjdzie na nowo rdza...itp idt musisz sie na takie akcje przygotowac niema co sie napalac na pierwszy lepszy bo potem bedziesz zalowal.W kwesti utrzymania auta jesli nie jest to gruz tylko auto w dobrym stanie i prawidlowo sie je uzytkuje i to niema z nim wiekszych problemow...alee zawsze jest cos przynim do zrobienia to naprzyklad piszczacy pasek,wymiana oleju,amortyzatory,filtry itp idt i trzeba to wymieniac na bierzaco wtedy bedzie git,zawsze moze pasc cos z starosci np uszczelka pod glowica,turbo i trzeba sie z tym liczyc kupujac to auto i miec swiadomosc tego ze jak ci sie wysra uszczelka pod glowa to sa to koszta niemale i jak niemasz siana to stoisz i nie jedziesz.Pali tez dosyc duzo i lekko musisz liczyc minimum 400-500zl i w gore jak chesz tym autem poruszac sie na codzien.Wymiana oleju co 5tys.

IMHO na nyse do jazdy przy dobrych wiatrach trzeba miec minimum 8-10tys +2tys na <font class="red">PIP</font> typu oplaty itp
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Lukasz89
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Na calibre mam kupca za 6000 zł + moje oszczędności i wkład rodziców wiec bede miał z 10 tyś, na nissana :) Auto zamierzam kupić za 6-8 tyś i za reszte kasy samemu zamierzam doprowadzić auto do zadowalającego stanu :) Mnie bardziej satysfakcjonuje samodzielne doprowadzenie auta do stanu .... A nie kupić jakieś dobite auto z wiejskim tuningiem od nierozważnego nastolatka . Chcę mieć w miare standardową 200-sete (żadnych body kitów,chip tuningu itp) tylko dorzucić jakies zgrabne felgi no i jakiś nie za duży sprzęt car audio (aby mieć jeszcze troche miejsca w bagarzniku). I o to jest mój plan na moje autko :)

Hehe zakochuje sie powoli w sx'ie ^^
Awatar użytkownika
jarekrk
Stały gość
Stały gość

za 10 tys jakbys znalazl z body kitem specjalbym 200sx'a to bylbym w szoku:)

nie no nie przesadzaj z wiejskim tuningiem, na allegro 80% tych aut jest wlasnie normalna bez zadnych takich przeróbek wiesniacko-estetycznych, jak to maja golfy czy beeeemyyyy,
wiec z tym problemu nie bedzie , a jestem przekonania ze i za 10 spokojnie mozna cos dobrego ustrzelic najlepiej jakby ktos z klubu sprzedawął , no ale z tym różnie bywa,

powodzenia ogólnie :)

ps

z Calibry na 200sx:)...nonono

ale awans społeczny :airborne:
awatara zostawiam jako pamiątke po s13...
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

gaz z kalibry do sx'a :lol: powodzenia w zakupie:) do 8 k powinienes kupic w miare sensowna tylko sprawdzaj bo sporo jest gruchotow. mi sie udalo w miare fajna kupic ale zawsze jest cos do zrobienia;)
Lukasz89
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Ok dzięki za pomoc chłopaki :) JAk zakupie sX'a to na bank sie pochwale :) Ale do tego czasu bede was "nękał" pytaniami xD Pozdro
Awatar użytkownika
I.T
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

u nas wiekszosc na Allegro to szrot, ladne sztuki sa pozamykane w garazach i pilnowane przez wlascicieli : ) Ale to nie oznacza ze sie nie da znalesc czegos sensownego.
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP

" Most important thing is not power but engine response "

Don`t say what you think cause you get Ban
Lukasz89
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dlatego kupie nissana troche taniej a za reszte kasy powoli wyremontuje go :) narazie i tak korzystam z auta któregoś z rodziców wiec nissan bedzie mógł spokojnie być w garażu rozebrany na cześci pierwsze :)

Bo czy kupie nissana za 6k czy za nawet 13k to czy tak czy siak bedzie w nim coś do zrobienia .
Awatar użytkownika
jarekrk
Stały gość
Stały gość

a jak jestes mechanikiem to nie lepiej kupic np zestaw do swapu pod sr(bo na RB ci nie starczy) i sama bude, lub z zajechanym CA?moze wyjdzie troszke wiecej ale jaka pewnosc co masz pod maską,

ja jakbym mogl cofnac czas tak wlasnie bym zrobiL:)
awatara zostawiam jako pamiątke po s13...
Lukasz89
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

tylko że swapu raczej sam nie zrobie ;/ i do tego jeszcze elektryka której też nie podłącze ;(( To raczej nie przejdzie :P Może w przyszłości wsadze w nyske jakies potężne serducho od np. Supry TT . Bo pewnie zaciągne sie kiedyś do driftu wiec hp trzeba bedzie mieć wiecej ale to odległa przyszłosc :)
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Proponuje aby z swapami sie wstrzymac,niech sie chlopak przejedzie zdrowa seria i zobacz ile co kosztuje itp.

Lukasz89 chcesz nyse do remontu i wsumie dobrze bo bedziesz wiedzial czym jezdzisz ale zanim taka kupisz to bczaj sobie co ile kosztuje,ile kosztuje remont silnika,wysrane trubo,robienie budy i takie tam zeby sie nie wladowac na mine.

Zeby nie bylo ze ci odradzam kupno bo tak nie jest zreszta twoje siano zrobisz z nim i tak co chcesz byle bys tylko zdal sobie sprawe ze 200sx to nie jest auto dla kazdego bo co tu duzo mowic to auto trzeba robic,dbac=ladowac kase regularnie :D I jest napewno drozsze w utrzymaniu niz np calibra.Dlatego przed zakupem czegokolwiek dobrze sie zastanow i przemysl to 10razy zeby nie bylo tak ze potem zostaniesz bez kasy i bez jezdzacego auta i znajdziesz sie w grupie tych co to kupili nyse bo sie ponapalali wysrala sie im i potem gadka ze nissana i jego silniki to gowno ze sa awaryjne i takie tam...a znam juz takich paru teraz jezdza bmw bo sie jezdzi i nic nie robi
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jak poczekasz troche(do marca) to bardzo mozliwe ze ja bede zmienial nyske na supre mkIV tt wiec moze bede sprzedawal nissanka. choc teraz to nie wiem bo mam ochote wrzucic do srodka biala skore nowy lakierek i cieszyc sie takim lansowozem:D
Awatar użytkownika
boruch
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

robacek pisze:jak poczekasz troche(do marca) to bardzo mozliwe ze ja bede zmienial nyske na supre mkIV tt wiec moze bede sprzedawal nissanka. choc teraz to nie wiem bo mam ochote wrzucic do srodka biala skore nowy lakierek i cieszyc sie takim lansowozem:D
No co ty robacek tak szybko chcesz zdradzic Nyske , oj nieladnie :584: :584: :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”