ZLOMIARZE

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

Piszecie że jest malo informacji na temat danej rzeczy. Informacje są na forum tylko jest jeden wielki mętlik i nie można ich znaleść, można sie zapytać kogoś kto siedzi w danym samochodzie od lat pozbierać informacje i zrobić jakiś artykuł tylko pewnie dla każdego jest jeden wielki problem BRAK CZASU I CHĘCI(rozumiem każdy ma rodzine prace itp. ale przeciez z 20 minut codziennie przy artykule nie sprawiło by dla kogoś większego kłopotu, przecież tego nie trzeba zrobić odrazu można to robić po trochu potem to sklejić i dać na forum)
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

takie jeszcze jedno "apropo"
Czemu to forum ma byc tylko i wylacznie dla ludzi budujacych jakies niesamowite projekty ? co obciachowego ma byc w jezdzeniu seryjnym autkiem ?
Ja akurat lubie S13 taka jaka jest, oczywiscie chyba kazdego kreca jakies przerobki ale chyba nie trzeba krecic do 300+ bo mniej jest "dla frajerow" ....
To oczywiscie tyczy sie wypowiedzi Piotra.
Dla mnie forum w takim ksztalcie jak jest, jest jak najbardziej ok.
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a ja po 8 dniach ieobecnosci niebardzo jestem swiadomy co WAM sie wyswietlalo w YOU na moj temat.
Wchodze na 1 strone a tu jz o mnie gadka! Moze jak przeczytam zalegle 560 !!!! postow to dowiem sie czegos wiecej.
Odnosnie wydechu z mojego autka, niestety ale od dawna jest a raczej byl w aucie malarza !! wiec temat wydechu nieaktualny !! hehehe !! Turbine i silnik tez narazie mozecie sobie "wykrecic" z mojego auta !! hehehe !! szukajcie tych czescie w miejscu gdzie sie powinny znajdowac i nietraccie wytrwalosci !! Wkoncu znajdziecie !! heheh !!
Piotrek jedyne czego sie dowiedzialem dzieki TOBIE a raczej Twojemu autu i wypowiedziom BRT to to ze silnik (tak jak przewidywala spora czesc uzytkownikow ca18 ) jest wytrzymaly . Ciekawe jaka mialbys moc gdyby nie przyblokowanie W-G !! Pewnie osiagnalbyc CALE169 seryjnych KM bo masz silnik w dobrym stanie !! buhaha !!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

NurekPolczyn pisze:Piszecie że jest malo informacji na temat danej rzeczy. Informacje są na forum tylko jest jeden wielki mętlik i nie można ich znaleść,
sam zakladasz niepotrzebne tematy wiec nie pitol
NurekPolczyn pisze: można sie zapytać kogoś kto siedzi w danym samochodzie od lat pozbierać informacje i zrobić jakiś artykuł tylko pewnie dla każdego jest jeden wielki problem BRAK CZASU I CHĘCI(rozumiem każdy ma rodzine prace itp. ale przeciez z 20 minut codziennie przy artykule nie sprawiło by dla kogoś większego kłopotu, przecież tego nie trzeba zrobić odrazu można to robić po trochu potem to sklejić i dać na forum)
masz czas i checi ? to pisz artykuly nie zawracaj ludziom gitary

PA
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

A tak odnosnie tego co zalozyl temat :) zapomnial chyba wylaczyc wysylanie imienia i nazwiska. Pozatym ma ban-a na IP i jego e-maile...
Jak ktos chce cos mu napisac to jego inteligentny mail:
Od: "Patryk Wojnarowski" <str0k3@wp.pl>
Temat: Siema
Data: Tue, Grudzień 5, 2006 2:59 pm
Do: admin@turbokillers.com

Ty kurwo <font class="red">PIP</font> w dupe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

widzialem ze chyba przedwczoraj sie probowal zarejstrowac ale szybko zostal usuniety

a wiadomo z jakiego miasta jest???

[ Komentarz dodany przez: ToM: Nie Gru 17, 06 01:01 ]
Nie chce mi sie meczyc i dochodzic, szkoda czasu... Narazie nie wejdzie ani na strone ani na forum.
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Panowie trzymać jęzory na wodzy bo pier... niektórzy 3 po 3.
Zbędne usunięte.

Nurek Połczyn - już kiedyś mówiłeś że coś napiszesz i niewiele z tego wyszło.
A 20 min codziennie to jest cały dzień w miesiącu więc to dużo.
Także najlepiej narzekać na wszystkich naokoło.

Teraz do Wszystkich - SZUKAMY pomysłów na zmiany na forum -
CZEKAMY na sensowne propozycje a nie narzekania.

Jak będzie znowu tyle OT to będą ostrzeżenia.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

KArlos pamietasz jak kiedys Dodałem do regulaminu ze aby byc klubowiczem TRZEBA napisac artykół na główna strone?
Wszyscy sie wpienili i powiedzieli ze nie bedą tego robic i stało sie jak sie stało....
Wg mnie nalezy przywrócić ten punkt i zmusić klubowiczów do napisania.
Poza tym idzie nowy roki i czaqs bedzie na nowe składki...Dobra zakładam temat bo w tym temacie nie ma sensu tego wałkowac
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Awatar użytkownika
ficek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

karrlos może na taki styl zrobić jak we francji chłopaki maja

http://www.performance-silvia.fr.nr/
s13 sprzedane , s14
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Patrzac na nazwy dzialow na tym francuskim forum, to jest ono chyba tylko na dlubanie nastawione, a tutaj chyba nie o to chodzi?
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Wy tu gadu gadu a u Piotrka znow pojawiaja sie nowe koniki i co najwazniejsze nowe NM na dole :) Sprawdzilismy kompresje i rzeczywiscie silnik troszke dostal po dupie. W koncu ma 212 tysiecy kilometrow. Na dzien dzisiejszy kompresja jest taka : I - 12 II-12 III-11.5 IV-10.7
Tragedi nie ma. Zmierzylismy co daly ostatnie mody i wyszlo nam cos takiego. Zaznaczam ze doladowanie dalej jest 1.2 bara z lekkimi overboostami na wejsciu.

http://img446.imageshack.us/img446/2262/piotr1ji3.jpg

Tak wiec Piotrek nie proznuje wiec zamiast na niego najezdzac proponuje wam zastanowic sie nad soba oraz swoim klubem, bo to niestety prawda ze nic tu sie nie dzieje i nie ma zadnych informacji dla kogos kto by chcial przeprowadzic taka modyfikacje u siebie. Robicie z turbokilers niewiadomo co niestety...

Pozdrawiam
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno

S14a drift spec
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Tak wiec Piotrek nie proznuje wiec zamiast na niego najezdzac proponuje wam zastanowic sie nad soba oraz swoim klubem
brt bez obrazy ale ile w tym czasie Piotrek zostawil u ciebie $$$, bo chyba nie robisz tego charytatywnie tak jak wiekszosc na forum ??? No chyba ze sie myle ;)
Kazdy pomaga jak moze, poziom wiedzy jak juz bylo mowiane jest rozny. Jednych stac na mody innych nie i ot cale zamieszanie. Jedni chca miec ladne i zdrowe seryjne nissanki inni gonia za osiagami co niestety przeklada sie na zasobnosc portfela w wiekszosci wypadkow.

Niestety niektorzy maja rodziny lub inne wydatki i nie moga pakowac niewiadomo ile w Nissana, tak samo zarobki w naszym kraju w zaleznosci od wojewodztwa sa tez mocno rozjechane. Powiem ci ze np. w moim miescie znaczna czesc ludzi zarabia "minimum" - potem jest jakas czesc co ma 1000-1200zl i tacy sa wrecz szczesliwi :)

Wiec o czym tu mowic, mam kumpla ktory tez jest troche maniakiem tuningu (niestety nie stac go na utrzymanie nissana) jednak co on majac 1000zl miesiecznie ma pokazac ???
Aby kupic glupiego AEM musial by prawie pol roku zapierniczac i nic nie jesc, pozatym za ten czas mial by zapewne eksmisje za nie zaplacony czynsz :)

Wiec o czym tu mowimy ??? O zasobnosci portfela czy o wiedzy ??? Mi sie wydaje ze o tym pierwszym. Mysle ze jak by Piotrek mial 1200zl na reke do tego zona nie mogla dostac pracy - musial by utrzymac rodzine i zaplacic za mieszkanie okolo 500-600zl to by nissan wygladal jak kolejny zlom na allegro :) A tutaj sa ludzie ktorzy mimo wszystko sami cos usiluja dlubac, moze powiesz ze jak ktos jest biedny to niech nie bierze sie za tuning - niestety mamy wolnosc w tym kraju i kazdemu wolno choc nie kazdy moze robi to tak spektakularnie. Jednak zaleta tych co wlasnie nie maja zbyt wiele kasy jest to ze cos robia - wlasnie cos robia, a nie wydaja kase...

Takie wlasnie grzebanie to mimo wszystko poszerzanie wiedzy, jednak czesc osob jest na tyle szydercza ze dyskryminuje takie osoby bo nie maja w autach XX KM.

Dlubia tylko w tych swoich "zlomach" i nie widac efektow, co za zalosne typki ktore na niczym sie nie znaja i pisza tylko glupie posty - czyz nie prawda ???

P.S.
Fajnie by bylo jak by ten post co napisales razem z wykresem wyladowal w topicu na temat Piotrka auta, tam bardziej pasuje do dyskusji niz tutaj...

P.S. 2

Nie dziwie sie ze bronisz Piotrka bo to zapewne dobry klient, mi np. nie chcialo by sie jechac
20km na wymiane plyny chlodzacego tak jak to robi Piotr, poprostu zamawiam motula ide do garazu i to robie...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ahhh kasa kasa kasa. Jakie to typowo polskie zagladac komus do kieszeni. A co Cie to obchodzi? To jest tylko i wylacznie Piotrka sprawa ile wklada i skad ma kase na modyfikacje. I nikomu nic do tego. Ani Ja ani On nie pisalismy ze jego auto jest lepsze bo inni sa golasami. Pisalismy o tym ze kreujecie klub jako niewiem co a podstawowej wiedzy do wykrecania CA na 300 km tutaj nie ma ( tak aby to przejechalo wiecej niz 1000 km na jednej uszczelce pod glowica). Dlatego zalecam troche pokory. Do zrobienia piotrka auta mi osobiscie nie przydalo sie NIC z forum wiec takze prosze darowac sobie takie komentarze.
ToM pisze:
P.S.
Fajnie by bylo jak by ten post co napisales razem z wykresem wyladowal w topicu na temat Piotrka auta, tam bardziej pasuje do dyskusji niz tutaj...
Mysle ze Piotrek juz stracil ochote na zabawe w klub Turbokillers, a jezeli o mnie chodzi to jest strata tylko i wylacznie dla klubu Turbokillers. Dla niego nie.
ToM pisze:
P.S. 2

Nie dziwie sie ze bronisz Piotrka bo to zapewne dobry klient, mi np. nie chcialo by sie jechac
20km na wymiane plyny chlodzacego tak jak to robi Piotr, poprostu zamawiam motula ide do garazu i to robie...
Nic tobie do tego jaki to jest moj klient. Przedewszystkim jest to zajebisty gosc z ktorym mozna fajnie porozmawiac i pobawic sie w zajebiste mody s13. Wiele patentow Piotrek osobiscie tesotwal na swoim s13 tak samo jak ja testowalem na swoim s14 ( za co mu serdecznie dziekuje bo ryzykowal swoim sprzetem )

Jemu sie nie chce upierdzielic po pachy na podjedzie przed garazem tylko woli podjechac do warsztatu. Tyle. Duzo osob tak robi. Nie mozesz tego zrozumiec ze nie kazdy odnajduje fraje w upieprzeniu sie w oleju podczas zabawy z wlasnym autem. Niektorzy modyfikuja auta w firmach tuningowych i im takze nalezy sie szacunek.
TomaRacing

S14a drift spec
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Mi chodzilo bardziej o poszanowanie innych osob, ktorzy wlasnie kasy nie maja i bardziej ryzykuja robiac mody samemu. Ucza sie na wlasnych bledach i jak cos spiernicza tatus nie da na nowy silnik tylko odczuja to na wlasnej dupie.

Nie sztuka jest szydzic z innych nissanow i ludzi, zwlaszcza jak robi to ktos kto nie ma pojecia o tuningu i sam niewiele by zrobil. Wlasnie na tym forum sa ludzie ktorzy maja pasje i nie boja sie upaprac. Wiadomo ze czlowiek sam wszystkiego nie zrobi bo obrobke itp. i tak musi zrobic zaklad posiadajacy wyspecjalizowane maszyny i ludzi znajacych sie na fachu. A wlasnie o takim szydzeniu jest tu caly czas mowa - wy macie gowniane nissany i nic nie robicie - a my zrobilismy 300KM i non stop cos poprawiamy. Wlasnie takie zachowanie mi nie pasuje, mam opinie ludzi ktorzy byli u ciebie jak byl Piotrek i nabijal sie z ich aut ze szrot (nie wiem ile w tym prawdy) ale czy to jest ok ???

Kolejna sprawa bylo mowione ze nikt nie da na forum zlotego przepisu na zrobienie 300KM w nissanie, ale jest duzo wskazowek jak to zrobic i czego unikac aby uniknac szybkiego zniszczenia auta. Ale to jest wlasnie po czesci powod kasy... Sam przeciez nie dasz przepisu punkt po punkcie bo ile osob by do ciebie wtedy przyjechalo. Jednak kazdy kto ma pojecie o dzialaniu silnika, lub chce ja poglebic spokojnie sobie poradzi. Wie jakie turbiny moze uzyc, co jest przyczyna spalania stukowego i jak je uniknac oraz wykryc, wie jakie moze dac zamiennie walek ssacy, wie ze sa male odstepy pomiedzy garami w CA itd.
Podstawy sa bardzo obszerne wiec nie jest tak zle.

Widzisz brt poprostu cos tu jest nie tak, brak jakiegos poszanowania dla innych i to jest jedyny problem - a nie brak wiadomosci. Bo kazdy jak zada konkretne pytanie otrzyma taka odpowiedz od kogos kto juz przeszedl przez jakies dziwne problemy z swoim nissanem. Naprawde listy modow wraz z wykresami z rolek mozna znalezc na wielu innych zachodnich boardach i to owiele ciekawsze... Wiec taka lista nie jest jakims wnoszeniem kij wie czego...
Awatar użytkownika
brt
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ToM pisze:Mi chodzilo bardziej o poszanowanie innych osob, ktorzy wlasnie kasy nie maja i bardziej ryzykuja robiac mody samemu. Ucza sie na wlasnych bledach i jak cos spiernicza tatus nie da na nowy silnik tylko odczuja to na wlasnej dupie.
Dalej cie Cos boli? a fee! Swieta sa! Zjedz troszke sernika moze ci przejdzie. Tylko koniecznie zrob ten sernik sam bo inaczej jestes pozerem.
ToM pisze: Nie sztuka jest szydzic z innych nissanow i ludzi, zwlaszcza jak robi to ktos kto nie ma pojecia o tuningu i sam niewiele by zrobil. Wlasnie na tym forum sa ludzie ktorzy maja pasje i nie boja sie upaprac. Wiadomo ze czlowiek sam wszystkiego nie zrobi bo obrobke itp. i tak musi zrobic zaklad posiadajacy wyspecjalizowane maszyny i ludzi znajacych sie na fachu. A wlasnie o takim szydzeniu jest tu caly czas mowa - wy macie gowniane nissany i nic nie robicie - a my zrobilismy 300KM i non stop cos poprawiamy. Wlasnie takie zachowanie mi nie pasuje, mam opinie ludzi ktorzy byli u ciebie jak byl Piotrek i nabijal sie z ich aut ze szrot (nie wiem ile w tym prawdy) ale czy to jest ok ???
Moze wlasnie na tym polega roznica. My szydzimy ze wszystkich nissanow. DLA JAJ. Nie bez powodu sami nazwalismy sie SZABER DRIFTING TEAM. To ze ktos ma pasje tu super. Kazdy powinien miec jakas pasje. Ale jezeli ktos nic w temacie nie robi a najwiecej gada, udzielajac przy tym debilnych rad ze SMT to zlo a glass engine po 200 tysiacach zaraz polegnie to ja dziekuje za taka pasje. Nie od dzis wiadomo ze "kto nie ma miedzi ten na dupie w domu siedzi" ale NIKT nie ma prawa zagladac komukolwiek do kieszeni! Ja bardzo chcialem byc pilotem no ale co z tego skoro nie stac mnie nawet na gowniany samolot. Co z tego ze mam pasje. Nie stac mnie to bawie sie w to co mnie stac. I nie siedze na forum lotnikow i nie tlumacze im ze jestem pasjonatem i wiem lepiej od nich oraz ze gowno z nich a nie lotnicy bo nie zarobili sobie sami na samoloty.

ToM pisze: Kolejna sprawa bylo mowione ze nikt nie da na forum zlotego przepisu na zrobienie 300KM w nissanie, ale jest duzo wskazowek jak to zrobic i czego unikac aby uniknac szybkiego zniszczenia auta. Ale to jest wlasnie po czesci powod kasy... Sam przeciez nie dasz przepisu punkt po punkcie bo ile osob by do ciebie wtedy przyjechalo. Jednak kazdy kto ma pojecie o dzialaniu silnika, lub chce ja poglebic spokojnie sobie poradzi. Wie jakie turbiny moze uzyc, co jest przyczyna spalania stukowego i jak je uniknac oraz wykryc, wie jakie moze dac zamiennie walek ssacy, wie ze sa male odstepy pomiedzy garami w CA itd.
Podstawy sa bardzo obszerne wiec nie jest tak zle.

Oczysicie ze nie dam bo z tego przepisu zwykly zjadacz chleba nie zrobi sobie 300km ca tylko wywali silnik w powietrze. To jest chyba dosc logiczne. Ale zauwaz ze jak pojawia sie pytanie na ktore nikt nie kwapi sie odpowiedziec to pomagam.
ToM pisze: Widzisz brt poprostu cos tu jest nie tak, brak jakiegos poszanowania dla innych i to jest jedyny problem - a nie brak wiadomosci. Bo kazdy jak zada konkretne pytanie otrzyma taka odpowiedz od kogos kto juz przeszedl przez jakies dziwne problemy z swoim nissanem. Naprawde listy modow wraz z wykresami z rolek mozna znalezc na wielu innych zachodnich boardach i to owiele ciekawsze... Wiec taka lista nie jest jakims wnoszeniem kij wie czego...

Szkoda czasu w swieta na tego typu rozmowy, naprawde. Ty wiesz swoje, Ja wiem swoje. Szkoda ze sie nie rozumiemy. Niechaj turbokillers pozostanie takim samym forum jak bylo do tej pory i basta.
TomaRacing

S14a drift spec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”